Хамас нападна Израел - 2

• 22 290
  • 732
  •   1
Отговори
# 705

Аниш,  в коя  аутопсия би пишело каквото иска  Хамас? По  същата  логика в  аутопсията,  предложена  от  Израел на тяхна  територия,  от техни лекари би  пишело  това,  което на  тях  им е  угодно. Искането за независима и съответно отказана от  Израел  аутопсия  в  конкретния  случай е  било  отправено от  адвокат по международно право от Хага, нает  от семейството. Такава би  била  извършена  (при  разрешение от  Израел) от независим международен лекар. Какъв  Хамас..
Все тази от кого е поискана и от кого ще бъде извършена. "Резултатите" от нея ще обслужват гледната точка на тези, които са я поръчали/платили. Независими експерти няма.

# 706
  • София
Дай  тогава да се махнат всякакви  аутопсии,  понеже обслужвайки  все нечии интереси,  са на практика безсмислени.

# 707
  • Glasgow
Първите 7 заложници са предадени на Червения кръст, пътуват към Израел ☺️ Момчето с българско гражданство, Матан е сред тях
Скрит текст:

# 708
Много  сълзи  даже. Съчувствие  аз лично  проявявам  към  всеки невинен, независимо дали  палестинец или израелец. Да повторя нещо, което  многократно  съм  казвала.  Аз израелци на  ангро  не  мразя, не  одобрявам обаче  (и  това  е меко казано)  политиката на  Нетаняху и  обкръжението му,  двете неща са  много  различни. И назад казах -  тези  с присъда нека  си  я  излежават и  Израел да не  ги  пуска навън  дори  и под натиска  за  споразумения.  Никой  копче не  може да им  каже,  ако оставят   там да изгният терористи.   Ставаше  дума за  други обаче, подведени  под  същия знаменател за престъпници  с  доста  удобен  закон за  дългосрочно  задържане  без обвинения.  И  тази нагласа е в идна   в  почти всеки  пост  тук.

Мъчно ми е  за децата от  07.10, жертви на нападението на  Хамас и още как,   мъчно ми е и за палестинските деца.  Не пожелавам на никого да  е  в позицията на  родител на  едните или на  другите, това не е   просто да надживееш  детето  си, понеже  примерно е  било неизлечимо болно  (което пак  е ужасяващо), а да живееш  с мисълта, че е  било убито заради  жаждата  за  власт на  някакви политици/терористи. Но да, знам  рефрена. Палестинците  имат  по повече деца,  по-малко им  пука за тях по подразбиране,  даже  понякога  хич не  им  пука,  понеже  ги ползват за жив  щит,  та ще го преглътнат някак горчивото хапче.. Нали  са човешки животни... Затова явно повече трябва да съчувстваме за смъртта на израелски деца.

Ти,  Хепи,  колко, ама   НЕ крокодилски,  сълзи  проля за  20 000   палестински  деца..
Като има много невинни по израелските затвори, защо Хамас не разменя заложниците за тях? Около
2000 палестински затворници са освободени за 20 живи израелски заложници. Колко от тези 2000 са невинно обвинени!?  Един от тези затворници е убиец на 38 год. Дафина Меир(майка на шест деца), убита в собствения си дом пред очите на три от децата и.

# 709
  • София
Просто е  на  теория.  НЕ  прибираш на  топло невинни и не  ги  държиш  дълго без обвинения  и присъда, но  и  определено НЕ  пускаш навън отявлени убийци под  нечий натиск. Това е  обаче на  теория.  Политиката  си е мръсно нещо, игра на  интерси,  и  на  практика  нещата  не  се получават така,  уви.

Да  попитам  аз  тогава -  защо   Израел  пуска  този  убиец? Хамас е  поискал, да,   не се  съмнявам в  това, ама  той много неща  може  да поиска. Ето поискал е  сега и   коментираният  доктор  да бъде  пуснат -  той  гарантирано не  е   доказан  убиец, нали?Но  Израел не  го пуска. Тоест  очевидно  може да каже  НЕ. Логиката  в подобни решения,  ако  я има въобще, за нас,  страничните наблюдатели,  куца.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 11:52 от Просто русалка

# 710
https://www.youtube.com/watch?v=8TXOpE4Qu28
Гледайте интервюто с  д-р Милена Ангелова-Чи и много въпроси ще ви се изяснят.

# 711
  • Glasgow
Докторът май ще го пуснат утре, в пропалестински профил го прочетох, то реално днес.

# 712
Освободиха последните живи заложници! Едновременно  не мога да повярвам, че отне толкова време и, че накрая се случи! Толкова време и в такива условия, какво ли са преживели само те си знаят...не искам даже и да си представям!
Дано да е началото на някакъв мир и деескалация там...дано! Много тежки и страшни години с тия войни...
Бог да е с душите на загиналите и да пази оживелите! Майка с две съвсем малки момченца беше убита като заложник ...

За загиналите в Газа няма даже какво да говорим -- хиляди безименни заровени под камъните. Дано намерят решение и компромис двата народа!

# 713
  • Glasgow
Газа не е много щастлива в момента, защото вчера доста са се избили помежду си и този когото публикувах, всички страдат за него днес. Убити са е жени и деца, не е било съвсем като между Хамас и местен клан.

# 714
Нови войници на Хамас излязоха от затворите нямащи търпение да се присъединят към каузата.

# 715
  • Glasgow
Те ще се избият помежду си...

# 716
  • София
Нови войници на Хамас излязоха от затворите нямащи търпение да се присъединят към каузата.

Пак  питам  същото - защо Израел  пуска  убийци, щом е  ясно, че може да казва  НЕ и го прави,  когато иска.Ще  кажете, защото  Хамас  е поискал така.. Ми  той  може да поиска  много неща. И аз, и  вие искаме  разни неща, ама невинаги  стават, нали? Дано не  съм   лоша прокоба, ама  всичко   скоро  пак ще  почне. На  Израел  му е  угодно да излязат   главорезите навън,  те  ще  завъртят  отново  машината  и ще  дадат  оправдание  на   нови  атаки   върху  цивилни.  На  Хамас  няма    дори  смисъл да коментираме  изгодата, тя  е  видна  от хелкоптер.  "Свежа"  кръв  в отънелите  им   терористични редици.  И  агнето  цяло, и  вълкът  сит - да му  мислят  пак  цивилните от  двете  страни.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 15:28 от Просто русалка

# 717
Щастливи?
Докога?
Докато не ги избие Хамас за непослушание?
Достатъчно палестински семейства са почернени , по -удачно е да замълчиш .
Да не забравяме и колко чужденци хуманитарни работници и журналисти избиха Израел .

# 718

Пак  питам  същото - защо Израел  пуска  убийци, щом е  ясно, че може да казва  НЕ и го прави,  когато иска.Ще  кажете, защото  Хамас  е поискал така.. Ми  той  може да поиска  много неща. И аз, и  вие искаме  разни неща, ама невинаги  стават, нали? Дано не  съм   лоша прокоба, ама  всичко   скоро  пак ще  почне. На  Израел  му е  угодно да излязат   галворезите на  вън,  те  ще  заъртят  отново  машината  и ще  дадат  оправдание  на     нови  атаки   върху  цивлни.  На  Хамас  няма    дори  смисъл д а коментираме  изгодата, тя  е  видна  от хелкоптер.  "Свежа"  кръв    в отънелите  им   терористични редици.  И  агнето  цяло, и  вълкът  сит - да му  мислят  пак  цивилните от  двете  страни.
Ама че въпрос, Русалке. Да започнем да си задаваме въпроси тогава. Защо Хамас не освободи заложниците по-рано, за да се сложи край на войната? Защо Хамас не осигури тунели и за цивилните, знаел е какво го очаква? Имам и още въпроси, но няма смисъл.

# 719
Всеки си задава въпроси, намирайки сам отговорите.

Аз например се чудя за какво им беше на Нетаняху и компания да избиват хиляди деца, вместо просто да избият шепата Хамас-ци. Вече на всички е ясно, че могат и знаят как. Просто не искат. Не искат отделна Палестина, не искат независими палестинци, искат си земята и ще направят всичко, за да си я вземат.
Всичко е толкова лицемерно- и ционисти и терористи, повръща ми се от тях.
И арабските страни, особено катарци, дето до вчера финансираха терористи, сега щели да гарантират за държавата Палестина. Глупости на търкалета. Всичко е за пари и влияние.
Постановка за пред публика, тъжно е за невинните души които си заминаха.

Видях вече за две момчета с българско потекло освободени? Дано им осигурят подходяща подкрепа, дълго ще се възстановяват от преживяното.

Общи условия

Активация на акаунт