Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 37

• 12 859
  • 229
  •   3
Отговори
# 135
Здравейте, дали има бъдеща мама на клексан или фраксипарин?
Да, първо на Фраксипарин и след това Клексан. Какво ви интересува конкретно?

И на мен ми го изписаха, каза едно от двете да си взема, но не разбирам каква е разликата. Малко се стреснах, не мислех, че стойностите ми са толкова притеснителни, но може би е превантивно..

Ще ви трябва рецепта. Това “едно от двете да си взема” кой лекар ви го каза? НМХ терапията се предписва и следи от Хематолог. На АГ споделяте всичко в хода на прием на медикаменти и изследвания.
Разликата в двете е активната съставка. И цената.
Аз бях първо на Фраксипарин, но развих алергия и смених на Клексан. Терапията е изписана от Хематолог. Освен това и кръвните показатели се следи и Анти-ха на определен период.

# 136

И на мен ми го изписаха, каза едно от двете да си взема, но не разбирам каква е разликата. Малко се стреснах, не мислех, че стойностите ми са толкова притеснителни, но може би е превантивно..

Може да се консултирате с д-р Боряна Минкова - ангиолог в Токуда. Изключително внимателна и отдадена лекарка, която ще ви отдели много внимание и ще ви обясни всичко.  Тя ще ви насочи кои кръвни показатели се следят, на какъв период, какви са нормите и ще ви преглежда изследванията, за да прецени дозата дали е ок или трябва да бъде променена.
Не знам дали сте пускала генетично изследване за тромбофилия, за да се види евентуално по кои показатели може да имате мутация.

Накратко - аз също съм в 8 месец, д-димер, фибриноген, АПТТ и протеин S при мен са в норми, но заради някои мутации сега от 33та седмица започвам профилактично поставянето клексан 0.4 ежедневно. Доколкото знам клексан и фраксипарин са взаимозаменяеми, фраксипарина е малко по-евтин, но пък може да доведе до обрив и съответно ако това се случи трябва да се премине на клексан. Клексан е по-изчистената формула, но и течността е малко по-гъста.

# 137

Ще ви трябва рецепта. Това “едно от двете да си взема” кой лекар ви го каза? НМХ терапията се предписва и следи от Хематолог. На АГ споделяте всичко в хода на прием на медикаменти и изследвания.
Аз бях първо на Фраксипарин, но развих алергия и смених на Клексан. Терапията е изписана от Хематолог. Освен това и кръвните показатели се следи и Анти-ха на определен период.

Здравейте, Атанасова ми го каза и го взех от аптеката без рецепта. Каза да го почвам възможно най-скоро. Каква алергия развихте от Фраксипарин?

# 138

Здравейте, Атанасова ми го каза и го взех от аптеката без рецепта. Каза да го почвам възможно най-скоро. Каква алергия развихте от Фраксипарин?

Добре, започвайте още днес.
Това с алергията си е строго индивидуално, до организъм, бременност, склонност към алергии, не го мислете от сега, може при вас всичко да е наред.
Само допълвам в моя случай какво беше, но пак казвам това е реакцията на моя организъм и ако вие нямате симптоми е чудесно и си продължавате, а ако имате подобни първо изговорете с лекар и тогава, ако се налага промяна той ще ви посъветва: около два месеца след началото на Фракси започна силен сърбеж около мястото на поставяне, нещо като обрив (но 2-3 пъпки примерно), после ме сърбеше целия корем. Смениха ми терапията на Клексан и всичко се оправи.
Успех!

# 139
И при мен беше същата алергия около 2-3 месеца след началото на Фракси. Смениха ми го с Клексан и с него нямам проблем. Хематологът ми каза, че тази алергия към Фраксипарин е доста често срещана по принцип.
Доколкото знам, Клексанът е с по-изчистен състав (и вероятно затова и е доста по-скъп от фраксито)

# 140
  • София
И аз някога след първия месец направих алергия към Фраксито- обриви по корема и големи бучки ми ставаха. Смениха с Клексан, след това открих турската алтернатива на Клексан - Оксапар. Още по-пречистен е и цената му е на 1/2 на Клексана. С него си изкарах първата бременност, сега и втората си карам с него. Следене на 3 седмици на Фибриноген, АПТТ, Д-димер и INR, както и АГ, което да следи кръвопотоците. На 2-3 месеца е хубаво и Анти Ха да се изследва. Аз се следя при д-р Богданова и тя ми гледа изследванията и дава насоки, но при проблем препоръчва точно д-р Минкова за консултация.

# 141
Няма такова понятие като “по-изчистено”.
Лекарствата се състоят от активно вещество и помощни вещества.
Алергии се правят най-често към помощните вещества.
Фраксипарин е характерен с появата на алергия именно заради калциевия хидроксид/хлороводородна киселина като помощни вещества.
В Клексан въпросните ги няма и затова пациентите “се чувстват по-добре”.

# 142
Здравейте,

Може ли някоя от вас, която е родила при д-р Василев да сподели мнение за него? Моя позната ме насочи към него и даде добри отзиви. Сега съм в 26 седмица и скоро имам втори преглед при него. На първия ми обърна достатъчно внимание, дава усещане на професионалист. Но тъй като все още впечатленията ми са бегли, ще съм изключително благодарна да ме успокоите, че е добър и свестен лекар, че аз съм си паника. 😄

# 143
Здравейте, препоръчайте добър кардиолог от Токуда, който да работи с бременни. Искам да направя консултация, но ми е важно да има опит с бременности. Благодаря!

# 144
Здравейте, препоръчайте добър кардиолог от Токуда, който да работи с бременни. Искам да направя консултация, но ми е важно да има опит с бременности. Благодаря!
Здравейте, 
Отидете на преглед при доцент Чилингирова в болница Св. Екатерина. Преглежда бременни всеки петък.

# 145
Момичета, тези от вас с БХС в Токуда кога ви излезнаха резултатите?
Пуснах е петък, първо ми казаха, че още в деня излизат, после казаха понеделник, накрая сряда. АГ каза, че има ден за взимане, но от лабораторията казаха, че всичко качват и няма нужда да се ходи. Аз ли не разбирам, тъй като в сайта за резултата имам само два показателя PAPP и HCG. Къде пише статистика за синдромите и въобще много ми е объркано. Пращахте ли ги после на АГ или те се свързваха с вас? Всичко ще ми е полезно, тъй като миналата бременност си го правих в Оскар и там беше съвсем различно. Като казах на АГ да й ги пратя ли, тя ми каза, че ги вижда. Сега не разбрах те ли се свързват с нас или как..

# 146
Здравейте, правилно ли се ориентирам, че в Токуда е възможно проследяване на бременност по здравна каса? В 9та седмица съм и за момента ходя при Чучумишев, но искам да се следя и по каса и оттам да се пуснат някои от класическите неща като микробиология, някои кръвни изследвания, урина и да се възползвам и от безплатните 2 УЗ. А и да се запозная с лекар там, който евентуално да избера за раждане.
Вече ако се харесаме, мога и някои неща извън касата да правя при него/нея, а ако не толкова, да си ги правя при Чучумишев.
Наистина ли може по каса и с всичките доктори ли?
Бях при Богданова по спешност миналата седмица, сякаш ми направи добро впечатление, въпреки че аз бях доста притеснена и тя ми се чудеше на акъла.

# 147
Здравейте, правилно ли се ориентирам, че в Токуда е възможно проследяване на бременност по здравна каса? В 9та седмица съм и за момента ходя при Чучумишев, но искам да се следя и по каса и оттам да се пуснат някои от класическите неща като микробиология, някои кръвни изследвания, урина и да се възползвам и от безплатните 2 УЗ. А и да се запозная с лекар там, който евентуално да избера за раждане.
Вече ако се харесаме, мога и някои неща извън касата да правя при него/нея, а ако не толкова, да си ги правя при Чучумишев.
Наистина ли може по каса и с всичките доктори ли?
Бях при Богданова по спешност миналата седмица, сякаш ми направи добро впечатление, въпреки че аз бях доста притеснена и тя ми се чудеше на акъла.
По ЗК може само при 1-2 лекари, Богданова не е една от тях. Аз като звънях да питам точно за това ми предложиха само една лекарка за ЗК.

# 148
Знаете ли кои са лекарите, за да проуча? Аз не държа на някой конкретен, защото за важните неща ще си се доверя на Чучумишев. На мен не ми вдигната като звънях, затова разпитвам тук, но ще пробвам пак.

# 149
Знаете ли кои са лекарите, за да проуча? Аз не държа на някой конкретен, защото за важните неща ще си се доверя на Чучумишев. На мен не ми вдигната като звънях, затова разпитвам тук, но ще пробвам пак.
Не запомних коя лекарка ми казаха.

Общи условия

Активация на акаунт