Как се справяте с ежедневната хорска несъобразителност и простотия?

• 16 774
  • 322
  •   1
Отговори
# 240
Еми на хората не им пречат гамените и убийците по пътя, не им пречи небрежността, а им пречат стикерите с бебе. Аз пък си обяснявам това със стикера, че обявявам на света, че вътре возя най-скъпото си, един вид допълнителен римайндър да не убиват децата ми.  Не, че имам кола, но не виждам с какво пречат стикерите!
На много вътрешни улици между къщите в Германия хората слагат знаци -- тук играе Лоте, тук играе Пенчо...не защото Ганчо не е важен, а само Пенчо е важен, а за да се даде допълнително напомняне на потенциалните убийци да спазват скоростта и да внимават. И за мен колкото повече напомняния, толкова по-добре. Със стикери, с лица на убитите деца, с каквото може, само и само да се спре с убийствата по пътя и убийствата от алчност и небрежност.

Пак имаме катастрофа на лайно с АТВ, майката е в клинична смърт, а детенцето в тежка кома. Имаме убито 8 годишно от престъпна небрежност --неподдържан и нерегулиран "атракцион". Не стикери, ами ежедневно крещене с мегафон трябва. Ежедневно истерично напомняне, че, ако не караш внимателно и правилно, си потенциален убиец на бебета, деца майки и тн. 

Връщам се от продължително море--сульо и пульо се вози на джет, някои кретени си слагат иневръстни деца отпред. Няма контрол, няма правила! Карам СУП и ежедневно бера страх да не бъда пометена от квичащи патици.

Простаци има навсякъде, просташко, грубо и невъзпитано поведение -- също. И моите деца не са ангели! Но говорим за безсмислени убийства и липса на всякакъв контрол, усещане за ненаказауемост. Карпе дием! Йоло! Ценностите, в които са възпитани голяма част от младите е едно безкритично почитане на свободата, но без носене на елементарна отговорност и съблюдаване на правилата, съобразяване с човека отсреща.

Грубостта и невъзпитанието го срещам ежедневно и в Германия и в България, но опасната небрежност и желание да убиваш, весело мантрувайки "Аз съм фрий спирит!", ей Богу, много е специфично за нашите ширини. 

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 08:13 от MariyaHris

# 241
  • Бургас
Аз затова морето го избягвам – макар че съм от морски град. Тук „почивката“ прилича повече на битка за оцеляване между джетове, патки и крясъци. В Гърция е същото, само че нашенците там се чувстват на олимпийско ниво – същата простотия, но с още повече самочувствие.
Истинска почивка е в Хърватия или Черна гора – тишина, ред, култура.
Там не те гази джет с кретен и невръстно дете на предната седалка, а хората наоколо изглеждат като от друга цивилизация.
Нашите успяха да направят дори морето да мирише на квартална кръчма – евтина музика, шум и хаос.
Разликата е, че оттам се връщаш отпочинал, а не с усещането, че ти трябва втора „почивка“, за да преживееш първата.

# 242
Скрит текст:
С простотията няма оправия и следващите поколения ще са по-зле ми се струва.
На почивка съм и следобед си позиционирам дебелото Д на един шезлонг в близост до детски басейн. От няколко дни се появи компания от 5 млади двойки с по 2-3 деца, най-големите да са 5-6-годишни, най-малките има, няма 7-8 месеца. Детският басейн се превърна в бойно поле. Татковците се мятат вътре едно към едно в стил "Булгар, Булгар" (не знам не могат ли да си счупят главите), крещят по синовете си - аре, влизай в басейна, бе иди0т, стига рева, изр0д, ще те навра на кучето..., ако не ми донесеш бирата, бутни товя момиче, ако ти пречи да излезеш" и в този стил. Дамите са тихи -събират 10-15 шезлонга в кръг на доверието, преместват се всички чадъри и се започва носене на чинии и чаши от не много близкия ресторант и резултатът е краставици, спагети, сосове, пасти и т.н. по плочките. Вчера двама татковци решиха в детския басейн да рита топка за волейбол - единият навън, другият -  вратар и пази във водата. И двамата се силят, а другите ги насърчават кой е по-добър. В единия край на басейна се бяха позиционирали семейство поляци и момиченце им в пояс мърдаше напред, назад. При един от ритниците топката падна на сантиметри от главата на детето. Полякът побесня, хукна да се разправя, онези като наскачаха - кой си ти, бе, аз съм си платил, като не ти харесва махай се от България, що си дошъл. Полякът си прибра семейството и изчезнаха, нашите останаха да псуват. Като ги гледах с мислех как техните деца ще станат същите маймуни, че и по-зле.
Аз затова не харесвам принципа “ама то e дете”. Като расте в такава среда на грубияни и се държи нагло от малко, днес е малко, утре - не.

Видели се с някакви пари и мислят, че са само те. А не разбират, че поведението и знанието е ключово, за да покажеш сой и класа.

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 15:07 от Linda*kiss

# 243
  • Другата България
Този хотел няма ли управител, рецепционист, спасител на басейна?
Походила съм си по такива места и аз, много простотия съм виждала, но чак такова нещо като описаното май не съм.
И винаги има към кого да се обърнеш за съдействие.

# 244
Аз само да си кажа, че днес научих, че убиецът на Милен Цветков, Кристиан Николов, е от години под домашен арест и е осъден на 9 години, а има още инстанции. Тоест, докато влезне присъдата в действие, Николов ще е излежал цялата си присъда вкъщи...с разните му там приспадания за добро поведение и прочее.

Очаквам същата справедливост и при шофьора на АТВ-то, друг млад и обещаващ интелектуалец и добро момче, убил майка и изпратил 4 годишно детенце в кома.

И очаквам да продължават да ни газят добрите, обещаващи млади хора и с аудита и с атв-та, и с джетове, а защо не и със самолети,танкове и каквото друго дойде на мода. "Гъзар бъди, човек сгази".

# 245
Преди 30 г. слушах втрещена как двегодишно момче напоително псува пред майка си, а тя на свой ред ругае. Чалгаризацията на нацията набираше бясна скорост. 30 г. по-късно резултатите са налице и най-страшното е, че броят на убитите расте.
Към глупостта и простотията имам страшна нетърпимост и нерядко правя забележка, като запазвам спокоен тон и усмивка дори Simple Smile случвало се е да догоня човек и да му връча захвърлен боклук с думите "Господине/ госпожо, изпуснахте това". Грубост не търпя, не повишавам тон; обаче мудни и неадекватни хора ме вбесяват. За жалост идиотокрацията е в разгара си, мутантите като полицейското синче и малоумния джигит ще стават все повече.

# 246
Абсолютно вярно – по детските площадки и курортите картината е една и съща: родители, които плюят и цапат там, където децата им трябва да играят; крещят „идиот“ и „изрод“ на 2–3-годишните си дечица, дърпат ги като парцали и си мислят, че това е „възпитание“.

Майките – накипрени като чалга-диви, ама от най-евтиния пазарски вариант, с кич и пластмаса вместо стил, седнали на пейките и се правят на „дами“, а в съседство нормалните семейства се опитват да се забавляват с децата си и гледат този цирк – все едно си на зоопарк. Разликата е, че в зоопарка животните не са виновни за положението си, а тук простотията е избран начин на живот.

И прави впечатление – много добре знаят за кое дете да кажат: „бутни го, мини, гони го“. Когато срещнат дете, което очевидно „не е от тяхната лига“ – по дрехи, по походка, по семейство – тогава гузно мънкат едно „извинявай“. Но после същите тези „мами“ окуражават дечурлигата си да мачкат по-скромните, дето няма кой да ги защити.

Слава Богу, моя син не го закачат – усещат, че не играят в една лига с него. Там внимават. Но иначе – същата евтина простащина, маскирана като възпитание.

И после ще ти обясняват как „децата са бъдещето“… бъдеще на какво, обаче – това е друг въпрос.

Ха, ха, а в една съседна тема един ни убеждаваше как не бива да ходим в Гърция, понеже у на сбило по-добре Simple Smile

# 247
  • Бургас
Гърция? Особено близките курорти? Благодаря, вече съм виждал кварталната ганьовщина и без да плащам в евро.

Същите сцени – шум, показност и простотия, само че с гръцки табели.

Истинската почивка  за мен е за хора, които знаят какво искат – Черна гора или Хърватия. Там има ред, тишина и култура, а не джетове, чалга и пластмасови „лукс“ очила.

Който иска да си прави селфи с гирос и да слуша нашенска кавга на чужд плаж – Гърция е за него.

# 248
  • France
Почвате да ме плашите, толкова ли се  е пренаселила Гърция, че е станало бетер като у нас?
На няколко места чета, че Черна Гора е новото ит плейс то би. Някакви идеи, координати?

# 249
  • Бургас
На нас ни харесва острова Свети Стефан.
В Бока бей, също.
Хотелът Хаят е топ. Котор.

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 16:01 от юрист

# 250
Еми стане ли едно нещо "яко", ние сме там!!! Сега юрист прави мръсно на черногорците Simple Smile))

# 251
  • София
Това лято не можах да отида, но миналото лято бях на 6 плажа в Гърция, втория ръкав - аз просташки изяви не видях.

Снощи към 9 един баща беше изпаднал в истерия и твърдо решен целия квартал да разбере колко добре възпитава дъщеря си. Ами не, като викаш, не ти се повишава престижа.

# 252
  • Варненска клюкарка
О не.... Flushed А дефиницията зз психологическото състояние на онези, които хвърлят камъни по колите каква е? Когато се изисква нещо от други хора,, трябва да се дава и подходящ личен пример. Пожелавам Ви след 20 години да сте в хамония със себе си, много щастлива и да сте възпитали едно достойно бъдеще за България.

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 17:58 от Беллора

# 253
  • София /Абсурдистан
Аз не съм виждала нищо от родните ни циркове в Гърция, но ние ходим на 300 км от границата.

# 254
Гърция? Особено близките курорти? Благодаря, вече съм виждал кварталната ганьовщина и без да плащам в евро.

Същите сцени – шум, показност и простотия, само че с гръцки табели.

Истинската почивка  за мен е за хора, които знаят какво искат – Черна гора или Хърватия. Там има ред, тишина и култура, а не джетове, чалга и пластмасови „лукс“ очила.

Който иска да си прави селфи с гирос и да слуша нашенска кавга на чужд плаж – Гърция е за него.

Е, пак зависи кой къде ходи Simple Smile
Все едно във въпросните Черна гора или Хърватия няма чалги и навалици.

Общи условия

Активация на акаунт