Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 27 954
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
Tinkiela, благодаря! Ще я имам предвид. Зарекох се обаче миналата година повече в Щерев да не стъпвам. Видях, че там работи.

# 646
Tinkiela, благодаря! Ще я имам предвид. Зарекох се обаче миналата година повече в Щерев да не стъпвам. Видях, че там работи.

Да , в Щерев работи , но нейните познания , опит , качество на работа и професионализъм са на световно ниво.Развива и първия Ендометриоза център в България.А и не може да се съди за всички които работят в болницата от единичен лош опит/късмет.

# 647
На мен противозачатъчните преди стимулация не ми подействаха добре. Стартирах с повече фоликули и вървяха равномерно, но повечето бяха празни и не стигнах до бластоцисти. Друг път стигам. После в Турция ми казаха, че потискало яйчниците и не било готино.

# 648
Исках са попитам след стимулация за ин витро, колко време ви се възстановяват хормоните, овулацията и тн? Предстои ми Ин витро края на Януари, но слес стимулацията през Ноември за инсеминацията, първо имах овулация по време на цикъла, явно фоликул е тръгнал след инсеминацията/овулацията. После ми дойде след 13 дена от предишният цикъл. Не съм ходила на преглед от предишният цикъл, защото следващата среща ще в направо за Януари. Обаче си пуснах на ден 3 изследваният от този неочакван цикъл 13 дена след предишният и за първи път видях ФСХ 15…за 8 месеца най-много е било 12 . Естрадиолът също беше доста по-нисък от обикновенно  и съответно не засичам покачване на ЛХ както обикновенно с лентички. Идеята е че всичко ми се бъгна, какво Ин витро ще правим Януари не ми е ясно. Имали ли сте подобни бъгове след стимулации?

# 649
Доста дами имат такива бъгове. Аз бях късметлийка и най-много веднъж имах задържан фоликул, който оправихме с противозачатъчни и следващия цикъл като нова. Но да кажем цикъла след стимулация е класика да не е съвсем ок.

# 650
Не съм имала никакви бъгове след стимулациите и направо като Ви чета осъзнавам какъв късмет съм извадила.
Веднъж се видя задържан фоликул и то беше преди старта на първата стимулация.
На какво може да се дължи при положение, че не съм приемала никакви препарати преди това (противозачатъчни и т.н.).

# 651
Здравейте, търся споделен опит за липса на лактобацили. Някой успявал ли е да ги засели  само с орални и вагинални капсули?
Цяла година лекуваме какво ли не - гарднерела от влагалищен секрет, анаероби при мъжа ми. Последно правих фемофлор на ендометриална среда и резултатът е 0 лактобацили + гарднерела и hhv7. Лекувахме hhv7, но доктора реши, че няма смисъл да се мъча пак да лекувам гарднерелата при положение, че веднъж пробвахме с 2 антибиотика и влагалищния беше ок, но в ендометриалната среда си е още там. Идеята му е да заселим повече лактобацили, но обливките ги оставя като последен вариант. Препоръча лактажин/гинофилус + орални пробиотици. Проблема е, че за последния месец се наложи да пия 2 пъти антибиотик по други причини. Усещам, че е много зле средата там и вече 2 пъти веднага след цикъл започва парене, сърбеж, зачервяване. Единия път успях да го удържа, но втория се разви гъбична инфекция и е много тегаво вече. Обмислям януари след празниците, ако няма разлика да правим обливка с лактобацили.

# 652
Аз също нямах никакви лактобацили и малко стрептококи. Последните ги премахнахме с антибиотик.
Но не направих обливките. Реших да направя курс с вагинални пробиотици и борна киселина.
Кой казва, че лактобацилите трябва да живеят в матката? Те живеят във влагалището. И оттам постъпват в матката, но това си зависи от симбиозата между двата органа. Освен това, не дай боже, ще хванете отново някой вирус, ще се наложи антибиотик, какво ще стане с лактобацилите от обливките? Никой не гарантира, че те ще се заселят и развиват там. А пък междувременно ще сте си причинила поставяне на катетър в матката (може и повече от веднъж, в зависимост от броя на обливките), което отново е вид нарушаване на нейната стерилност. Да, винаги правят прочистване на влагалището и шийката, но никой не дава 100% гаранция, че е напълно стерилно по време на манипулацията.
А ние, минаващите по инвитро пътя, имаме достатъчно навлизания в матката по други поводи.
Помислете и ще прецените ❤
Здравейте, търся споделен опит за липса на лактобацили. Някой успявал ли е да ги засели  само с орални и вагинални капсули?
Цяла година лекуваме какво ли не - гарднерела от влагалищен секрет, анаероби при мъжа ми. Последно правих фемофлор на ендометриална среда и резултатът е 0 лактобацили + гарднерела и hhv7. Лекувахме hhv7, но доктора реши, че няма смисъл да се мъча пак да лекувам гарднерелата при положение, че веднъж пробвахме с 2 антибиотика и влагалищния беше ок, но в ендометриалната среда си е още там. Идеята му е да заселим повече лактобацили, но обливките ги оставя като последен вариант. Препоръча лактажин/гинофилус + орални пробиотици. Проблема е, че за последния месец се наложи да пия 2 пъти антибиотик по други причини. Усещам, че е много зле средата там и вече 2 пъти веднага след цикъл започва парене, сърбеж, зачервяване. Единия път успях да го удържа, но втория се разви гъбична инфекция и е много тегаво вече. Обмислям януари след празниците, ако няма разлика да правим обливка с лактобацили.

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 10:09 от Leda*

# 653
На някого от вас случвало ли му се е да има по-лоша реакция от организма при по агресивна стимулация. На предната ми стимулация т.к съм с НЯР на трети ден от цикъла имаше едва 3 фоликула , след стимулация с Порегон 150, Мериоферт 150+ фемара сутрин и вечер от 3 до 7 ден от цикъла , след това продължихме без фемарата и беше добавен цетротайт , резултата беше 3 извадени яйцеклетки от които 2 зрели за свеж трасфер , за съжаление неуспешен. Този месец започнахме нова стимулация като този път имаше 5 фоликула на ден 3-ти. Доктора реши да вдигне дозата и този път реши да я направи на Пурегон 300 + мериоферт 150. Днес ми беше 5 ден от стимулацията и имах преглед , направо съм съкрушена има останали само два фоликула по 10.5мм . Има ли някоя вас на която да е била по-неуспешна по-агресивната стимулация с големи дози.

# 654
  • Sofia
Относно лактобацилите - 2022 лекувахме уреаплазма и хубаво я излекувахме, ама от клиндамицина си навъдиха гъбки, гарднерела и лактобацилите бяха 'чао'. И това въпреки приема на пробиотиците, които приемах, та антибиотиците са си пълен ужас. Аз лично имах успех с Лактажина. Ползвала съм и Гинофилус, но като цяло го усещам по-неприятно и предпочитам Лактажин. На следващата биология вече имах масово лактобацили,та при дискомфорт винаги пъхвам някое лактобацилче. Между другото така профилактично понякога и първите дни след цикъла пъхвам по някое и друго и лятото след басейни/море задължително.
Относно антибиотици, при изписването им вече винаги си искам микомакс, винаги пъхам вагинални пробиотици и приемам орални, защото после няма отърване от гъбите.
Дето казва Leda и борната киселина е опция - гинеколожката ми беше препоръчвала при посещение на басейни - винаги след това да пъхвам защото действа антибактериално и противогъбично.
Миналото лято ми се наложи да пия ципрофлуксацин заради гаден цистит и схемата с микомакс, пробиотици вагинални и орални задържа положението, иначе щях пак да си гъбясам като едното нищо.

Slavi77: Имах само една стимулация с високи дози още от началото - почнахме с Елонва 150, Продължихме с Пурегон 250-300 и Мериоферт 300-375...Емииии от 12 антрални в началото, до пункция имаше само 4 фоликула - 3 извадени яйцеклетки (зрели) , но 2 от тях пълен боклук - дали аз си не ставам или стимулацията беше калпава, не знам. Та общо взето не беше добре с високите дози - 45 кг съм. Уж и това се гледали ама май никой не го е гледал.

# 655
Да вмъкна, че и наличието на много лактобацили не пречат на вирусите да съществуват. Моите са над 95% и въпреки това си имам HHV7 в матката.

Slavi77, съжалявам за преживяването. При моя единствен опит започнахме при 5Ф, по средата на стимулацията се появиха още два малки, пунктирани бяха 4, от които 1Я, като основно се изтъкна, че проблемът е бил в малка доза таймираща инжекция, а не толкова от стимулацията. Бях на три дни на 300 пурегон, после 4дни на 375. Според док това е средна към силна стимулация. Но и аз съм по-едра и повече кг, най-вероятно и това е от значение.

# 656
HHV7 го имаме всички сякаш. Аз винаги съм имала много лактобацили във влагалището, но никакви в матката. Постоянен прием на орален пробиотик и курсове с вагинален не са спомагали за завъждане на лактобацили в матката. Успешният ми трансфер е след агресивни антибиотици и противовирусни заради коктейл гадости в матката (при чисто влагалище) и последващи 2 обливки лактобацили. Не казвам че обливките сами са направили чудото, други по-важни неща сторихме, но явно ембрионът си хареса средата след обливките.

# 657
Интересно ми е какво лечение Ви изписват при HHV7?
При мен се откри HHV-6  в менструална тъкан и АГ не изписа абсолютно нищо преди трансфера специално за него. Аз пих Дефендил, не знам помогнал ли е, но имаше имплантация, но последва БХ.
После АГ смотолеви, да не би този херпес да бил повлиял и заради това да се е махнало ембриончето.. Малко се изнервих честно казано, защото имахме време да предприемем нещо преди трансфера, но той изобщо не се впечатли от резултата..

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 11:05 от Si_mo_na

# 658
Който е изследвал за него, все го е имал. Та не ми се вярва да е причината. Иначе с валтрекс. Но не съм имала контрола да знам махнал ли се е вирусът. Някъде наскоро се коментираше, че не се маха лесно, но сякаш и няма много отражение, защото жените явно си забременяват и с него. Тоя коментар е бил от нямане какво да кажат сигурно.

# 659
Не е така, Семира. Виждала съм резултати на други жени от ендометриален микробиом при Калчев с нито един открит вирус вътре. Не го имаме всички.
На мен проф. Михайлова ми изписа валтрекс за две седмици, монолаурин за месец. Според репродуктивния трябвало валтрекса поне един месец да го пия.

Общи условия

Активация на акаунт