Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 18 604
  • 518
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
Как се справяте с чакането от момента на пункцията докато разберете как са се развили ембриончетата?
Това беше най-неприятното нещо от целият инвитро процес. Чаках си обаждането на 1,3,5 ден да ми кажат какво да правим, понеже имахме само една годна яйцеклетка. Много го мислехме това ембрионче. Нищо не помагаше за разсейване, така че съвети не мога да дам.

# 511
Как се справяте с чакането от момента на пункцията докато разберете как са се развили ембриончетата?
И аз никак не се справях. Всеки ден треперех и се притеснявах. Като се има предвид, че ряботех и пак нищо не  можеше да ме разсее до такава степен, че да не го мисля.

# 512
И аз така. Голямо притеснение ми беше и с нищо не можех да се разсеям. Единствено бях спокойна първия път, но предвид резултатите, всеки следващ път бях кълбо от нерви.

# 513
И аз мога да кажа,че това ми беше най-голямото притеснение!И има защо!Накрая ако всички не оцелеят всички надежди и мечти умират…както се случи при нас първия път.
А и също да добавя,че когато имаш 1 ембрион те е страх дали ще оцелее много, но като имаш 8 и накрая ти зашлевят шамара, че не е оцелял ни един , шока е огромен !

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 12:39 от Tinkiela

# 514
От клиниката, където бях аз, звънят на 1ви ден да кажат колко са оплодени и след това чак на 5ти ден с финалния резултат. Първите 2 дни бях вкъщи, редих пъзели. Следващите два дни бях на работа, работата разсейва най-добре, ако не се чувствате зле от пункцията.
Най-гадно беше последния ден, когато стоиш и си гледаш телефона нон стоп и чакаш заветното обаждане. На мен ми звъннаха късния след обед и почти бях откачила вече 😀
Признавам от опита ми до тук, това е най-гадното чакане, защото първо, нищо не можеш да направиш (след трансфер можеш да си правиш ранни тестове, ако толкова не издържаш) и второ резултатът не е + или -, а може да е всякакъв, ако имаш повече оплодени.

# 515
При моята пункция се очакваха между 3 и 5Я, а беше извадена само 1. Бях я отписала, защото бях съкрушена от резултата, като знам какви са шансовете… Чакането беше отвратително! Поне ми звъняха сутрин в 10 и не е било толкова побъркващо! В крайна сметка си се развиваше нормално до стадий морула на ден 4, когато и направихме трансферът, защото док отсъстваше на ден 5.

# 516
Не мен също ми звъняха само на ден 1 и ден 5, което ми се струва по-добрата практика. Чакането в деня за обаждането е най-тежко, а резултатите на ден 3, в повечето случаи са без значение.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 21:04 от ВаНиЛа

# 517
Вече исторически е хубаво да ти кажат кога са отпаднали ембрионите, защото след ден 3 е сигнал за проблем от мъжка страна.

# 518
Честно казано, чакането след трансфера ме напрягаше повече.
Ние не успяхме да замразим нито един ембрион след първата стимулация. От това по-лошо винаги може да бъде, нали .. и все пак - много съкрушаващо.
След втората стимулация замразихме две, но ето - направихме ЗЕТ с пълно подсигуряване от моя страна и от тази на АГ и резултат 0.
Сега предстои нов ЗЕТ, честно казано , добре, че ще е на ЕЦ, защото всичко това вече ми идва в повече.
Та всеки си води своите вътрешни битки и това е. Чакаш. И се молиш. После пак се молиш. И така. Докато прегърнеш бебето. И после пак се молиш, всичко да е наред, но поне прегръщаш бебе ❤️🙏

Общи условия

Активация на акаунт