Лятото е радост голяма: носи вест, че ще ставам мама. ~бебеправене 622~

• 33 151
  • 787
  •   1
Отговори
# 60
Успех! Simple Smile

Аз да ви се оплача, то не знам дали е за оплакване, сънувах свекърва ми за 1 път, откакто не е сред нас... съня ми не беше лош, но от 4.30 съм кукнала и цял ден съм като парцал...

# 61
  • На изток от Ада
Аз пък загубих коте . Вчера ми се стори омърлушено . Тазгодишно е . То имсше още 2 братчета . Тях също нещо не ги еиждам . Майката и тя сякаш разбира.

# 62
Като сме тръгнали да мрънкаме да се включа и аз....дойде ми ( не напълно, но си има кръв и зацапване кафяво) на 9-ти ден след О. Подозирам вече, че О. изобщо не е имало този месец или е бил някакъв ЗФ, защото за първи път нямах никакви болки при О. , както и положителните дни с ЛХ бяха три поредни ( засечено както с лентички, така и с Мира тракера). Чудното е че имах висок прогестерон до 7-8 ден след О., и днес на 9-ти се срина от 20 на 1.4. Ще чакам да мине Ц и на следващата овулация ще ходя на АГ да видя какви ги мъдри.

# 63
С как мериш прогестерон толкова често? В лаборатория?

# 64
Сигурно с Мира, май там имаше такава възможност.

# 65
Какво беше това Мира, подскажете Simple Smile

# 66
И на мен ми стана интересно. Какво е това Мира, май за първи път го чувам 😄

# 67
Машинка е, купуват се едни лентички като тестовете за овулация, като ги ползвате ги завирате в Мирата и тя мери там стойностите. Има си приложение, в което съответно следите. Следи цикъла. Бях го гледала преди години, не съм го купувала, помня, че консумативите бяха доста скъпи, но имаше доста доволни.

# 68
Т.е е за измерване на О. Някакви други стойности изкарва ли, освен ЛХ

# 69
Виктория, 7 месеца наистина не са много. Hug Аз също в началото си мислех, че доста по-бързо става. Дали са ти вече добри съвети, но да се повторя - един пакет полови хормони - Фсх, лх, естрадиол, пролактин, тестостерон. Може да добавиш и АМХ. Щитовидна жлеза, инсулин и кръвна захар също не са лоша опция. Ако успееш да засечеш овулация 7 дни след нея се изследват нивата на прогестерон. И като мине 1 година може да направиш цветна снимка, за да се види състоянието на тръбите. Това са основите. Пожелавам ти изобщо да не ти се налага, но го излагам като информация и съвет, понеже търсиш такъв. Успех!

# 70
  • На изток от Ада
И прогестерон виждам.  Mira fertility се казва.

Виктория покрай слънцето,  да кажа може итеоят човек да чусне спермограма  . Но не сегампеим 1г като мине

# 71
Т.е е за измерване на О. Някакви други стойности изкарва ли, освен ЛХ

Мисля, че и естроген и прогестерон мери.

# 72
Даа, 7 месеца изобщо не са много време, като знам, че има семейства, които чакат с години! Просто вече прецених, че да го караме през просото без да следим нищо явно не работи особено много за момента. Ще пробвам, както казвате, с лентички няколко месеца и вече ако отново не стане ще започнем с изследванията, които ми препоръчахте.😊

# 73
Приложението и устройството се казват Mira Fertility Tracker. Аз си взимам от лилавите лентички, които изследват 3 хормона - LH, E3G, PDG, това са ЛХ, Естрадиол и Прогестерон в урината. Много са удобни и с приложението се свалят резултатите и на телефона, освен на машинката. Винаги ми е засичало пик-а на ЛХ и определя деня на Овулация. А след Овулация мога да си меря и прогестерона. Ако след 3-тия ден е висок и се задържи така поне три последователни дни значи е имало овулация. Аз си го меря до самия Ц. При мен поне падне ли на 11-13 ден, значи ще дойде Ц, ако се задържи висок, значи може да се подозира бременност. Първия месец ми беше много трудно да го разбера, но вече го ползвам от половин година и много ме улеснява, защото не се налага да се боцкам. Е, при официални изследвания разбира се трябва да се пускат хормони в лаборатория, т.е. няма да ви го признаят в инвитро, примерно. То си е за лично ползване.
П.С. в няколко цикъла Овулацията от Мира-та е потвърдена и от АГ на фоликулометрия, така че мери правилно. Скъпичко, но пък се избиват парите за тестове и лаборатории:

# 74
Момичета, може ли малко помощ по следните резултати, че не ми изглежда много розово положението с АМХ:

Общи условия

Активация на акаунт