Отговори
# 150
  • Пазарджик
Пачове за менструални болки на Либрес сме купували от DM
Загледах ги за мен, но не знам ефективни ли са?
Може ли линк?

# 151
Пачове за менструални болки на Либрес сме купували от DM
Загледах ги за мен, но не знам ефективни ли са?
Може ли линк?
Объркала съм се, не са Либрес, а са марка на dm

линк
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/jessa-zatoplyashti-plastiri-pri- … 042441018356.html

# 152
  • София
Сетих се, че имаме от ДМ спомена торбички с черешови костилки (на бебешкия щанд, затоплят се в микровълнова) и нещо като плоско шише, което се пълни с гореща вода. И двете се слагат на корема. Ползваше ги първите пъти, сега май е по-добре 🥹

# 153
Относно гълтането на хапчета мога да дам съвет. Нека да пробват с газирана напитка. От газираното гърлото изтръвпа и не се усеща как минава хапчето.

# 154
  • София
Аз и до ден днешен имам проблем с гълтането на хапчета, голяма подготовка пада. Дъщеря ми е като ламя - може и по 3 наведнъж.

# 155
  • Mediterraneo
Аз едва се насилвам хапчето за кръвно да си изпия, а е ню-ню. Сега пия и други добавки, сутрин 15 мин губя в пиене на хапове, толкова не мога да го правя.
Малката ми страда първите дни като й дойде, до повръщане е стигала. Пачове взех съвсем наскоро от някакъв магазин, не с голямо доверие, защото бяха някакви супер евтини. А детето остана очаровано, веднага я облекчили, дълго време държат топло, каза пак да купя като й свършат. А преди това е пробвала с шише топла вода, грейка, не било същото според нея.

# 156
Относно гълтането на хапчета мога да дам съвет. Нека да пробват с газирана напитка. От газираното гърлото изтръвпа и не се усеща как минава хапчето.
Някои хапчета започват да се разтварят от газирано и залепват в устата/гърлото. Нямам проблем с пиенето на хапчета, но с пиенето им с газирано имам...
 Дъщеря ми не може да пие хапчета. Според мен поне 80% зависят от настройката и', но не ще и това е. За малко да пробва при едни много силни зъбни болки (пулпит), но се отказа в последния момент...🤪
Има си извивки моята девойка, но не може да се обърка с жена. Още се вписва в доста от детските дрехи като обиколки, като десен е друга работа.🤣

# 157
Слагате хапчето възможно най- вътре в устата, отпивате течност, но я задържате и след това гълтате наведнъж всичко.
Моята дъщеря и като ръст, и като кг е повече от мен. Абсурд да и стане нещо детско, а е на 14г. Само бикини памучни от НМ за 170см носи още

# 158
  • Бургас
Здравейте, аз съм от другата група, с дъщеря под 14г, търся съвет от вас като по-опитни.
Става въпрос за изтичане на секрет от едната гърда. Правихме изследвания на ЩЗ и пролактин. Всичко е ок, според онлайн консултация с детски ендокринолог.
Някой да е имал такъв случай или негов близък? Всяка информация ще ми е полезна.

# 159
Здравейте, аз съм от другата група, с дъщеря под 14г, търся съвет от вас като по-опитни.
Става въпрос за изтичане на секрет от едната гърда. Правихме изследвания на ЩЗ и пролактин. Всичко е ок, според онлайн консултация с детски ендокринолог.
Някой да е имал такъв случай или негов близък? Всяка информация ще ми е полезна.
Здравейте! Имах същия проблем като ученичка. Ходих на гинеколог и ми казаха, че въпросът бил коплексен. Не се установи проблем при преглед. В един момент спрях да се проверявам като стискам зърното, защото полудявах от притеснение. Родих сина си на 24г., кърмих 1г., при преглед на ехограф нищо. Бях на 30-32г. при преглед при ендокритолог по друг повод, стиснаха зърната, от едната изтече течност, пратиха ме на мамография - нищо. Изследвания на ЩЖ и пролактин в норма. През годините и ЩЖ и хормони, ехография в норма. Сега ми предстои преглед отново (преди няколко месеца спрях да кърмя). Вече съм на 41г. Страхувам се, защото майка ми беше с РМЖ. Ако откриете причината, моля споделете!

# 160
Е, хубава работа- след толкова години,  все нищо!, и накрая продължавате да търсите нещо Sad
Извинявам се,  не става дума за неглижиране на проблем, а за систематичен страх, който би могъл да се избегне.

# 161
Присъединявам се към темата и аз с една девойка на 15г и една на 11г.
Менструални бански спасяват голямата от както има цикъл. Най-добрата ми покупка в тази връзка. Ще ми се да имаше такива когато аз бях момиче и седях по цяло море с късите гащи на плажа. Моята си ги носи спокойно, не пропускат. Ако стои повече време на плаж или басейн, просто ходи в тоалетната, пере ги на момента и пак си ги обува. Като цяло съм против тампоните за момичета и тези бански са буквално спасение.
Имаме друг проблем обаче. Едната ѝ гърда, е пораснала много за последните няколко месеца. До есента си бяха нормални и еднакви, постепенно тя започна да споделя, че едната е по-голяма, а аз само повтарях, че е нормално и при всички е така. Но се оказа, че наистина е много по-голяма от другата. Буквално са два различни размера. Чета че се случва, но някак си не ми е спокойно. Дали има шанс да се изравнят? Записала съм ѝ час за гинеколог, за да даде направление за мамолог. Поне да изключа нещо нередно. Ще съм ви благодарна ако споделите добра мамоложка (иска да е жена), която преглежда деца по здравна каса в южните райони на София.

# 162
  • София
Аз съм доволна от д-р Кристиана Кръстева в Медкрос (имат 2 центъра - на Константин Величков и на ул. Стара Планина до 1во СУ, не е южно, но са на удобни места и двата кабинета). Аз ходя при нея за себе си, но мисля че преглежда и деца. Спокойна, предразполага и обяснява добре.

# 163
  • На морето!
Момичета, моля ви, не търсете във форум отговор на въпрос, свързан със здравето. Обърнете се към ЛЛ, той ще Ви насочи към специалисти.

# 164
Мисля, че няма нищо лошо в това да се търси мнение за проблема. Nelika си е казала, че ще посетят мамолог.
Аз ще съм благодарна  ако някой сподели дали има решение на този проблем. Имам роднина, при която също е така.

Общи условия

Активация на акаунт