Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №28

• 12 871
  • 404
  •   1
Отговори
# 345
- кран на вода, евентуално да е останал полу- отворен/ затворен? , та затова да не стига налягането?
- настройките на машината за солта се правят още в началито( вижте в книжката с инструкции)

# 346
Не знам къде четете тези положителни отзиви. Ако става дума за Беко в началото и моделите до преди 5-7 години, със сигурност ще има положителни отзиви. Сегашните Беко са боклуци, независимо за какъв тип уред става дума. Не само те са боклуци, ами взеха и Уърлпул и в момента съсипват и тях.
Ако става дума за положителни отзиви за уреди, закупени "вчера", то също тези отзиви са ненадеждни и не стават за това човек да си прави изводи за тях. Един уред трябва да е експлоатиран между година и половина-две, за да се съди за него.

# 347
Здравейте отново!

Вчера, докато търсех механичната настройка за твърдостта на водата (оказа се, че съм пропуснал тази стъпка и беше настроена на ниво 4, а според лакмуса трябваше да е ниво 2), забелязах, че рамото, което подава вода към горните разпръсквачи, е необичайно хлабаво. Натиснах го надолу и стана видимо по-стабилно.

Очевидно не е било добре захванато, защото при следващото пускане съдомиялната изми съдовете перфектно. Дори приборите в най-горното отделение бяха чисти – нещо, което до момента не се беше случвало.
Прилагам снимки „преди“ и „след“.

Благодаря на всички, които се включиха със съвети, и най-вече на LordOzzy  — дължа ти поне две бири Blush
Определено трябваше още от самото начало да пиша тук, вместо да губя време в обаждания по сервизи, ходене до магазина и срещи с техник, който вместо да провери реално техническите неща, ме убеждаваше, че проблемът е в продукта или в това как подреждам съдовете.

Група, вие сте сила!
Оставям снимка и на самата част, която не беше закрепена добре, в случай че някой друг се сблъска със същия проблем и може да си помогне

Последна редакция: ср, 31 дек 2025, 15:16 от ZhiVas

# 348
Много се радвам, че сте решили проблема и ще се радвате на помощник. Жалко, че техникът не е проверил добре миещите перки.

# 349
Аз малко като дърта свекърва...ама да си кажа- винаги първо отхвърляне на хардуерен проблем!
...
Добре , че се разреши проблема!
Весело посрещане на Новата година!

# 350
Ние на работа имаме една шега за “грешка 35”, когато грешката се намира на 35 см от устройството 😉
Дефектни машини има, но по-често е някаква такава дреболия, а техниците за жалост не слушат много какво им казват хората.

# 351
Аз само да вметна, че така не бих пуснала чашата от първата снимка. Бих обрала каквото може с хартия и тогава, но е хубаво, че се е справила миялната де.

# 352
Аз само да вметна, че така не бих пуснала чашата от първата снимка. Бих обрала каквото може с хартия и тогава, но е хубаво, че се е справила миялната де.
Пуснах я за да видя дали ще се справи. В предходните зареждания съдовете минаваха под течаща вода преди и след съдомиялната.

# 353
Честито, че сте оправили проблема. На моята съдомиялна също разпръскващото рамо редовно така излиза и на всеки 4-5 зареждания си я проверявам, но моята си е на 15 години де.
А срамота, че тоя "техник" не е забелязал такъв елементарен проблем. Не знам дали можем да съдим за качеството на целия сервиз, но бих пуснал едно оплакване, че дано техника другия път си гледа по-качествено работата.

# 354
  • Ловеч
Здравейте! С този модел съдомиялна съм https://www.technopolis.bg/bg/Sadomiyalni-za-vgrazhdane/Sadomiya … V6YCX05E/p/652077. Кратката програма е около 1:30 часа. От приложението на Bosch има две програми за изтегляне - 30 мин и 55 мин, но като ги изтегля и опитам да ги активирам, ми излиза време 1:45. Защо така? Мога ли да си изтегля някоя къса програма? Трябва ми, като имам гости да пусна за бързо, докато вечеряме и ми трябват бързо съдове за десерт.

# 355
Специалистите по бош,ще ти кажат... но аз идвам за друго- купи си чинии за десерт,  по- евтино ще ти излезе от бърза програма, а и няма да са горещи.

# 356
А тези кратки програми какви са? Как се казват? Допускам, че имаш активирани опции, които автоматично удължават времето, но пък от 30 мин на 1ч 45 мин е много. За допълнителна посуда съм и аз.

# 357
Връщам се да чета отначало темата, тук като на 31.12. съдомиялната ми протече, ама си беше поръждясала. Трябва ми свободно стояща 60см. Гледам че препоръчвате повече Бош. Има ли значение серията? На първо четене в нашия Техномаркет препоръчаха тази, ама то нямаше и никакъв избор .

Бюджет ми е до 1200-1300лв.
Мисля и до Зора да отскоча.Какви други марки може да гледам?

# 358
  • Ловеч
Посудата е лесна. Но ми се иска да имам някаква кратка програма. Дори и за нови съдове само.

# 359
Аз нови съдове мия на програма за чаши с непълен контейнер гел - имам две такива програми, едната е дълга, но втората е 35 минути и за такава цел ме устройва идеално. Погледни да нямаш и ти такива.

Общи условия

Активация на акаунт