Отговори
# 165
  • Северозапада
Понякога “форума” дава по-добра информация за лекари и лечения от личните лекари, от опит го казвам. С което не казвам да се пристъпва към самолечение, а да се подходи критично към предложеното лечение и да се иска второ и трето мнение при нужда.
Дъщеря ми е по-малка - на 12, но има цикъл от миналата година. Пролетта планирахме почивка на хотел с басейн и се оказа, че ще е с менструация тогава. Взехме менструален бански. Тя беше вече към края и кървенето не беше вече обилно, та и свърши работа. Сега на морската ни почивка, въпреки прогнозите, пак така се случи и си го ползва.

# 166
  • София
Форумът ми е давал насоки за лекари и съм окей с това. Но съм получавала непоискани диагнози като инфаркт например. А то се оказа, както ми обясни лекарката, че ми треперило под лъжичката и умря от смях с инфаркта ми. А аз верно за малко да получа такъв, докато стигна до нея, заради съфорумката, на която и до днес й помня името, въпреки че минаха поне 10 г.

Същото и в темата за инсулиновата резистентност, където компетентно диагностицираха дъщеря ми, а реално е здрава и права, но ще спестя лекарското мнение по отношение на форумските разсъждения.

Вашите дъщери имат ли си някакви мании и трупат ли определени вещи? Дъщеря ми е зарината от малки чантички, в различни цветове. Хубавото е, че винаги мога да й поискам някоя на заем. Grin Другото са гланцове и балсами за устни - около 80 броя. Колко лекции съм изнесла относно трупането на вещи и безсмисленото харчене на пари - файда йок!

# 167
Говори ми за гланцове, но чак 80 няма, та се успокоих.
Форумът може да е много полезен, но всеки си има глава на раменете и не трябва сляпо да се доверява, а и сме различни хора т.е. от различни неща сме доволни

# 168
Щерката трупа козметика, всякаква - гланцове, червила, продукти за коса и кожа...

# 169
У нас са дрехи. Всякакви.  Не знам броят на  дънките и топовете. Но, съвсем скоро,  останах втрещена колко чифта бански са събрали, всяка от тях...
Аз отдавна не им пазарувам- имат си бюджет, оправят се, а и онлайн пазаруват вече сами.
А, и обеци- едната има вече по 3 дупки на ушите- изнуди ме много яко, след държавните изпити Flushed

За доктори по форумски съвети- всеки си има глава на раменете,  да си я ползва.
Мен ме дразнят диагнозите,  но винаги предпочитам повече информация,  от първо лице,  пред това само да чета и да чакам часа за  преглед.

# 170
Относно инсулиновата резистентност, добре че беше темата за ИР. Нямаше навремето лекар, който да ми обясни какво е ИР и дори не знаех, че съществува...
Нормите за инсулин при подрастващите са различни от тези при възрастните. Друг въпрос е, че много лекари неглижират ИР. За мен лично е полезно да чета мнения във форума, така може да се научи и нова информация. Естествено, не приемам ничие мнение като диагноза и проверявам информацията. И няма да се самодиагностицирам с инфаркт, още по-малко пък някой от форума ще ме убеди, ако не е потвърдено от лекар.
Моята все "няма дрехи".😆 Напоследък си купува доста неща от магазини за втора употреба - а и успява да си намери много хубави неща. Има доста гланцове, но далече о десетки на брой.
Опитва се да налази и моята колекция от лакове за нокти (няколкостотин броя лакове имам и нарочно не ги броя че може да са подминава трицифреното число вече😅)...
По отношение на веждите какво правят дъщерите ви? Едни бивши съученички на дъщеря ми такива огромни вежди рисуваха, че...🙄 Не съм против да ги подчертава с продукт, но не и веждите да "превземат" цялото лице и от сто метра да си личи, че е слагала продукт по тях...
Моята вчера идва и ми показва как си е оформила веждите - аз отначало дори не забелязах...Само леко в крайчетата беше махнала по някое косъмче.☺️

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 19:27 от dolce miele

# 171
  • София
О, веждите са една много обширна тема! Не са ли сресани, гелосани, подчертани, ламинирани, фризирани - не се излиза от вкъщи.

# 172
LordOzzy,
Дъщеря ми сама отиде да си пробие втора дупка на ушите като стана на 18 г. Изчака да може сама да решава.

# 173
  • София
И дъщеря ми трупа чантички, глосове и дънки (аз като откажа да й купя моли баща си). И всевъзможни гримове. Гримира се много хубаво. Тя има големи очи и си ги прави понякога наистина впечатляващо. И редовно пробва разни нови техники. Никога не прави тежък грим, понякога тип манга. С устните експериментира много и понякога става направо уродливо според мен. Прилича на Жокера.
Преди около 2 години аз й скубах веждите за първи път, защото имаше между двете и не седеше добре. Сега нищо не им прави, а аз мисля, че трябва малко да ги оскубе по средата, но тя така си се харесва.
Относно търсенето на съвети във форума мисля, че понякога е много успокояващо да разбереш, че и друг е имал този проблем и се е оправил и това донякъде е причината някои хора да го правят.

# 174
Нищо не трупа девойката, по душа е минималист. Притежава това, което ползва и носи. Излишното гледа да подари/продаде/изхвърли, не търпи количества и запаси.
Веждите оформя съвсем леко, нежно - тънки са по рождение, не ги подчертава.
Това лято разреших гел лак за лятната ваканция, дадох пълна свобода за дизайн и форма с уговорката да го свали преди училище. Направи остри нокти с 3д цветя и перлички и кич... Ама е щастлива. Тази седмица ще го поднови, надявам се с по-стилен дизайн.

# 175
LordOzzy,
Дъщеря ми сама отиде да си пробие втора дупка на ушите като стана на 18 г. Изчака да може сама да решава.
Не завърших обучението,  че ми беше невъзможно вече, съчетаването на 3в1, но учих КТМ и съм абсолютно против такива изпълнения,  без да се имат предвид енергийните точки.
Затова, ги пробивам аз Pensive
Набира смелост, обаче девойката, и сега ми намига за пиърсинг на пъпа - там вече ще откажа.

# 176
  • София
Мьоз, браво на момичето ти и нежеланието да трупа ненужни вещи! Надявам се след време и на моята да й дойде акълът в главата относно прекаленото консуматорство.

Маникюр носи от 9-ти клас нон стоп. За него нямам забележка, тъй като си пада по много изчистени и ненатрапчиви цветове, често е само с бледа цветна база. Аз също ходя на маникюр, понякога сме двете заедно.

# 177
Заради хандбала тя не може да е с дълги нокти в активен сезон, поддържа си маникюра сама- нисък и в светли тонове. В гимназията им също се държи на приличния вид, дългите нокти не са приемливи. По принцип съм внимателна с гел лака, не е добре постоянно да е с такъв, но 6 седмици лятото е разумен компромис.
Последните месеци на учебната година го карат по-свободно и откъм облекло в училище, юни и юли са ни горещи и има разбиране към по-къси панталони и топове, но по принцип откъм облекло се внимава, има правила. Умереност и адекватност се възпитават, и са полезни качества.

# 178
  • Mediterraneo
Козметика трупаме ние. Голямата откакто работи в дрогерия, е още по- голям ужас. Тя е и задължена да е гримирана от до и все купува. Малкото намазва покрай нея. И двете се гримират много умело, за разлика от майка си.
Дупки на ушите разрешавам без проблеми, не знам по колко имат. Маникюр също, но малката заради волейбола носи само лятото, сама си го прави, де. Веждите сама си оформя, тънки са, не ги подчертава.

# 179
  • Mars Hotel
Моята трупа crafting материали - парчета плат, прежда, мъниста, копчета, ластици... Стаята й е зарината. Дразня се много, но на нея са й много необходими. Гледам да не влизам с стаята й много-много и това е. Но пък се радвам като ми се похвали с нов тоалет за куклите си, който сама е измислила и направила.

Общи условия

Активация на акаунт