Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 27 808
  • 761
  •   2
Отговори
# 690
  • София
Да, това си го мислех и аз като трети вариант да го пробваме. То така или иначе с късият стана ясно, че нищо не правим. Ако и дългият не сработи сега не виждам друга опция Grinning. Те нали трябва да се инатят гадинките, все когато не трябва, та мисля да го коментирам с Чапанова следващият път ако не се получи или пак изкараме 'нищо' да действаме на спонтанен.

Да, обсъдете го като вариант.

# 691
Здравейте, момичета. Не знам към кого да се обърна. Правим опити от 6-7 месеца с моя приятел и правихме опити за забременяване. Така или иначе не се получаваше. Ходих на лекар, от изследванията, които ми бяха направени всичко беше наред, но днес той си направи спермограма, която е много лоша с под един процент морфология, брой, подвижност 8 процента- диагноза Олигоастенотератозооспермия. Казали са му директно за ин витро, утре и аз ще ходя за преглед. Чувствам се в безизходица и това ми дойде изключително тежко. Знам, че има варианти, но искам да действаме бързо. Има ли смисъл изобщо да се чака. Сигурно не пиша в правилната тема, но цял ден съм много разстроена и не знам откъде да я започнем … и обясненията ми дори са хаотични.

Teddy, горе главата.
След година опити, през които АГ-то смяташе, че проблемът е само при мен, се установи, че и ММ има олигоастенотератозооспермия. След консултация с уролог и смяна на АГ-то, ММ започна прием на Профертил и Полукс форте. Само два месеца по-късно спермограмата беше отлична.
За съжаление, в момента показателите отново не са добри, но според лекарите това е нормално и резултатите могат да варират. Сега изчакваме следващ пик, за да пробваме и да замразим материал, като паралелно приемаме, че инвитрото става все по-реалистична опция, тъй като и при мен има проблеми.

# 692
Здравейте,
Обикновено естрадиолът на ден2-3 винаги ми е в интервала 40-70pg (когато нямам задържан фоликул).
Този цикъл на ден1 беше 12pg, което ми се видя малко. Според вас на какво може да се дължи тази разлика? Може ли да има чак такава флуктуация между изследване на ден1 и изследване на ден2-3? Или този месец ми е такъв?

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 15:49 от Lubanik

# 693
Благодаря ви момичета за отговорите ви и куража, който ми дадохте. Имам друг въпрос- има ли значение през кой център ще бъдат подадени документите към фонда? Могат ли да бъдат подадени през едно място и след това да правим директно опитите в друг?

# 694
Заповедта от ЦАР се издава за конкретна клиника. Ако искаш да я смениш преди да си започнала опита, трябва отново да подадеш документи от новата клиника да ти издадат нова заповед.
По-добре си избери клиника и чак тогава подавай документи. Иначе би загубила 1-2месеца в сменяне на заповедта.

Благодаря ви момичета за отговорите ви и куража, който ми дадохте. Имам друг въпрос- има ли значение през кой център ще бъдат подадени документите към фонда? Могат ли да бъдат подадени през едно място и след това да правим директно опитите в друг?

# 695
На някого от вас изписвали ли са му Дуфастон за да му контролират датата за започване на стимулация. Плануваме нова стимулация след следващият цикъл , но след като доктора ще отсъства и ми изписа дуфастон за да може цикъла да дойде с 5 дни по-късно точно когато доктора се завърне и да не загубим месеца . Има ли други на които са му прилагали подобен медикамент и след това да не се отрази на стимулацията и очакваните резултати. Притеснено ми е т.к веднъж вече след забавяне на цикъл с медикаменти и последваща стимулация беше пълен провал , надявам се да е било случайност и да няма общо със разбъркването на хормоните . По принцип съм като програмирана , дори след трансфер въпреки инжекциите просто си ми дойде на датата и края беше предизвестен.

# 696
На някого от вас изписвали ли са му Дуфастон за да му контролират датата за започване на стимулация. Плануваме нова стимулация след следващият цикъл , но след като доктора ще отсъства и ми изписа дуфастон за да може цикъла да дойде с 5 дни по-късно точно когато доктора се завърне и да не загубим месеца . Има ли други на които са му прилагали подобен медикамент и след това да не се отрази на стимулацията и очакваните резултати. Притеснено ми е т.к веднъж вече след забавяне на цикъл с медикаменти и последваща стимулация беше пълен провал , надявам се да е било случайност и да няма общо със разбъркването на хормоните . По принцип съм като програмирана , дори след трансфер въпреки инжекциите просто си ми дойде на датата и края беше предизвестен.
На мен ми се случи това лято. Искахме да го забавим малко, за да може да направим ЗЕТ. Беше ми изписан 3х2, но въпреки всичко в деня, когато трябваше да ми дойде прокървих и въпреки Дуфастона си ми дойде.

# 697
  • Sofia
Слави, моите наблюдения са, че това не е нещо ново и често се практикува особено в САЩ. Преди всеки цикъл им изписват или някакъв вид прогестерон или комбинирани противозачатъчни за да ги вместят по графиците им. До колко и как всяко тяло реагира на тях е друг въпрос. Като цяло аз бях 1.5 месеца на Примолут (друг вид прогестерон), който спрях месецът, в който започнахме блокадата с Декапептил (опитваме дълъг протокол). Днес ще разберем дали ще можем да започнем, понеже на предният преглед имаше проблем. Дали нещо покрай прогестерона е станало или просто Декапептила си не работи за мен достатъчно бързо - не знам.

# 698
  • София
Последно до 01.01.2026 г. бях на Циклогест (друг прогестеронов препарат) с цел да изместим цикъла. Правили сме това и през лятото когато репродуктивната излиза в отпуск, за да напаснем цикъла така, че тя да се е върнала на работа.

# 699
Знам че не е по темата,но все пак да попитам дали има някой който се е сблъсквал.
Според вас дали става въпрос за кухо яйце,снимката е направена в 6 г.с., но не се видя нищо друго освен един празен сак.Скоро ще ходя отново на преглед,но до тогава ще се побъркам.Ако някой се е сблъсквал с нещо такова ако може да каже Simple Smile

# 700
Според мен е кухо яйце… съжалявам. Първата ми бременност беше такава и ми беше много тежко. Голям плоден сак и нищо в него. Според мен шансовете са почти нулеви да се промени картината… 6-та може би е рано да се прецени, но на мен този плоден сак ми изглежда прекалено голям. При мен го установиха в 9-та. Колко е голям сака?

# 701
Ами доктора тогава на прегледа нищо не ми каза но по самия начин на говорене на гледаме разбрах че не е както трябва.Но нито каза колко е голям сака нито на снимката е написано.
А по какъв начин го премахнахте.
Според мен е кухо яйце… съжалявам. Първата ми бременност беше такава и ми беше много тежко. Голям плоден сак и нищо в него. Според мен шансовете са почти нулеви да се промени картината… 6-та може би е рано да се прецени, но на мен този плоден сак ми изглежда прекалено голям. При мен го установиха в 9-та. Колко е голям сака?

# 702
Ами виж първо какво ще стане на прегледа. Не трябваше да питаш… сега ще ти е още по-притеснено , а аз може би не трябваше да отговарям така. Просто наистина ми се струва прекалено голям. Иначе кухото ми яйце беше от инсемниция и просто спрях утрогестана и сама го изхвърлих. Не знам дали беше най-доброто решение… нямах проблеми и не съм имала силно кървене.. но зависи какво ще ти каже и доктора. Иначе 6та седмица е рано. Можа да се появи ембрионче. Просто, както казах - много голям ми се струва сака. Но ако ти кажа и колко невъзможни нещо са ми се случвали… Simple Smile така , че всичко е възможно. виж какво ще стане първо на прегледа.

# 703
Ооо не се притеснявай аз вече цяла седмица чета къде ли не какво ли не.Аз също мисля че сака е доста голям.Пък и това не ми е първа бременност.Колкото и скептично да изглежда не вярвам че ще се появи ембрионче предвид че сака е толкова голям и няма жълтично мехурче.Но утре ще стане ясно вече със сигурност
Ами виж първо какво ще стане на прегледа. Не трябваше да питаш… сега ще ти е още по-притеснено , а аз може би не трябваше да отговарям така. Просто наистина ми се струва прекалено голям. Иначе кухото ми яйце беше от инсемниция и просто спрях утрогестана и сама го изхвърлих. Не знам дали беше най-доброто решение… нямах проблеми и не съм имала силно кървене.. но зависи какво ще ти каже и доктора. Иначе 6та седмица е рано. Можа да се появи ембрионче. Просто, както казах - много голям ми се струва сака. Но ако ти кажа и колко невъзможни нещо са ми се случвали… Simple Smile така , че всичко е възможно. виж какво ще стане първо на прегледа.

# 704
Ами успех ти желая. Щом си имаш малко човече, не е чак толкова зле. Simple Smile Не че е приятно, но доста по-лесно се понася.

Общи условия

Активация на акаунт