Хамас нападна Израел - 2

• 22 707
  • 745
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Престанете  да вменявате  поддръжничество на  Хамас. Няма  такова. Не знам  колко  пъти  трябва да се напише,  че може човек  да ненавижда  Хамас,  да иска  да бъде изтрит  от  лицето на  земята,  ама  да  съчувства на невинни  жертви.

# 736
Е как нали беше концлагер Газа.

От самото начало ви казваме, че с цялата международна помощ и уникален статут  палестинците имаха възможност да си изградят доста удобен живот, което и направиха в голяма степен, но избраха да се посветят на унищожението на Израел , което кулминира в зверството на 7ми, предизвикало бурна радост и одобрение както в Газа, така и  сред общността им по света. Възходът на Хамас през годините пък докара на власт в Израел крайни политици, които изначално бяха против изтеглянето на израелците от Газа и един вид излязоха прави.
И сега не само, че сме доникъде, ами дано да не съм права, защото може и да сме назад.

Самохвалкото Тръмп като нищо може да реши, че си е свършил работата с прекратяването на огъня,  ще види, че Хамас не само нямат никакво намерение да се разоръжават, ами и така са се инфилтрирали, че на практика няма разлика между тях и жителите на Газа, и изобщо не виждам как ще ги изчоплят от овладяването на всички аспекти на живота там. Той не е от най-търпеливите, и като не му се получава, прехвърля горещия картоф на други.

На Газа вероятно и трябва някаква международна мисия, както беше в Косово, да им изгради институции и да обезпечи реда, докато може да се предаде в ръцете на местните. Но едва ли ще се случи, защото те не го желаят.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 13:37 от Iris04

# 737
Всъщност в Газа не е имало само тунели както видяхме .Не знам защо непрекъснато пишете ту това ту бясно се ядосвате как с помощите били построили болници ,училища , видяхме една доста добре уредена територия на кадрите от преди войната ..
А какво прави Израел на Западния  бряг rft?
Не е нужно да симпатизирате на никой насилник , да ви кажа под секрет нито на израелското радикално правителство , нито на Хамас .
Израел не спира и с нападенията над  чужди държави дори и след мирни споразумения ….
Съгласна съм с Ирис ,че нещата са доникъде
, но почвам да ви чета линковете ,че тези дни нямах време за никакво инфо .
Повтаряме, забравяте този факт непрекъснато. 20 години са учили децата си в омраза, 20 години са се подготвяли за 7.10.23.
Ти отговори искаш, но ти не даваш. Отговори как се нарича навлизането на въоръжени в чужда държава.
Русалке, 20години Хамас е лицето на газанци, видяхме неописуемата радост на обикновените хора на 7.10.23.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 09:15 от rft

# 738
За съжаление изказвания звучат в полза на Хамас, а не на невинните. Дано да е неволно, наистина.

# 739
  • София
Трудна работа, когато живееш в 21-ви век с омраза от миналото.

# 740
Трудна работа, когато живееш в 21-ви век с омраза от миналото.
Така е, още по- трудно е да посветиш живота си за унищожението на една държава ....
Мисленето на газанци е много назад от 21 век за съжаление.

# 741
Професор Чуков каза преди малко, че Газа в момента е като строителна площадка, всичко е срутено и разорано. Трябват милиарди да се налеят в строене наново на инфраструктура, не знам как и кога ще стане.

# 742
Няма такова нещо! В тази тема от първа ръка твърдят, че няма разрушения, убити, всичко е за чудо и приказ, а Израел са невинни като сълза. Joy

Днес петима палестинци са убити от израелски военни. В Газа. Примирие ли? На куково лято.
https://abcnews.go.com/International/live-updates/israel-gaza-li … tes/?id=126446763

# 743
  • Glasgow
Тръмп към Нетаняху "може да си малко по мил, Биби, не си във война вече 🤐https://youtu.be/3Hdqy7krXkg?si=YzJcOWB2ERI6XnQq

# 744
Много тъжно, че няма да върнат телата на убитите заложници. Животни са просто, дъно

# 745
Изненадва ме, че не са обвинили Израел за това. Видиш ли, телата бяха на едно определено място, но Израел го събори с бомбардировките си и сега не можем да ги извадим. Сори. 100% ще пуснат една сълза милите души които страдат всеки ден за горките палестинци.

Общи условия

Активация на акаунт