Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 7 572
  • 189
  •   1
Отговори
# 30
Присъединявам се към предишното мнение с молба за разяснение за тази допълнителна отпуска

# 31
https://m.bg-mamma.com/?topic=1693930

В тази тема видях по-подробно да са обсъждали допълнителната отпуска.

# 32
Здравейте момичета нова съм но имам въпрос.
На кратко имах аборт 2020 след 3 години лутаме ми казаха само ин витро потърсих още няколко мнение не стигнах до никъде докато миналата година не започнах да кървя 15 дни пак с няколко мнение оказа се извънматочна! Махнаха ми тръбата направих си отново цветна снимка за доуточняване направихме и лапароскопия и след това реших че ще правя ин витро защото ми писна да се лутам та миналия месец ми дойде решението, но реших да не започваме веднага да се настроя психически и  този месец като отидох имах задържан фоликул казаха ми че няма да може са започнем и ми изписаха противозачатъчни ! Та въпроса ми е има ли друг който е пил преди пункция заради задържан фоликул ?

# 33
Да, класически протокол е. Така се "изравняват" нещата за следващия цикъл и фоликулите тръгват по-равномерно на следващия месец. Има различни теории по темата, според някои е добре, според други подтискали яйчниците. Общо взето е индивидуално как ще реагирате. Но почти със сигурност ще се изчисти задържания фоликул, което е важното в случая. На следващия месец като Ви прегледат на ден 2-3, ще преценят дали е подходящ месецът за започване на стимулация.

# 34
  • София
Забравих да попитам - след хистероскопия, колко цикъла се чака?

# 35
Aко става дума за диагностична хистероскопия с надраскване, препоръката е трансферът да бъде в месеца след хистероскопията или следващия, за да има ефект от надраскването. Аз правих стимулация и пункция, после пауза за изчакване на резултати от ПИД, хистероскопия и лекуване на бактерии и после трансфер. Така трансферът ми беше 2 месеца след хистероскопията.

# 36
Забравих да попитам - след хистероскопия, колко цикъла се чака?
След хистероскопията на следващия цикъл направихме стимулация, но не успяхме свеж трансфер и чакам за ЗЕТ на  другия цикъл.
Общо взето се запасете с търпение.

# 37
На база на този параграф ми разрешиха допълнителни дни отпуск . Те са до 20 дни отделно от полагаемата отпуска според КТ
Каква допълнителна отпуска ?Когато си в инвитро процедура ти се полагат допълнително дни ли ?Извън тези от работодателя?Аз знам само за чл.157 ал.2 от КТ според ,който работодателя няма право да ти откаже да си ползваш платен отпуск при инвитро процедура.Може ли още информация,моля.
За след трансфер аз единия път използвах болничен от личния лекар . А за другия е от допълнителната отпуска , която се дава на жените , които са в напреднал стадий на ин витро процедура. Болницата ми издадоха служебна бележка и тя ми служеше пред работодателя.

Здравейте! Колко болничен дават след трансфер? Четох от 7 до 20 дни на различни места и не разбрах в крайна сметка на колко имам право.

# 38
Момичета, от къде се снабдявате с Пролутекс? Предстои ми ЗЕТ и съм чела за Гръцки и Турски медикаменти, които са с по-ниска цена от тези в българските аптеки.

# 39
Аз Гръцки ,сега съм след ЗЕТ.

# 40
Аз Гръцки ,сега съм след ЗЕТ.
А от къде го взимате?

# 41
Във вайбър групата на Радост Тодорова има един грък, който продава. Взимала съм от него, всичко беше ок. Коректен е и бързо го изпрати.

# 42
Във вайбър групата на Радост Тодорова има един грък, който продава. Взимала съм от него, всичко беше ок. Коректен е и бързо го изпрати.
Каква е цената от него?

# 43
  • София
Момичета, за съжаление нашият първи опит завърши с неуспех. Някой може ли да ми обясни, какъв отчет трябва да представим на фонда?

# 44
Здравейте, момичета,
Присъединявам се и аз към вас с инвитро номер 3.
Надявам да ми се усмихне късмета този път.
Искам да сменя клиниката, но ми трябва копие на последната заповед от ЦАР. Задължително ли е да поискам от старата клиника да ми направят такова или могат и от ЦАР да ми направят?

Общи условия

Активация на акаунт