Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №28

• 13 186
  • 416
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Нямаш си и идея колко си права и всичко това са неща, които постоянно са ми в главата, тъй като това ще ни е първата съдомиялна. Колкото и да говоря с роднини и приятели, по-скоро събирам мнения относно това какво правят те и какво им е важно, а какво ще е при нас, само когато започнем да я използваме, ще разберем.
Благодаря ви, хора! Мненията, съветите и критиките за мен са страшно полезни и поне на първа ръка ми се иска да мога да избегна някои грешки, други - с времето ще разберем, че са такива или пък не. Страхотни сте и благодаря от сърце, че отделяте от времето си, за да ми дадете тази информация!!!

# 331
Само да допълня, че колко бързо ще се пълни миялната и колко често ще е пуска зависи и от начина на живот. Аз например през повечето време съм на работа и се храня навън. Готви се обикновено веднъж на ден и в повечето случаи и нещо набързо, така че миялната ми се пълни по-бавно, а и 60 см. Моя приятелка и мъжа й работат от къщи, при тях се готви доста и са с 45 см миялна, та поне по 2 пъти на ден се пуска.

# 332
И, в крайна сметка,  зависи и как и какво се готви.
4ма сме, готвим всеки ден,само за вечеря, полуфабрикати не ползваме- всеки ден пълня 60см, през уикенда- по 2...

# 333
Здравейте, имам проблем със съдомиялна BEKO BDIS 38042Q, закупена на 14.12.2025 г. от Технополис.
Уредът не измива добре съдове и прибори, дори при интензивни програми до 70°C и нормално битово замърсяване.
Пробвани са всички програми, различни препарати и коректно подреждане.
Извършен е сервизен преглед от „Сервиз България“, без реални измервания на температура и налягане, но е издаден протокол, че уредът е „изправен“. На това основание Технополис отказва съдействие освен да прати втори техник след празниците.
Има ли други хора със същия модел и подобен проблем? Ще съм благодарен за съвет.

# 334
В такъв случай бих се оттървала от тази съдомиялна. Бих я продала с намалена цена и никога повече, по никакъв повод не бих си купила какъвто и да е уред от тази марка. Беко са  лоши уреди, които не струват и половината от парите, за които се продават.

# 335
Аз ползвам беко, не бих се изказала толкова категорично.
2 мои - първата 8години я ползвах, 2 в апартаменти под наем. Сега имах за пръв път проблем с едната, тя е 3 годишна, смениха й един сензор за пяна( намира се в долното легенче).
Бюджетни, дуракоустойчиви, икономични на вода и ток( показала съм таблицата от последната купена машина), какво повече да иска човек!
А, и с 30- 40% по- евтини от бош.
За мен, че съм с много машини и разходи, е много важно.

# 336
Преди Beko-то имахме Indesit повече от десет години. След възникнал проблем решихме да преминем към по-висок клас уред, основно заради по-ниския разход на енергия и вода. За съжаление, резултатът е този. В крайна сметка вероятно ще закупя друга съдомиялна, но преди това исках да проверя дали не пропускам нещо важно. Ще действам съгласно закона и ще търся правата си, но поведението на магазина и сервиза до момента ме кара да се съмнявам, че това ще доведе до реален резултат.

# 337
Имаш проблем с дефектна машина, явно.
Би било коректно, да ти поемат всичко по поправката й.

# 338
  • София
Цитат
На това основание Технополис отказва съдействие освен да прати втори техник след празниците.
Има ли други хора със същия модел и подобен проблем?
И аз съм имал подобен проблем с тях, но с GoPro. Не се отказах и след малко упоритост - на третия път им бях описал всичко стъпка по стъпка, какво точно не е наред, бях заснел клипове на проблемите с обяснения към тях и накрая просто казаха - прави сте, и ми замениха камерата с нова. При тях явно упоритостта е задължителна, защото от тяхна страна е в огромни количества Grinning

# 339
Здравейте, имам проблем със съдомиялна BEKO BDIS 38042Q, закупена на 14.12.2025 г. от Технополис.
Уредът не измива добре съдове и прибори, дори при интензивни програми до 70°C и нормално битово замърсяване.
Пробвани са всички програми, различни препарати и коректно подреждане.
Извършен е сервизен преглед от „Сервиз България“, без реални измервания на температура и налягане, но е издаден протокол, че уредът е „изправен“. На това основание Технополис отказва съдействие освен да прати втори техник след празниците.
Има ли други хора със същия модел и подобен проблем? Ще съм благодарен за съвет.
Най-правилното е да се доверим на сервиза, обаче за да напишат, че е изправен трябва да са мили. А те няма да мият, защото никой няма да чака 1 час да види дали е измито всичко.
Ако няма нещо изгоряло като нагревател например бих гледала дали перките не са със запушени дюзи. Направи си експеримент и отвори внимателно вратата когато мие и провери дали е топла/гореща водата. Внимавай да не се изгориш. Провери филтъра дали не е много мръсен. Направи почистване на самата машина.
Реално това би трябвало и техниците да го проверят. Ако примерно видиш, че водата винаги е студена казваш, че не нагрява. Не ги оставяй, а продължавай да ги търсиш. Имаш ли копие от сервизния протокол? Пише ли какво точно са проверявали?

# 340
Филтърът е чист. След многото неуспешни опити вече не слагаме нищо в съдомиялната без предварително изплакване под мивката. Техникът отвори машината по време на работа и потвърди, че водата е топла. Неизмитите съдове и прибори са предимно на второто ниво и ма решетката за прибори, което ме кара да смятам, че налягането не е достатъчно. Въпреки това техникът заяви, че налягането не се измерва по никакъв начин.

# 341
  • На брега на реката
Вижте  да не би да е спукана перка и от там да е проблема, макар,  че щом и в третото чекмедже не са измити, най-вероятно,  наистина е слабо налягането.

# 342
Тя помпата или работи или не работи, няма как да работи малко. Повредена може да е частта, която разпределя водата и пуска към различните перки. Не знам как е при Беко, при различните производители се камбинират например горна с долна перка или средна с горна. Ако това е повредено може да не пуска на горните и за това да не е измито там.
Да сте сменяли препарата или гланца и след това да е станало така?
Има ли по съдовете и по машината дребни неизмити неща, които изглеждат като фини трохи?
Съветвам отново да извадите перките и да огледате всяка много добре за запушвания? Каква ви е водата твърда или мека? Ако е твърда настроена ли е правилно и слагате ли сол?
Филтъра го извадете и много хубаво с мека четка го измийте под течаща вода. Понякога се образува един лигав слой, който на пръв поглед човек не забелязва, маха само големите остатъци и изплаква. Този слой с времето запушва, та въпреки, че сте го чистили проверите пак.
Това, че плакнете съдовете може би влошава проблема, защото машината се бърка и мисли, че съдовете са чисти или са малко. Някои производители точно за това съветват да не се изплаква.

# 343
Човекът каза, че съдомиялната е закупена преди има-няма 2 седмици.

# 344
Здравейте,

По съдовете остават малки частици. Започнах да ги изплаквам предварително, защото в противен случай машината изобщо не ги измива. Проблемите са налице още от самото начало, а съдомиялната е на около две седмици. Свалях пръскащите рамена, за да проверя за запушвания, но всичко изглежда нормално.

От първия ден е заредена със сол, като след няколко цикъла вече отчете, че е намаляла и се наложи да я допълня. Това ми се струва странно, тъй като при старата ми съдомиялна зареждането със сол ставаше много рядко. Тук солта се изразходи за броени дни.

Изпробвал съм няколко вида таблетки и два вида гел. Техникът провери препаратите и потвърди, че са в срок на годност. Препаратът за изплакване е един и същ и не е сменян от началото на експлоатацията.

Старата ми съдомиялна се справяше отлично дори със силно замърсени съдове на ECO режим. Трудно ми е да повярвам, че този модел на Beko показва толкова слаби резултати, при положение че навсякъде срещам положителни отзиви за марката.

Общи условия

Активация на акаунт