Снощи имах първа любовна свада със съдомиялната ми.
АЕГ FFB21200CW (кубче) с октомври изтекла гаранция.
Пускам си аз, отивам във всекидневната да се търкалям и по едно време чувам някакво пишене. Мига там някаква грешка. Викам си - нещо не съм затворила вратата като хората (глупости естествено). Пускам пак. Работи 2-3 минути и пак същото.
Тръгвам да чета и да се просвещавам. Ама кой да види номера на грешката? Решавам, че съм видяла Е3. Пише - токови удари, нагреватели и т.н. Препоръчва се един хубав рестарт. Ми ок, то при нас токовите удари са ежедневие, намерих правилния бушон, спрях тока на цялата кухня, изчаках 10-15 минути и пак пуснах.
Този път май стигна до някакво плакнене - програмата е 1,15 на 60 градуса, вратата беше топла и чиниите - почти измити, когато процедурата се потрети.
Установих вече с гледане и дори заснех - грешка Е1. По книгите пишат - лошо водоподаване.
Преди това бях изкарала и измила филтъра, сол скоро слагах.
Та въпроса ми е - налягането в чешмите е ок. Никога не съм виждала запушен маркуч на пералня - а самия маркуч е със същия диаметър, няма как да се запуши от варовик. Говорила съм с МЪЖ, който да дойде да ми помогне да сменя маркуча (или по-точно да ми помогне да изтегля съдомиялната, за да сменя маркуча).
Варовита ни е водата - и във Варна по принцип и извън града, където живея, но ми се струва абсурд тоя маркуч да се задъни.
И на въпроса - най-накрая. Някой имал ли е подобен казус? Четох по-нагоре, че на перката някакви дюзи се запушвали. Тя как се сваля, за да проверя дали е това проблема и как се отпушват?
Явно влиза някаква вода, така че водна помпа я изключвам като вариант. Топли - не е нагревател. Свети - не е платка.
Няма как да се е прегънал маркуч, защото откакто я монтирахме 2023 година декември, не е местена.
Хелп!
Пущината тежи. Съдомиялната. Ще проверя маркуча.