Хамас нападна Израел - 2

• 22 641
  • 742
  •   3
Отговори
# 690
  • София
Много  сълзи  даже. Съчувствие  аз лично  проявявам  към  всеки невинен, независимо дали  палестинец или израелец. Да повторя нещо, което  многократно  съм  казвала.  Аз израелци на  ангро  не  мразя, не  одобрявам обаче  (и  това  е меко казано)  политиката на  Нетаняху и  обкръжението му,  двете неща са  много  различни. И назад казах -  тези  с присъда нека  си  я  излежават и  Израел да не  ги  пуска навън  дори  и под натиска  за  споразумения.  Никой  копче не  може да им  каже,  ако оставят   там да изгният терористи.   Ставаше  дума за  други обаче, подведени  под  същия знаменател за престъпници  с  доста  удобен  закон за  дългосрочно  задържане  без обвинения.  И  тази нагласа е в идна   в  почти всеки  пост  тук.

Мъчно ми е  за децата от  07.10, жертви на нападението на  Хамас и още как,   мъчно ми е и за палестинските деца.  Не пожелавам на никого да  е  в позицията на  родител на  едните или на  другите, това не е   просто да надживееш  детето  си, понеже  примерно е  било неизлечимо болно  (което пак  е ужасяващо), а да живееш  с мисълта, че е  било убито заради  жаждата  за  власт на  някакви политици/терористи. Но да, знам  рефрена. Палестинците  имат  по повече деца,  по-малко им  пука за тях по подразбиране,  даже  понякога  хич не  им  пука,  понеже  ги ползват за жив  щит,  та ще го преглътнат някак горчивото хапче.. Нали  са човешки животни... Затова явно повече трябва да съчувстваме за смъртта на израелски деца.

Ти,  Хепи,  колко, ама   НЕ крокодилски,  сълзи  проля за  20 000   палестински  деца..

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 17:00 от Просто русалка

# 691
  • при него
Русалка, кажи кой е този другия доктор и ще потърсим и за него. Така без име, какво да кажа.
Ето и ти сама цитираш, че в Израел има такъв закон. Законно ли е - законно е. Ти може да не си съгласна (ОК), или някой по принцип, но за законно ако говорим - по законите на Израел е законно. Да припомня, че първо цитирах законодателство, което е от Британския мандат, та не е някаква нова хрумка на сегашното правителство например.
Няма как да оповестяват класифицирани разузнавателни данни, защото ценят живота и сигурността на източниците си. А тези източници могат (и са) в някои случаи, хора родени в Газа и/ или живеещи в Газа, може и Израелци да са разбира се, но информация от Газа, кой най-много има... Та, Израелското разузнаване и съдебна система, цени всеки един живот и за това има класифицирани данни, заради живота на източниците. Скоро показах, как Хамас разстреляха трима местни жители, в Газа, като ги обвиняваха, че са съдействали на Израел. Ето затова има класифицирана информация. Пак да дочълня, във филма Red Alert една от разказаните реални и лични истории, е на човек роден и живял в Газа, който е отишъл и живее в Израел. Много показателна история за това, кой е врага на жителите на Газа.
Хамас пак почнаха да извиват ръце между другото, пише че историята е в развитие, та не знам просто...
Скрит текст:

# 692
  • София
Кралице, аз не  съм казала, че е незаконно от  гледна  гтчока на  Израел.  Има си  такъв  закон, прилага го видимо умело. Опонирах  на  твърдението  ти, че  в затворите  на  Израел са  хора  с  присъди срещу  израелски граждани.  Видно има  множество  такива и  БЕЗ. И къде  съм казала  да оповестяват  данните  за нас, обикновените  хора... Говориш за законност. Има  обаче един Международен пакт за граждански и политически права,  по  който  Израел е  страна. Виж  какво  пише  в него в  член  9 и член  14 и после  кажи  колко   законно е  Израел да не  дава достъп до информация на  адвокатите на  "обвиняемия".
https://www.ohchr.org/sites/default/files/Documents/ProfessionalInterest/ccpr.pdf

Ще  се разровя за името на  доктора, дай  ми малко време, казах, че не  помня името.   Макар  че  при желание   би  могла да го намериш и  сама.

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 17:18 от Просто русалка

# 693
  • при него
Русалка, ти обобщи, после даде и конкретно име. За конкретното име, според информацията, не си права. От информацията става ясно, че от задържането до повдигането на обвинението са минали 3-4 месеца. Всеки да го тълкува този срок. Аз не съм сигурна как е у нас например и колко време, човек може да бъде задържан в следствен арест, без обвинения. Не ми се коментира нашата съдебна система. Върти ми се нещо за до 8 месеца, в България това. Не знам колко е в Израел, ако ще вървим натам в дискусията, ще потърся разбира се. Просто искам да кажа, че е възможно и тези хора за които говориш, да са в такава ситуация, задържанив "следствен арест" (по Български), без да е просрочен законовия срок. Та, може и при тях да са законни нещата. Така общо, за толкова хора не можем да кажем.
И едно уточнение, аз говорех, за хората които Хамас иска да бъдат освободени, тези хора конкретно какви за, щом Хамас държи на тях. Ето виж им последната изцепка, искат двама души от списъка "Червена линия". Има ги имената. За тях има ли някакви съмнения, че са невинни?

# 694
  • София
Съвсем ясно изразих позицията си, че  съм   ПРОТИВ на  n-та степен да се пускат на  свобода доказани терористи. Да  подберат  и  други даже (колкото повече,  толкова повече) и  да ги  оставят  доживотно да  гният  по  затворите, грам няма да ми  пука. Но очевидно има и  други.

ПП Намерих  името. Аднан  Ал Бурш, хирург- ортопед, завършил  медицина  в  северната  ни  съседка, задържан  по  същия  закон през декември  2023. Минава през два израелски затвора  до  смъртта си през април 2024, единият от които  на  Западния  бряг. Няма  официални данни  за повдигнати  обвинения или за проведен  процес.  Има  показания, че е  бил сериозно малтретиран и бит. Семейството иска    аутопсия,  но Израел предлага проведена под  негов контрол, на негова територия  и от негови лекари. Семейството отказва, иска независима такава под  наблюдението на  СЗО или  на ЧК. Израел  не позволява (интересно  защо), че не  връща в добавка и тялото.

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 18:18 от Просто русалка

# 695
Да де, ама цялата работа е,че те напират за доказани терористи за бъдат освободени. И Израел вероятно, за пореден път, ще ги пусне. Гледкани, лекувани, да сеят смърт отново.
Ето, и сега, на прага на споразумението, не гледаме деца в Нутела кафене, или по кувиози или там каквото още се повтаряше че липсва, а разгръщане на Хамас, за да овладеят всичко демонстративно и окончателно.
Много даже плачкам за техните деца. Жал ми е, че са родени там.

# 696
  • София
Ако са  принципно  толкова  гледкани, обгрижвани и лекувани затворниците, нямаше да  го има  горния отказ на  Израел да  върне  тялото  на неосъден  затворник.

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 18:38 от Просто русалка

# 697
Ако са  принципно  толкова  гледкани, обгрижвани и лекувани затворниците, нямаше да  го има  горния отказ на  Израел да  върне  тялото  на неосъден  затворник.
Истината няма значение. В протокола от "аутопсията" ще пише това, което е най-изгодно на Хамас.  Помним болницата и паркинга до нея...

# 698
Телата на съвсем невинни младежи изобщо ги няма. Няма смисъл да се хабя. Да си правят държава, в нея да си правят каквото искат. Да не закачат други държави, включително европейски и Израел. Никакви. Сигурна съм, че и арабските не желаят да бъдат закачани от тях. Изобщо да си правят държава,да си седят в нея като нормалните хора и да спазват закона в другите държави.

# 699
Русалке, за престъпления срещу чии граждани лежат престъпниците в нашите затвори? Естествено, че Израел ше защитава реда и правата на хората в Израел.

# 700
  • София
Русалке, за престъпления срещу чии граждани лежат престъпниците в нашите затвори? Естествено, че Израел ше защитава реда и правата на хората в Израел.
Кой и къде е  казал  да не  ги  защитава? Това не означава обаче редом  с несъмнените   престъпници  да  задържаш  на конвеир куцо,  кьораво и  сакато  с  обяснението, че  е заплаха за националната  сигурност.

Аниш,  в коя  аутопсия би пишело каквото иска  Хамас? По  същата  логика в  аутопсията,  предложена  от  Израел на тяхна  територия,  от техни лекари би  пишело  това,  което на  тях  им е  угодно. Искането за независима и съответно отказана от  Израел  аутопсия  в  конкретния  случай е  било  отправено от  адвокат по международно право от Хага, нает  от семейството. Такава би  била  извършена  (при  разрешение от  Израел) от независим международен лекар. Какъв  Хамас..

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 20:43 от Просто русалка

# 701
  • Glasgow
Убили са този мъж, той имаше много репортажи последните две години. (не е убит от Израел, пишат, че някакви банди вилнеели там сега). Не дочака примирието
Скрит текст:

# 702
Доктор Милена Ангелова, лекарката, която няколко пъти се включи от болница в Газа по време на най-ожесточените бомбардировки.

# 703
  • Glasgow
Тръмп лети към Израел, Стармър и той излетя нанякъде, Египет май. Очаква се сутринта да започне размяната на заложниците.
В Газа при престрелки между Хамас и местен клан са убити 27 души днес.

# 704
Провеждат избори за кмет на Газа.

Общи условия

Активация на акаунт