Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №28

• 12 619
  • 401
  •   3
Отговори
# 360
И аз така права или на автоматичната, която съкращава времето. Кратката програма често е без сушене, което я прави безсмислена за мен.

# 361
  • Ловеч
Аз нови съдове мия на програма за чаши с непълен контейнер гел - имам две такива програми, едната е дълга, но втората е 35 минути и за такава цел ме устройва идеално. Погледни да нямаш и ти такива.

Една имам и мога да я съкратя до 1:38 часа.

# 362
В градското жилище почти не ползвам кратки програми, налага ми се само в селската къща, че там с водата има сериозен проблем и понякога водата не стига дори за един цикъл на нормална програма. Рестартирам машината и ако е спряла след измиването, напр. при изплакване, пускам една кратка програма, която само да изплакне съдовете - един вид я ползвам като патерица, за да си довърша измиването на съдовете. Ако нямах кратката за чаши,  новите щях да мия напр.на еко програма със съкращаване на времето - при мен тогава е с продължителност 1 ч и 05 м, напълно ме устройва.

# 363
radina Има експресна програма. Тя колко време трае?

# 364
  • Ловеч
radina Има експресна програма. Тя колко време трае?

1:33 часа след като се съкрати.

# 365
Нашата е тази https://www.technopolis.bg/bg/Sadomiyalni-za-vgrazhdane/Sadomiya … V6YCX02E/p/652082. Когато избирах гледах най-евтината със зеолит и я взехме за 1420лв. От много четене и сравняване накрая съм се заблудила, че програмата Express 60 е един час, а то било 60 градуса. И тази програма е 1:45 ч, а когато включа Speed Perfect става 1:35ч. Та и при нас няма бърза програма до около час най-много. На старото АЕГ имах такава и я ползвах понякога. На тази знам, че чрез home connect  може да се теглят програми, но още не сме я връзвали, а и като се знам май не ми и трябва много. Карам си на тази Express, Auto и Favourite (там е само плакнене със студена вода).

# 366
Нашата е тази https://www.technopolis.bg/bg/Sadomiyalni-za-vgrazhdane/Sadomiya … V6YCX02E/p/652082. Когато избирах гледах най-евтината със зеолит и я взехме за 1420лв. От много четене и сравняване накрая съм се заблудила, че програмата Express 60 е един час, а то било 60 градуса. И тази програма е 1:45 ч, а когато включа Speed Perfect става 1:35ч. Та и при нас няма бърза програма до около час най-много. На старото АЕГ имах такава и я ползвах понякога. На тази знам, че чрез home connect  може да се теглят програми, но още не сме я връзвали, а и като се знам май не ми и трябва много. Карам си на тази Express, Auto и Favourite (там е само плакнене със студена вода).
И аз съм по същия начин 😁

# 367
  • Ловеч

Имам програма Inteligent и като и намаля времето става 1:15 часа.

# 368
При нас няма такава програма.

# 369
radina_k86, при включена опция EfficientDry времето на кратката програма се удължава на 1,19 ч. .

Ползвам бутона за любима програма на едната:

На другата на този бутон е изплакване 15 мин., а кратката я стартирам от приложението.
Ехspress e 1 ч. на 65 градуса и при двете.

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 19:07 от Мари-ана

# 370
  • Ловеч
Не ми редуцира времето изобщо при избиране на тази опция. Само Speed Perfect ми го намаля на 1:33 часа. Твоята кой модел е?

# 371
Не ми редуцира времето изобщо при избиране на тази опция. Само Speed Perfect ми го намаля на 1:33 часа. Твоята кой модел е?
EfficientDry както и други екстри през приложението увеличават времето. Пробвайте да изтеглите подходящи програми.
Едната е SMS4EVW14E/40, а другата SMV4HCX19E/60. На свекървата взехме също 4-та серия - SMS4HVI45E/45. И при трите чрез приложението може да се  стартира програма 29 минути след изтегляне на програмата. При инсталиране на другите не си спомням какво съм задала, но последно в приложенито добавих тази за вграждане. Имах опция да задам екстра сухо при първоначалното настройване, когато се задава сила на звук, количество гланц и т.н. , но все още не съм я включила. Възможно е при настройките да сте задали опция, която удължава времето. На друга съдомиялна, която имаме - Сименс, също има програма за чаши 29 минути, и затова предположих, че при всички от тяхната група може да се стартира 29-минутна програма.

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 19:12 от Мари-ана

# 372
  • Ловеч
EfficientDry както и други екстри през приложението увеличават времето. Пробвайте да изтеглите подходящи програми.
Едната е SMS4EVW14E/40, а другата SMV4HCX19E/60. На свекървата взехме също 4-та серия - SMS4HVI45E/45. И при трите чрез приложението може да се  стартира програма 29 минути след изтегляне на програмата. При инсталиране на другите не си спомням какво съм задала, но последно в приложенито добавих тази за вграждане. Имах опция да задам екстра сухо при първоначалното настройване, когато се задава сила на звук, количество гланц и т.н. , но все още не съм я включила. Възможно е при настройките да сте задали опция, която удължава времето. На друга съдомиялна, която имаме - Сименс, също има програма за чаши 29 минути, и затова предположих, че при всички от тяхната група може да се стартира 29-минутна програма.

И двете изтеглени програми с продължителност 35 мин и 55 мин стават 1:45 часа, когато ги стартирам. С кои настройки може да се е удължило времетраенето на програмите? 🤔
Намалих количеството препарат за изплакване от 4 на 1 степен и свалих Експрес 60 на 1:24 часа, а Еко на 1:05, което ме устройва за инцидентни случаи.

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 19:31 от radina_k86

# 373
В приложението
В настойки, когато е изключена допълнителната опция "Екстра сухо", тогава изтеглените програми ще бъдат съответно 29 мин, 1 час и т.н. Пиши като пробваш дали е станало.
Настройката на препарат за изплакване при едната е на 3-та  степен, а на другата 5, но това не увеличава времето. Само когато резервоарът е празен, тогава програмата става по-дълга.

# 374
  • Ловеч

Изключено ми е. Явно не за този модел това е най-краткото време на програмите.

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 20:54 от radina_k86

Общи условия

Активация на акаунт