На много вътрешни улици между къщите в Германия хората слагат знаци -- тук играе Лоте, тук играе Пенчо...не защото Ганчо не е важен, а само Пенчо е важен, а за да се даде допълнително напомняне на потенциалните убийци да спазват скоростта и да внимават. И за мен колкото повече напомняния, толкова по-добре. Със стикери, с лица на убитите деца, с каквото може, само и само да се спре с убийствата по пътя и убийствата от алчност и небрежност.
Пак имаме катастрофа на лайно с АТВ, майката е в клинична смърт, а детенцето в тежка кома. Имаме убито 8 годишно от престъпна небрежност --неподдържан и нерегулиран "атракцион". Не стикери, ами ежедневно крещене с мегафон трябва. Ежедневно истерично напомняне, че, ако не караш внимателно и правилно, си потенциален убиец на бебета, деца майки и тн.
Връщам се от продължително море--сульо и пульо се вози на джет, някои кретени си слагат иневръстни деца отпред. Няма контрол, няма правила! Карам СУП и ежедневно бера страх да не бъда пометена от квичащи патици.
Простаци има навсякъде, просташко, грубо и невъзпитано поведение -- също. И моите деца не са ангели! Но говорим за безсмислени убийства и липса на всякакъв контрол, усещане за ненаказауемост. Карпе дием! Йоло! Ценностите, в които са възпитани голяма част от младите е едно безкритично почитане на свободата, но без носене на елементарна отговорност и съблюдаване на правилата, съобразяване с човека отсреща.
Грубостта и невъзпитанието го срещам ежедневно и в Германия и в България, но опасната небрежност и желание да убиваш, весело мантрувайки "Аз съм фрий спирит!", ей Богу, много е специфично за нашите ширини.
случвало се е да догоня човек и да му връча захвърлен боклук с думите "Господине/ госпожо, изпуснахте това". Грубост не търпя, не повишавам тон; обаче мудни и неадекватни хора ме вбесяват. За жалост идиотокрацията е в разгара си, мутантите като полицейското синче и малоумния джигит ще стават все повече.
А дефиницията зз психологическото състояние на онези, които хвърлят камъни по колите каква е? Когато се изисква нещо от други хора,, трябва да се дава и подходящ личен пример. Пожелавам Ви след 20 години да сте в хамония със себе си, много щастлива и да сте възпитали едно достойно бъдеще за България.