Лятото е радост голяма: носи вест, че ще ставам мама. ~бебеправене 622~

• 33 933
  • 787
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Шантал задържа сперматозоидите .

Добре де ама на тях нали им тява среда, как в тази тръбичка се осигурява среда?
може да е мега тъпо питането ми ама нещо не мога да си го представя.

# 556
  • На изток от Ада
Ами слага се на цервиса те си пътуват просто не падат.
То има и контрацептив cervical cup питах гтп чат и той ми каза това че може да,се ползва,за забременяване

# 557
Шантал, аз си го обяснявам, че е тапа за влагалището, да не изтича семенната течност от жената след като мъжът си свърши работата. Според мен е някаква глупост, използвана като помощно средство за зачеване, но е чист маркеринг и нищо повече. Те сперматозоидите след еякулация си пътуват накъдето трябва, а това, което изтича, е семенна плазма, което изтичане не намалява шансовете за забременяване.

Между другото установих, че съм доста назад с материала, като се зачетох какви други "иновации" има на тази тема. Simple Smile то не са тестове за мъже: същите касети като тестовете Престо, само че измерват брой сперматозоиди; лубрикант, подпомагащ зачеването; а любомото ми е спринцовки за самоинсеминация. Grin

# 558
Привет момичета, имам вече дата за пункцията - сряда сутринта. Довечера трябва да сложа 3 Декапептила и приключвам с инжекциите. Утре почивка и после пункция. Няма да правим свеж трансфер заради многото фоликули, всичко замразяваме.
Стискайте палци моля!

# 559
Не съм се включвала скоро, но много стискам палци на всички, в чакане, преди пункция и т.н. Heart Аз съм на Кломифен, така че и за мен може да стискате палци нещо да има този път.

# 560
С риск да съм досадна, какво ще кажете за резултатите от вчера следобяд:

# 561
Монита, как мина пункцията?
Аз днес бях на преглед, имам 1 Ф 18 мм и взехме хормони + оргалутран. Ще пробваме нова схема за тригер - 2 декапептила 36 часа преди пункцията, на сутринта 1 лентичка за овулация и ако не се е наситила чертата още 2 декапептила. Някакъв нов подход при празни фоликули. Да видим дали ще даде резултат, палци и за мен ако може.
Как сте вие, голямо затишие в темата последните месеци?

П.С. Д-р Михайлова вече е част от екипа на Надежда. Също доста момичета се оплакват, че е много натоварена и им е сбъркала терапията, да се проверява по няколко пъти.

# 562
  • Be realistic - plan for a miracle.
Да, Михайлова е пред прегаряне - или вече в прегаряне, аз я видях последно 2024 г. и беше на ръба тогава. Просто е много детайлна и отделя страшно много време на пациентите, на две или три работни места, та се очакваше.

Аз нямам нищо хубаво за споделяне, та си трая и чакам да мине годината.

Успех, Слънце, после да споделиш как е с новия протокол, звучи иновативно!

# 563
  • На изток от Ада
Успех Слънце!

# 564
Слънце, стиснати палци и от мен, хайде да изкарате вече хубава яйцеклетка, стига толкова празни фоликули.
Ха, интересна информация за проф. Михайлова. Аз й писах писмо вчера, но щом казвате, че е пред прегаряне, значи да не чакам да ми отговори. Погледнах обаче в Надежда, ми пълно е със свободни часове, сигурно хората не знаят още, че може да я намерят там.
Дали сега ще насочва за изследвания в Надежда или там нямат пълния набор от изследвания.

Аз също съм доста пасивна напоследък, нищо интересно не ми се случва, освен, че още се боря с безсънието, което ми се отключи това лято, кошмарно е.
Този месец се бях засилила да стартирам първото си инвитро, обаче си бях направила сметките без кръчмаря. Ходех си сама на прегледи, купих си лекарствата. И кръчмарят точно като щях да бия първата инжекция, каза, как така инвитро, не е сега момента, ти с твоя объркан организъм с това безсъние, каква стимулация...И така приключи моят първи опит за стимулация. Като наближи следващия цикъл, пак ще отворя темата.

# 565
Слънце, успех!!

При мен вчера мина проверката на тръбите (HyCoSy, което май е хидротубация). Бая боля поставянето на катетъра, но поне и двете тръби пропуснаха.
Видя нещо на левия яйчник и има съмнение за ендометриоза. Ще се видим пак, за да провери дали ще има нещо след цикъла.
Възможно ли е да се появи ендометриоза на 40г? Следя се при него от 10 години и нищо не е имало до момента.

# 566
  • На изток от Ада
Възможно е този месец да пусна имунологичните даже се надявам.

# 567
Момичета, аз съм притеснена и тези от вас, които имат опит ще помоля за съвет. Миналата седмица почнаха да ми размазват буквите като съм на компа и тел, отидох на очен и той вика, а ми нищо ново. Имате астигматизъм и зрението се влошавало след 40 ( почувствах се като бабичка). Даде ми рецепта за очила и до тук добре. Обаче ме изплаши защото ми измери леко повишено очно налягане и вика, имате ли във вашето семейство глаукома? Викам не, освен далекогледство, никой никога в моето семейство не имал проблеми с очите. Едната ми баба на 86 г не беше слагала очила, а родителите ми само за четене са носили. Откъде по ягодите? Четох че нормалните стойности са до 21 мм, а моите са 20 и 21. Възможно ли е далекогледството и астигматизма да влият върху очното налягане?

Слънце, Декапептила не блокира ли ЛХ? Как ще е положителна лентичката, ако ЛХ стои ниско. При мен на стимулация ми даваха Цетротид и ЛХ си стоеше много ниско дори на пункция. Успех ти пожелавам!
Дара, имала ли си тежък цикъл или някакви киста напоследък?
Наси, НК клетки ли ще пускаш? Имате ли КИР профил с мъжа ти?
Извинявам се, но за проф. Михайлова ли говорим? Тя не беше ли твърдо против Надежда и измислената им имунология?
Аз също забелязах, че когато пуснах новите изследвания септември и те бяха вече в норма и много по-добри от предишните, ми назначи по-тежка терапия от тази която беше назначила. В което няма никакъв смисъл .Логично е при подобрение терапията да олекне. Даже си помислих да не ме сбъркала с друго момиче.

# 568
Дара, имала ли си тежък цикъл или някакви киста напоследък?

Не. Цикъл на 26-28 дни само с напрежение преди и като ми дойде, не бих казала, че е болка. Даже е лек - ден и половина нормално и после само цапа още 4-5 дни. Доста се изненадах като го каза.

# 569
  • На изток от Ада
Селсера не Аг ми ги иска. Възможно е да стигнем и до Михайлова.
Нямаме кир с мм.
Ето това ще пусна Имунологичните:
- субпопулация НК клетки
- анти- нуклеарни антитела
- антифосфолипидни антитела
- антикардиолипинови антитела IgM и
IgG
-антибета 2 гликопрот. антитела IgМ и
IgG
- антипротромбинови антитела IgM и IgG

Общи условия

Активация на акаунт