Съпруги на военнослужещи - 34

• 20 007
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Добра вечер от мен.
Радвам се,.че съм си вкъщи.
Обиколихме насам-натам. Не се сгърчихме от ядене (ура!). У мама си у мама, но... не мога да кажа, че се чувствах добре. Имах чувството, че и стените ме затискат... Успяхме на 27ми да минем колата на преглед и гражданска без време и направихме (татко я пуснал на вноски и на мен в сайта ми пишеше само,  че е до август 26та... ама не пишеше, че на 19.11 има плащане... та си беше луд късмет на връх Коледа да решим тази задачка)...
е предадох щафетата на сина и гаджето и съм си у нас,  а той е у баба. За да се убедите, че съм напълно луда и абсолютен Гринч ще споделя, че на 24 се убих от чистене и днес продължих в същия дух, но пък много си се радвам на някои подредени и освежени предновогодишно неща.
Утре ще ходим с щерките на кино по женски и ще пазаруваме за готвенето на 31. Още нямам идеи - едни мрежести палачинки с шунка и крема сирене с подправки, руска салата с дърпано тешко  и чийзкейк съм измислила. Другото в движение.
На Димитрова малкото момче днес пее на Ларгото (народна музика) и ще е нощес и утре вечер на гости на щерката.  
Спорни и бързи два дни на работните!!!   До утре (дано успея да се включа от компютър)

# 661
Привет!
Скитах по Добруджа няколко дни, но сега ме мъчи ужасно главоболие. 🙁 Искам утре да се събудя без тази болка.
Лека вечер!

# 662
  • София
Да ви нагледам какви сте ги вършили в последните "работни" дни.
СГГ, дано утре да се събудиш без главоболие. Изключително досадно и мъчително е. Пиши как си.
МАГИ, слад като си отидоха мама и татко, а след тях и братчето ми ходех с неудоволствие в дома. Опитвах се да пъдя тъжните мисли, да си спомням чудесните празници които сме имали, но въпреки това, не ми беше добре. Не бих се възпротивила, ако синът един ден реши да го продаде. Не бих могла да живея там...
СЕТИ_БЕТИ, красиви идеи даваш за празничната маса. У дома ли ще я посрешнете 2026?
РАДИНКА, поздрави момичето с картичките. Пожелавам й скоро да се случи така желаното чудо. Радвам се, че и ти взе присърце идеята да успеем да затворим тази тема до края на годината.
МИС Ю, предполагам, че Феята на зъбките се отчита подобаващо. Внукът на моя позната имаше идея да събирам извадените зъби и да ги предаваме на Феята срещу заплашане - добър бизнес можеше да стане. Stuck Out Tongue Winking Eye
От мен прегръдки и лека нощ. Hug

# 663
Радинка, 3 сменени, 3 се клатят, един доста - скоро отново ще загуби битката 😂
Фло, отчита се с 2 лв, казала съм, че "петачка" както дребосъчка ги нарича 5 лв, няма да й остави, защото целта е да е метална паричка, за да са здрави зъбките.
Та сме смекчили печалбата до 2лв, тъкмо я чакам да заспи и да сменя "стоката" 😂😂😂
Сгг, дано всичко е ок вече до утре 🫰
Маги, помниш ли кога заведе малката на кино за първи път, ние още не сме били... Моята не обича силни и резки шумове от малка и не знам дали ще й хареса, ама скоро мисля да я пробвам.

Между другото, четох поредицата за Прислужницата на Фрида Макфадън, която наскоро нашумя доста. Сега на 2.01. излиза филма по първата книга, мисля да ида още на примиерата. Ще видим дали ще ми хареса, почти винаги когато има филм по книга ми харесва много повече книгата.
Ще споделя.
Лека нощ и от нас! ❤️

# 664
  • София
Пиша бързо, че до утре ще забравя.
Мис Ю, каката заведох преди първия.учебен ден в първи клас. Тя беше ходила доста на куклен театър.в Пловдив. Синът не се сприятели с кукления театър - плачеше много. На кино може би пак около първи клас е бил, ако не и по-голям. А Малечка за първия учебен ден на втори клас - много навалица беше и преместихме традицията да е по Коледа - празно и спойкойно е. (Аз не обичам да ходя на кино, но по веднъж в годината става).
О, и да похваля половинката - заразен от моето Гринчване днес ми оправи кафемашината, която Дядо Коледа ми донесе през 2019 - е първо падна главния предпазител на апартамента - но това е за загрявка. Утре спирам нес-кафето... тъкмо го попривърших.

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 23:22 от magi_sveta

# 665
Може да е последния Понеделник на 2025-та, ама все пак си е Понеделник....🙈

Добро утро! ☕🫰

# 666
  • София
Добро утро!!!
Мис Ю,.честно аз не зная кой ден е. Напълно се обърках.
Аз рано в зарана пазарувах и сега ЧИСТЯ  (да не се изненада някой), в 12.30 отиваме на кинооо.

# 667
Привет, привет, мили момичета! Включвам се от работната станция /тайно, не ме издавайте/ и едва успях набързо да прочета какво сте писали. Браво на вас! Аз снощи се завърнах в Пловдив след голямото скитосване.
Та първо честита Коледа - да е здраве и благоденствие, всички, които са имали поводи за празнуване и те да са честити!
Толкова много ястия сте обсъдили, че чак свят ми се зави. Аз пък нямах нищо снощи - хладилника дрънчи, добре, че имаше малко кашкавал и сирене та хапнах нещо. Късно се прибрах, сили за магазини нямаше. Но да почна отначало. Моята околобългарска обиколка почна от Пловдив, до Шумен, след това до Русе, после пак Шумен /отклонение до моето село/, след това София и вече вчера пак Пловдив. Пантелей пътник ряпа да яде, обиколих България. В Русе бяхме на Голямото коледно парти на радио Енерджи, което прерасна в двудневно от еднодневно, после си бях в Шумен за ден да се видя с приятели, след това при нашите за Бъдни вечер и на 25-ти тръгнах към София с чувала с подаръците /буквално/ от шуменските елхи. Изкарах там до вчера. За съжаление всички са болни и не успях да мръдна никъде. Идеята ми беше да излезем с малката и да се видя с Фло, но уви, бърсахме сополки и правихме инхалации и т.н. Вчера тръгнах уж по-рано, но който пътува със споделен транспорт винаги трябва да е готов за изненади. Е, такова нещо не ми се беше случвало. Натоварих се в колата, тръгнахме към ИЕЦ да вземем другото девойче от споделеното пътуване, но не би - господин шофьора си беше изгубил шапката и се започна трагикомедията /такова си беше/. Първо спряхме до Шератон да види дали не му е под дупето - нямаше я. Каза - паднала е в паркинга на мола /МОЛ София на Стамболийски/. Скараха се с жена му, стигнахме до МОЛ-а, намерихме нивото, паркомястото и шапката беше там, но беше затисната от гумите на колата, която е паркирала там. Е, няма такова нещо, направо не можех да повярвам на очите си и ушите си - за тази шапка вдигнахме МОЛ-а на крака, 4-ри пъти викаха шофьора, но той не дойде /може и на кино да е бил човека, там не се чува повикване/, накрая охраната разреши да вдигне с крика колата /и там се мота, не знаеше как се ползва и т.н./ и накрая след час може би шапката беше извадена изпод гумите. Преди това попитах толкова ли е ценна тази шапка - отговори, че много топлела Thinking, мислех си по едно време да му дам пари да си вземе нова, но не посмях да предложа, че беше напечено. Та най-накрая развя като Самарското знаме тая велика шапка /обикновена, сива шапка, която сигурно и 10 лв не струва/ и тръгнахме. Девойчето звъня през това време - идвам, идвам, беше отговора. Взехме я - премръзнала горката и така след близо 2 часа закъснение потеглихме към Пловдив. Прибрахме се късно, сили за пазаруване нямаше, само оправих багажа, пране, баня и в леглото. Ей такива неща, така завърши моето едноседмично скитане из милата ни Родина.
Днес и утре на работа, тук ще бъда за НГ и се надявам да си почина от скитането.
Това е от мен за днес, ще се включа пак скоро. Хубав ден!

# 668
  • София
Днес по-късно се включвам, но от сутринта - тръстика, кафе със съседки по офис, пазаруване, посещение при една 90 годишна приятелка на моите родители, обяд и пак на волана.
При бабката ме извика дъщеря й. Тя се грижи за нея. Като влязох, беше ни жива, ни умряла. И като разтръгнахме едни приказки, едни спомени, та почти час я терапевтирах, Когато си тръгнах беше съвсем друга.
Добре си си дошла ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ! На тоя юнак със загубената глава, пардон шапка, да беше му обещала, че за това време щях да му изплета чисто нова. Мили Боже, може ли за една шапка да се мотае 2 часа като муха без глава. Може!
МАГИ, да те информирам - казват, че е понеделник.Stuck Out Tongue Winking Eye
МИС Ю, ееее ,много сте обезценили труда на Феята. Моя внук затова предпочиташе зъбките да му падат, когато е у нас. Беше на big далавера Joy
СГГ, как ти е главата? Отмина ли болката?
Като ви гледам, яко се напъваме да завършим темата. А ЛУННО ЦВЕТЕ се е покрила в дън горите тилилейски. Така не може! Днес ще я издирвам. Има да пише за домашно 4 страници!

# 669
  • София
Е понеделник е сигурно, щом казват! Измислих меню за нова година - пълнен патладжан и шишчета, руска салата, ролца от данталена палачинка с шунка и пикантно сирене,  чийзкейк с ягоди и баница с късмети, а и погача!!!
Тъкмо се прибрахме от кино с момичетата и Димитров най-младши. Забавлявахме се много!!!

# 670
  • Пловдив
Да се включа и аз. Днес към обяд отидохме да пазаруваме. Голяма грешка. Попаднахме в разгара на операция "Изкупи света". Ситуацията на паркинга беше я си мигнал, я са ти заели току-що освободеното паркомясто. За количка трябва да се пребориш със зъби и нокти. В магазина беше малка лудница. На касите също. Обаче утре ще имаме гости и трябваше да се напазарува. После на един павильон за готова храна, откъдето купуваме прилична млечна салата, пак бяхме на опашка. Чакане около 30 мин. Обаче приключих с голямото пазаруване за тази година. Ако някой има нужда от нещо, в местната билла има всичко, а там мога да ходя по чехли.
Утре преди да ни дойдат гостите, ще трябва да се навият 3 кг кайма на станимъшки сармички. Девойката научи дружките да имат това вкусно мезе на нова година. Но ще си води помощнички да навиват. Иначе само ще ги сънуват.
Та ей такива ми ти работи.
Отивам да редя сельодка под шуба по желание на ММ, но този път и той ще се включи в белене, стържене и рязане.
Приятна вечер на всички.

# 671
  • София
Ние с дъщерята отидохме снощи след 20.00 в Лидл и Била - беше доста спокойно. Остана да купим на 30. декември само плодовете и зеленчуците. От утре започваме подготовката. В  правенето на Руската салата винаги включвам Ромео - той е много старателен и всичко е нарязано на ситно. Ще доправя и Добуш тортата. Малката внучка ще пише късметите. Работа ще има за всички. След малко ще отида отново на лов за разни продукти - вчера не намерихме Бутер тесто. Да видим днес дали ще има. Всичко е под контрол. И ние ще приготвим повече отколкото е необходимо, но нали за да стигне, трябва да остане.
Отивам да навивам хот дог - това ще е за вечеря, с айрян.

# 672
Привет!
Днес съм по-добре, но избягвам лаптопа, телевизора и телефона.
Първи опит за напукани сладки ...

Приятна вечер!

# 673
Така и моето меню почти е готово - по скоро в главата ми, отколкото в хладилника: пържоли на скара, ребра на фурна, зрял боб гъст, печени червени чушки с чесън и сирене, солени палачинкови рулца, руска салата, млечна салата, зелена салата с прошуто, чери домати и крутони, мезенца, сиренца, маслини, питка, за десерт печени ябълки, е и плодове разбира се. Не искам да прекалявам, че после ще стана 100 кг както не обичам да се хвърля храна. Имам и аз рецепта за напукани сладки, снежни шоколадови се води моята, но не знам дали ще ми остане време да направя. Отказах се от салата домат с моцарела във формата на ботуш, която ви показах, защото не знам откъде да купя вкусен домат. Днес купих от магазина розов, ами той е като пластмаса.
Иначе ще сме с приятелско семейство в нас, преди 12 ще поканим и кучето и котката, за да не се стресират от зарята и бомбичките. Днес след работа пазарувах малко, за утре след работа също остана. Сега ви оставям. Утре ще намина след като Мис Ю ни сервира кафе с бейлис 🤭🥳

# 674
И аз да се разпиша с нашето меню. Доста хора сме и ще заложим на класики без много стил Grinning  Снежанка (за мен това е символ на ЧНГ, винаги аз я правя и оформям като часовник със стрелки 23:59 като в детството Grinning), руска салата, витаминозна салата и салата с кус-кус и кисели краставички (това си е традиция на свеки). Папа си прави туршия и си е донесъл един трилитров буркан. Печена пуйка с кисело зеле. Свеки ще прави питка (Абе отдава й се...). Майка ще прави щрудел. Аз ще се разпиша с едни бонбони от моркови (преди няколко години правих и стават лесно и са красиви). Стига толкова Grinning

Общи условия

Активация на акаунт