Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 7 572
  • 189
  •   1
Отговори
# 165
Аз знам, че антиоксиданти не се приемат по време на стимулация.

# 166
Здравейте, борбени момичета. Искам да попитам има ли някоя от вас, която е правила стимулация с Кломифен и на 9 ден фоликулите й не са били достатъчно пораснали, а след това са се доразвили? Имам преглед на 15 ден. През юли правихме стимулация с Летрозол и на 10 ден бяха недостатъчно пораснали. Лекарят не ме извика пак, каза, че овулация няма да има. Не ми назначи Хориомон. На 15 ден засякох ову с лентички, но, разбира се, на 2 ден от новия цикъл имах задържан фоликул. Пих Регулон. Съжалявам, че не помолих лекарката в моя град да види дали има овулация.
Сега отново ме е страх дали няма да имам задържан фоликул и да изпусна още един месец. Но как да накарам лекаря да ми изпише Хориомон, ако фоликулите не са достатъчно пораснали?
На 15 ден ще стане ясно, имам нисък АМХ, казах на лекаря, че нямам сили да чакам за инсеминации и искам да правим инвитро. Заради малките фоликули няма да е този месец. Започнах отново да пия DHEA, защото правя и малко антрални.
Какви са другите видове стимулация освен Летрозол и Кломифен за инвитро? Може да ми пишете и на лични. ❤

# 167
Здравейте, борбени момичета. Искам да попитам има ли някоя от вас, която е правила стимулация с Кломифен и на 9 ден фоликулите й не са били достатъчно пораснали, а след това са се доразвили? Имам преглед на 15 ден. През юли правихме стимулация с Летрозол и на 10 ден бяха недостатъчно пораснали. Лекарят не ме извика пак, каза, че овулация няма да има. Не ми назначи Хориомон. На 15 ден засякох ову с лентички, но, разбира се, на 2 ден от новия цикъл имах задържан фоликул. Пих Регулон. Съжалявам, че не помолих лекарката в моя град да види дали има овулация.
Сега отново ме е страх дали няма да имам задържан фоликул и да изпусна още един месец. Но как да накарам лекаря да ми изпише Хориомон, ако фоликулите не са достатъчно пораснали?
На 15 ден ще стане ясно, имам нисък АМХ, казах на лекаря, че нямам сили да чакам за инсеминации и искам да правим инвитро. Заради малките фоликули няма да е този месец. Започнах отново да пия DHEA, защото правя и малко антрални.
Какви са другите видове стимулация освен Летрозол и Кломифен за инвитро? Може да ми пишете и на лични. ❤
Мен са ме стимулирали с кломифен на една от инсеминациите,но така и не я направихме,защото фоликулите спряха да се развиват.С летрозол ме стимулираха миналият месец за инвитро на ЕЦ,разви се само един фоликул от него.Този месец,освен летрозол включихме и няколко инжекции  Мериоферт 150 и резултата е 3 фоликула и от тях 3 яйцеклетки.

# 168
И на мен ми се е случвало подобна ситуация.След стимулация с Кломифен ,на 9-ти ден имаше три фоликула ,но не достатъчно големи.Лекарката ми продължи Кломифена ,прегледа ме на 11-ти ден и пуснахме хормони.Всичките три се бяха развили достатъчно ,Естрадиола беше добър и направихме пункция от която извади три зрели яйцеклетки.

# 169
Аз знам, че антиоксиданти не се приемат по време на стимулация.
Бихте ли обяснили малко повече?

# 170
Dragon, някъде го бях чела, но в момента не мога да се сетя къде и каква беше причината. Когато се сетя, ще пиша допълнително.

# 171
Здравейте, канех се да започвам стимулация този месец и вчера ми излезе TSH 6.53. Тъкмо бях при ендокринолог и според него трябва да изчакаме хормона да се регулира с новата доза и чак тогава да правим инвитро. Имате ли опит с високата стойност и стимулация ? Писах и на доктора да видя и той какво ще каже.

# 172
Според мен си пусни и ft4 и да ти вдигнат дозата. Пиеш ли л-тироксин? Имай предвид , че заради ин витрото много играе. И ти препоръчвам да пиеш акутирокс. По-лесно не регулира с него, но май не всички лекари го използват.

# 173
Пия от години хормона и до сега винаги си е било всичко в норма около 1. Ft4 има стойност 15. Ще проверя за акутирокс
Според мен си пусни и ft4 и да ти вдигнат дозата. Пиеш ли л-тироксин? Имай предвид , че заради ин витрото много играе. И ти препоръчвам да пиеш акутирокс. По-лесно не регулира с него, но май не всички лекари го използват.

# 174
Високо ТСХ влияе зле и за качество на я и за трансфер. Трябва да се свали. Да, стимулациите влияят и няма смисъл да се мери веднага след стимулация, но преди нея трябва да е под 2.

# 175
За fT4 границите са 12-22, а моето е 15.
Чух се с доктора и той ме посъветва да го изследвам пак да не би да е било моментно.

# 176
Тази сутрин в бързината вместо да махна тапичката на инжекцията отпред махна направо буталото на инжекцията и доста голяма част от лекарството се разсипа. Все пак остана малко и успях да го бия, но не знам дали това е проблем. Днес клиниката не работи няма кои да ми вдигне. Лекарството е ДЕКАПЕПТИЛ. Дали е проблем .

# 177
Здравейте момичета 🙂
От 3 -4 месеца не съм писала в групите , но сега всичко започва на ново. Март беше 1 неуспешен трансфер на 16 - септември съм на преглед . Какви изследвания мога да пусна , да разбера дали има някакъв проблем освен тези който лекарката ми пуска всеки път 🙂

# 178
Bobi, свържи се с лекаря ти според мен. Мисля, че идеята на декапептила е да изключи тялото ни и да не произвежда естрадиол, а той да идва отвън, но не съм лекар и не съм много запозната. Аз слагах декапептил горе-долу една седмица преди цикъла и на ден 1 от новия бях на преглед. Естрадиолът беше под 5 и доколкото разбрах това е била целта. По време на стимулацията го продължих и тогава се приема за да не се качва LH. Свържи се с някой от клиниката. Няма как да не са ти дали телефон.

# 179
Няма как да се отговори на този въпрос без никакви подробности от вас. Какво сте правили и изследвали досега, има ли някакви проблеми при вас и мъжа ви, някакви процедури, в коя клиника сте?

Здравейте момичета 🙂
От 3 -4 месеца не съм писала в групите , но сега всичко започва на ново. Март беше 1 неуспешен трансфер на 16 - септември съм на преглед . Какви изследвания мога да пусна , да разбера дали има някакъв проблем освен тези който лекарката ми пуска всеки път 🙂

Общи условия

Активация на акаунт