Та чух за лечение с охлюви наскоро. По принцип не съм от съвсем негнусливите и без предразсъдъци хора и охлюви никога не бих яла (и не съм яла) просто защото са вкусни, богати на протеини, евтини и пр. Евентуално за лечение бих ги яла. Но се реших на лечение с охлюви, мазане с охлювена слуз, защото бях много отчаяна и готова да пробвам какво ли не. Проблемът беше, че не валеше, беше към 40 градуса жега и охлюви не се намираха. Преди 3 дни заваля и о, чудо, охлювите се появиха. Веднага взех един охлюв, поизмих го, че беше пълзял в пръстта и се намазах. Не очаквах толкова бърз ефект, обаче сърбежът спря почти моментално и екземата беше завяхнала. На следващия ден реших направо да си слагам охлюва да пълзи върху екземата, да пуска повече слуз, като изпълзи извън зоната, ги връщам отново. Усещането даже е приятно, много нежно, така че вече реших така да правя, за по-интензивна слуз и днес ми е трети ден лечение с охлюви и с всяко мазане екземата като че ли заздравява и изчезва леко. Сърбежът изчезна още в началото.