Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 18 845
  • 530
  •   2
Отговори
# 60
Здравейте, момичета! Някой правил ли е инвитро и след него премахване на маточните тръби ?

# 61
И така момичета , нашия първи опит приключи със страхотен гръм днес.От 4 оплодени яйцеклетки и развиващи се 3 от тях отлично и една добре , днес на ден 5 нито едно мъниче не се пребори.Този сценарии не си го представях.Някак бях сигурна че поне един трансфер ще имам…
Ние сме с мъжки фактор 2% морфология , 17% ДНК фрагментация ,  3% бързо подвижни , 9% бавно , останалите акинетични.
Използвахме ембриоскоп,ИМСИ и среда за този опит.

Някак си трябва да се събера и да кандидатстваме за втори опит.
Ще направим барокамера , кариотип ( аз имам и е ок в Геника ) Казаха ни да пием антиоксиданти , и ако може да се движим повече.Това бяха насоките до следващия опит …

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 11:56 от Tinkiela

# 62
  • Sofia
И така момичета , нашия първи опит приключи със страхотен гръм днес.От 4 оплодени яйцеклетки и развиващи се 3 от тях отлично и една добре , днес на ден 5 нито едно мъниче не се пребори.Този сценарии не си го представях.Някак бях сигурна че поне един трансфер ще имам…
Ние сме с мъжки фактор 2% морфология , 17% ДНК фрагментация ,  3% бързо подвижни , 9% бавно , останалите акинетични.
Много съжалявам за неуспехът и се надявам при следващият опит да имате повече. За мъжки фактор силно препоръчвам МАКС ако се предлага в клиниката, в която правите инвитро. Имахме само една яйцеклетка и я оплодихме с ICSI + MACS и успя да изкара до 5ти ден, вярно неуспешен трансфер, но имаше такъв. При нас 5% морфология по нестриктните критерий (което е някъде 2 по Крюгер ни обясниха), 28% DFI, 24% HDS (DNK фрагментацията при последното изследване, което сме правили), ние с подвижността нямаме проблем обаче, така че там не мога да кажа. След консултация с андрологията ни бяха казали, че препоръчват МАКС защото се колебаехме дали да не използваме и 2те, но ни казаха, че няма нужда от ИМСИ. При нас се оказа, че освен и лекият мъжки фактор се откри и проблем при мен (автоимунно заболяване, което преди това не беше диагностицирано), та поне разбрахме от къде дойде проблема с малкото изкарани и читави яйцеклетки, та смега съм и на автоимнунна терапия преди да започнем следващият опит.

# 63
Ние сме с мъжки фактор 2% морфология , 17% ДНК фрагментация ,  3% бързо подвижни , 9% бавно , останалите акинетични.
Много съжалявам за неуспехът и се надявам при следващият опит да имате повече. За мъжки фактор силно препоръчвам МАКС ако се предлага в клиниката, в която правите инвитро. Имахме само една яйцеклетка и я оплодихме с ICSI + MACS и успя да изкара до 5ти ден, вярно неуспешен трансфер, но имаше такъв. При нас 5% морфология по нестриктните критерий (което е някъде 2 по Крюгер ни обясниха), 28% DFI, 24% HDS (DNK фрагментацията при последното изследване, което сме правили), ние с подвижността нямаме проблем обаче, така че там не мога да кажа. След консултация с андрологията ни бяха казали, че препоръчват МАКС защото се колебаехме дали да не използваме и 2те, но ни казаха, че няма нужда от ИМСИ. При нас се оказа, че освен и лекият мъжки фактор се откри и проблем при мен (автоимунно заболяване, което преди това не беше диагностицирано), та поне разбрахме от къде дойде проблема с малкото изкарани и читави яйцеклетки, та смега съм и на автоимнунна терапия преди да започнем следващият опит.

Клиниката го предлага , но не са успяли да ползват и него заради малкия обем на еякулата.Иначе аз съм фабрично с един яйчник който работи , другия е рудиментарен.Кариотипа в Геника ми е ок , сега ще го повторя и в клиниката където правим инвитрото.Имах само 5 качествени яйцеклетки на тази стимулация…

# 64
Кариотипът е генетично изследване и не се променя, т.е. след като в Геника е бил ок, няма нужда от повторение. Обикновено се счита, че спирането на развитие след ден 3 се дължи на мъжкия материал. Можете да попитате и за Зимот - отново техника за отсяване на най-здрави плувци. Дано следващият път е успешен! 🤞

# 65
Oще една идея за мъжкия материал - фрагментацията ви не е чак толкова зле, нашата беше 23. Заобиколихме я с ТЕСА. Да, имаше материал с нормално отделяне, но такъв, извлечен с ТЕСА даде доста по-добри резултати. Разход е и болки за мъжа, но пък да се включат и те малко Wink

# 66
Здравейте, да попитам на кой ден след трансфера направихте първия тест?Доктора ми препоръча 14ти, но знам, че някои правят и на 10ти.

# 67
  • Sofia
Здравейте, да попитам на кой ден след трансфера направихте първия тест?Доктора ми препоръча 14ти, но знам, че някои правят и на 10ти.
Аз направих уринарен на 7 ден - беше отрицателен и пуснах 1вият кръвен на 10 ден, но така ми беше казала и докторката - отново отрицателен. Втори кръвен не съм правила - спрях лекарствата и ми дойде 3 дена след това.

# 68
На мен ми излезе положителен уринарен още на 6ти ден и на 7ми пуснах кръвен.

# 69
Вече почва да не ме свърта, започнах да сънувам някакви сънища и се напрягам. А и от 2-3 дни имам леки болки, усещане като преди цикъл. Питах чата и той каза, че това усещане е характерно и за бременност и пред менструално. Просто изперквам от напрежение

# 70
Аз съм си решила да си правя по един тест от ден 6 до кръвния. Така ако ще е отрицателен ще си свикна с негативния резултат и няма да ми е чак толкова шашово. Все чак след кръвния трябва да съобщя резултата на ММ и на клиниката и ми се иска да си запазя сълзите за под душа. Но това при мен работи, и знам че ще ми е най лесно ако има лоши новини да ги възприема. Ако имах психиката много ми се иска директно на кръвния да отида. Но знам че ако д отрицателен ще се срина наведнъж

Вече почва да не ме свърта, започнах да сънувам някакви сънища и се напрягам. А и от 2-3 дни имам леки болки, усещане като преди цикъл. Питах чата и той каза, че това усещане е характерно и за бременност и пред менструално. Просто изперквам от напрежение

# 71
  • Sofia
Аз съм си решила да си правя по един тест от ден 6 до кръвния. Така ако ще е отрицателен ще си свикна с негативния резултат и няма да ми е чак толкова шашово. Все чак след кръвния трябва да съобщя резултата на ММ и на клиниката и ми се иска да си запазя сълзите за под душа. Но това при мен работи, и знам че ще ми е най лесно ако има лоши новини да ги възприема. Ако имах психиката много ми се иска директно на кръвния да отида. Но знам че ако д отрицателен ще се срина наведнъж

Според мен няма нужда да правиш след 7-8 ден, ако до тогава не е положителен, на дали ще стане. Поне с такива наблюдения съм останала от четене на разни форуми и мнения и в reddit. Само ще си хвърлиш парите. Зависи и на кой ден е бил трансферът разбира се, ако се прави на 5ти ден, до 7-8 трябва при всички случаи да се покаже на уринарен тест, ако има бременност. Аз направих само на 7ми и вече знаех, че нищо не е станало. Съгласна съм, че се чувстваш по-подготвен и докато ти е 'сервирана хубавата новина', че нищо не е станало вече си я приел.

# 72
Имам пакет от 100 теста до сега не съм ги поглеждала дори, да си ги използвам поне и тях че от чакане на милите им изтича срока хаха. Тези за овулация съм ги разкатала от всякъде, ама не ми се е налагало да се доближа до бременност че да ги използвам. Поне да не дават фера

Според мен няма нужда да правиш след 7-8 ден, ако до тогава не е положителен, на дали ще стане. Поне с такива наблюдения съм останала от четене на разни форуми и мнения и в reddit. Само ще си хвърлиш парите. Зависи и на кой ден е бил трансферът разбира се, ако се прави на 5ти ден, до 7-8 трябва при всички случаи да се покаже на уринарен тест, ако има бременност. Аз направих само на 7ми и вече знаех, че нищо не е станало. Съгласна съм, че се чувстваш по-подготвен и докато ти е 'сервирана хубавата новина', че нищо не е станало вече си я приел.

# 73
  • Sofia
Така да, и аз си бях поръчала един пакет от 30 ленти. Но пак не видях смисъл да правя повече. Пазя за следващите опити Grinning.
Да ви питам правихме пункция на 26 Юни и трансфер на 1 юли - неуспешен. На 11 юли си спрях лекарствата и на 14 Юли ми дойде цикъла или поне си мисля, че беше това, но трая само 2 дена и след това имаше леко зацапване. Този месец ми закъснява с 3 дена вече, правих тест щото нали защо да не Grinning обаче е отрицателен, а пък ме и съмнява нещо да е станало, но попринцип не ми закъснява цикъла. Нормално ли е да закъснява след пункции/трансфери? В събота имаме запазен час за репродуктивната, че имаше неща които трябваше да коментираме и трябваше да пусна хормони на 2-3 ден от МЦ, ама нещо като не дойде трудно ще ги пусна.
Да добавя, че липсва и стандартната ПМС симптоматика, която имам, което ме навежда на мисълта, че май няма намерение да се появява скоро.

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 12:33 от Rouina91

# 74
Аз също предпочитам да се "подготвя" психически с уринарен тест. Правих още на ден 6 - беше отрицателен. После на ден 9 пуснах кръвен - също беше отрицателен. Беше споделено проучване, според което ако на ден 3-4-5 след трансфера резултатите от кръвен тест са 0, то вероятно няма да се развие нормална бременност. Моите на ден 9 бяха 0,10 и съжалявам, че не направих по-ранен тест.
При всички случаи пожелавам много положителни тестове на всички ни ❤️

Общи условия

Активация на акаунт