Кандидатстване с рисуване след 7 клас - тема 13

• 8 800
  • 144
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте, записвам се и аз при вас с една седмокласничка която миналата седмица реши, че иска да кандидатства с рисуване. Не е проявявала интерес досега, не е ходила на уроци. Ще видим как ще ни се получат нещата .

# 136
Привет🤗, имали информация кога ще е денят на отворени врати за НУИИ и НГПИ.
Видях на сайта на НУИИ, че миналата година е имало през пролетта, различни ателиета. Децата могат да изберат в кои да се включат, така ли протича деня. Извинете, до сега сме били на отворени врати на математически училища Simple Smile.
Синът ни започна подготовка, "страда", че се включва за три часа само, вместо за четири, но има време и догодина да се подготвя Simple Smile. Не си "дава" заниманията по китара 😉

# 137
НГПИ- 6и декември от 10 до 14ч

# 138
Благодаря, открих информацията на сайта им Simple Smile.
И там ли денят е под формата на ателиета? В тях участват деца, желаещи да кандидатстват в съответното училище ? Ако е така, предполагам е необходимо предварително записване ? Само седмокласници ли могат да се записват/участват?
Благодаря предварително за информацията Simple Smile

# 139
Добре дошли на всички новозаписани в темата! Вашият ентусиазъм носи много свежи усещания, а споделените творби са радост за очите и душата!
Важен въпрос е дискутиран за продължаването после в университет, та за България и аз да кажа - с всякакво средно можеш да кандидатстваш всякакво висше (и смятам, че така трябва да бъде). Разбира се, ако се пренасочиш в коренно различна посока, твоя грижа е да си наваксаш разликата спрямо тези, при които съответните дисциплини са били по-застъпени в обучението. А за чужбина, щом така или иначе няма универсално средно образование, което моментално ти отваря абсолютно всички врати, моето мнение е всеки да учи това, към което го тегли.
За общообразователните предмети - моите впечатления са, че преподавателите много се стараят да наблегнат на най-същественото и да дадат добра основа в ограничения брой часове. Няма как тези предмети да се учат на нивото, на което ги учи някой, на когото предметът му е профил, защото броят часове е различен, но и моите впечатления са, че нещата не се претупват. Преподавателите са разбиращи, доколкото ако някой отиде без домашно по биология или история, няма да му зашият моментално двойка, а са склонни за такива неща да дадат шанс и да изчакат.
За деня на отворените врати в НГПИ преди не се изискваше предварително записване - просто всеки можеше да отиде когато му е удобно в обявения часови диапазон. Влиза, обикаля училището, може да разгледа в кои ателиета какво се учи, да разговаря с преподаватели, с ученици от различни специалности, да види някои творби на ученици, както и изпитни работи, оценени с оценки от 2 до 6, също така и предметите, които се падат в изпитните постановки. Нямаше изискване само седмокласници да присъстват - ходили сме в поредни години, водили сме и другото ми дете на видима по-малка възраст, а също и дъщеря ми е ходила в гимназиални години, когато вече беше минала през кандидатстването - защото в деня на отворените врати имаше и базар, откъдето можеше да се сдобие с интересни неща - обици с анимета, рисувана еко-торбичка, метална снежинка за коледна играчка и т.н. А сигурно и защото това училище ѝ остана някакъв сантимент (на мен също), макар че твърдо направи друг избор и твърдо стои зад него в годините.

# 140
Сърдечно благодаря за изчерпателната информация 🤗 и отделеното време, много полезно❣️.
Да не се повтарям, но в крайна сметка решихме да дадем възможност на сина ни да полети на крилата на мечтите си. Така, хем ще има възможност да разбере негово ли е рисуването или не, хем ще е негово решение и ще се научи да носи последствията от решението си Simple Smile.
И да, напълно съм съгласна с "наваксването", ако реши да продължи в друга насока в университет. Изговорихме го и е съгласен, единствено аз упорствам за математиката( състезателна) да си ходи на курс:).
Успешна седмица на всички 🤗

# 141
НГПИ- 6и декември от 10 до 14ч
Здравейте, къде на сайта им е публикувано? Благодаря Ви! Изисква ли с е предварително записване?

# 142
Здравейте, просто като се влезе на сайта и има съобщение за родителска среща, а под него за деня на отворените врати.

# 143
Здравейте, дали някой може да сподели повече информация за състезанието
Лаборатория за
изкуство
Национално състезание по изобразително изкуство
Общински кръг – 28.02.2026 г., начало 9:00 ч.
Областен кръг – 14.03.2026 г., начало 9:00 ч.
Национален кръг – 06.06 – 08.06.2026 г., начало 9:00 ч., гр. Шумен.
Къде се провежда, как става записване и изобщо всякаква информация ?
Информацията е от новата заповед на МОН за състезания, олимпиади.

# 144
  • София
Общинския кръг се организира на училищно ниво, ако в училището имат интерес !!,
Тоест разпитайте в училище, ако има повече желаещи деца има по - голям шанс да се случи! Но зависи от учителите по ИИ и от ръководството!

Общи условия

Активация на акаунт