Хамас нападна Израел - 2

• 18 810
  • 624
  •   4
Отговори
# 600
# 601
Ако още има някой, който си мисли, че помощите не са били ограничавани умишлено:

# 602
Сериозно ли някой чака Хамас да приеме планът на Тръмп?
Какво се очаква от тях за в бъдеще (Хамас)?
Да мажат филии с Нутела докато плетат чорапи под палмите и гледат Нетфликс.

# 603
Сериозно ли някой мисли , че Израел ще допусне създаването на палестинска държава , нещо което е в основата на плана ?
Какво ще правят Биби  и радикалните откачалки ?

Следващите дни нещо определено ще се случи , винаги така става и винаги е в “полза “ и оправдание на Израел да продължи с агресията си .

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 19:40 от iliana__

# 604
Така като гледам комшиите са съгласни с планът на Тръмп:

"Много страни по света, начело с арабски и мюсюлмански държави, приветстваха вчера мирния план, представен от американския президент Доналд Тръмп за прекратяване на войната в ивицата Газа, отбелязва Франс прес.

Египет, Йордания, Саудитска Арабия, Катар, Обединените арабски емирства, Турция, Индонезия и Пакистан заявиха в съвместно комюнике, че приветстват „ролята на американския президент и неговите искрени усилия."

За отбелязване е, че европейските лидери са за държавата Палестина, а арабските лидери подкрепят планът на Тръмп.

"Палестинската власт приветства „искрените и решителни усилия“ на Доналд Тръмп и заяви, че „вярва в способността му да намери път към мира“."

Мнозина от жителите на Газа не вярват, че „Хамас“ ще приеме предложението, отбелязва АФП, като се позовава на мнения, изразени от живеещи в палестинския анклав.

# 605
По плана на Тръмп, Европа ще ги дондурка още дълго време. Като разчитат на помощи дали няма пак да се радикализират.
Затова са за държава, да си поемат отговорността и да си се оправят.

# 606
Сериозно ли някой мисли , че Израел ще допусне създаването на палестинска държава , нещо което е в основата на плана ?
Какво ще правят Биби  и радикалните откачалки ?
На тяхно място не бих била съгласна дори и да не съм радикална откачалка. Съществуването на подобна квазидържава би било единствено с цел унищожаването на Израел.

# 607
Всички са за две държави включително и Тръмп вече .
Гарганела , реалността обаче сочи обратното , няма две мнения кой е окупатор и иска да прогони един народ от земите му .

# 608
Мен ми е интересно къде ще ги гонят ...то никой не ги иска на първо място ....къде се предполага ,че ще отидат прогонени тези хора?
Няма място където да са отишли и да не са се опитали да го разрушат...

# 609
Явно не сте чели планът томка по точка:

"19. С напредването на развитието на Газа и когато програмата за реформи на Палестинската автономна власт бъде щателно приложена, ще бъдат най-накрая събрани условия, за да се проправи един надежден път към самоопределението и създаването на палестинска държава, за което в плана, представен от Тръмп се отчита, че е аспирация на палестинския народ."

# 610
Напротив Фрау , но прочетохме и какво казва Нетаняху по въпроса .
Ето
Изобщо не съм приемал това и то не фигурира в спогодбата. Едно нещо обаче беше ясно обяснено (по време на дискусиите с Тръмп) и то е, че се противопоставяме твърдо на една евентуална палестинска държава", казва Нетаняху на видеозапис, публикуван в акаунта му в "Телеграм".

# 611
Хамас няма да приемат според мен. Израел няма да позволи палестинците да бъдат свободни и самостоятелни.
Не от страх, а защото не им влиза в плановете.
Някой питал ли се е дали Израел иска мир в района? Дали Израел има нужда от мир? Просто погледнете действията им от създаването на държавата и ще ви стане ясно.

Палестинците са обречени.

No_frame bitch, Йордания е пълна с палестинци, асимилирани са и живеят добре там. Дай ми един пример на държава, която палестинците да са опитали да разрушат. Joy

Голяма грешка правите не само в тази тема да приравнявате всички араби и мюсюлмани с радикалните ислямисти,  не зная дали поради незнание или някаква вътрешна омраза към тези хора. Това е като да ви стане гадно в чужбина да ви питат как така сте българи пък не сте мургави. Не е приятно, нали?

# 612
Казвала съм и друг път ,съсипали са Ливан за отрицателно време...
Ливанска гражданска война – Уикипедия https://share.google/7fa5rREy8PiwPOcZ6
Накратко Ливан е приела 150 000 палестински бежанци, после са станали повече и са почнали война срещу християните ,абе разказали са им играта ...

# 613
Планът на Тръмп не е между него и Израел.
Те могат да се пънат против държава, но ако се случат нещата и има подкрепата на много държави това е без значение.

Чакаме Хамас да реши съдбата на Палестина.

# 614
И да наградят Тръмп с Нобелова награда за сътворяване на световен мир .

Общи условия

Активация на акаунт