Лятото е радост голяма: носи вест, че ще ставам мама. ~бебеправене 622~

• 33 209
  • 787
  •   1
Отговори
# 630
Дриймче,  случайно надникнах,  не съм те засичала никъде по темите . Много се радвам за теб❤️  Честита радост! Бъдете здрави и много щастливи!
Файонка чакам да се похвалиш 🤞
На всички останали много сили и кураж!
Дебна ви за +++ да знаете 😉

# 631
Момичета здравейте! Heart
От много време не съм писала ,но в момента съм в стимулация инжекции схеми ... И вече ми е една каша в главата . Уж да съм спокойна,ама уви.
Имам питане към вас,писала съм инв групата за инвитро,но пък ако имате информация ще се радвам да споделите. Работодателят каза че имам право на отпуск заради инвитро процедури и само да му дам документи от клиниката. Но миналият ден като занесох служебната бележка ,казаха че не съм била в напреднал етап и не са посочени точни дати .. да съм си вземала болничен
Та се чудя,дали е така или просто не им се занимава да дават отпуска. Не знам към кого да се обърна

# 632
Да не те излъжа, защото не знам от личен опит, но май бях чела по групите, че отпускът се полага след пункцията и около трансфер, а не по време на стимулация. Някой ще ме поправи ако бъркам. Иначе и по фейсбук групите може да питаш, там ще се намери някой да ти отговори!

# 633
Да не те излъжа, защото не знам от личен опит, но май бях чела по групите, че отпускът се полага след пункцията и около трансфер, а не по време на стимулация. Някой ще ме поправи ако бъркам. Иначе и по фейсбук групите може да питаш, там ще се намери някой да ти отговори!

Оф,и там питах и повечето ми казват че зависи от работодателя. И е доста объркващо...

# 634
Тина, напреднал етап е "от пункция до трансфер". Цитирам ти от адвокат Вълчева:
Според Кодекса на труда „Работнички и служителки в напреднал етап на лечение ин-витро“ са тези работнички и служителки, които са в етап на лечение чрез методите на асистирана репродукция, включващ периода от фоликуларната пункция до ембриотрансфера, но не повече от 20 дни.
Чувала съм, че са длъжни да те освобождават за преглед когато си в инвитро лечение, но пак не мога да намеря дали това важи и за стимулацията. По групите много жени се оплакват, че това е в ущърб при ЗЕТ, а и по време на стимулация е много по-нужен този отпуск, дори имаше петиции по темата.

# 635
  • София
момичета... 5ти ден съм, обикновенно вече мога да изкарвам с ежедневна превръзка и течението е по-скоро зацапващо кафеникаво... този месец ми подрани с 3 дена, рева всеки ден и имам необичайно дълъг цикъл, отгоре на всичкото вчера изкарах с ежедневни превръзки, днес е по-обилно.... сещате се за филмите в главата ми.... та преди да изровя от някъде някой тест и да се филмирам още повече викам я да видя и при другите как е... смяна на сезони бла бла...

# 636
  • На изток от Ада
И при мен подрани с 2 дни септември иначе е 5 дни мц след МА

# 637
  • София
Наси, официално бременна не съм била от лятото на 22г. като тогава ако не правех тестове можепе и да не разбера, че съм бременна и направо със спукването на тръбата да се окажа в болница....
сега първият филм е, да не окаже втора ИМБ точно с такъв сценарии - да го хвана на вторият месец, логиката казва, че нямам никакви симптоми на бременност и ако беше така щеше да е доста по-обилно течението и с болки, ама лудосста в глават ами вика - я провери с един тест Grinning

# 638
  • На изток от Ада
Е, ти пък нова имб а нисък прогестерон?

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 14:09 от nasito8988

# 639
Шантал, филмираш се наистина, циклите си варират, не е някаква константа. Макар че, за да стопираш филмите в главата си навреме, може би трябва да поддържаш някакви лентички вкъщи.
Ето и аз, днес съм 9 ден след овулация и от снощи си започна кафявото ми зацапване. И миналия месец бях така, 7 дена ми зацапва с различен интензитет и на 8мия ден чак ми дойде. Не ми се беше случвало толкова дълго да е. Ама този месец пак същото. Нисък прогестерон ли е, липса на овулация ли, не знам, ама не мога за всичко да се притеснявам.

# 640
Шанталче, нямам идея, звучи по-скоро като по-необичаен цикъл, но все пак цикъл...
Иначе и аз всеки момент чакам да ми дойде и да видя какво ме очаква след всички хапове, които изпих този месец. Покрай летрозола се генерира забавяне на всичко и за първи път от месеци цикълът ми е над 28 дни... Чудя се дали няма да е много обилен...И така, чакам да дойде, за да видя какво ще е положението.

# 641
  • Замък сред облаците
Шантал, имай предвид и че при пременопауза започват изменения в цикъла - вкл до 10г преди същинската менопауза. А ако не се лъжа, с твоето АМХ натам клоняха показателите? Ще ме извиняваш, че насочвам натам коментара си.

# 642
Шантал, аз също подозирам, че нещо хормонално си се бъгнала. Отиди на АГ, пусни си хормони, провери за полипи и миоми. Пусни и един тест, но ако това ти е продължение на цикъла малко вероятно е бременност, освен ако не е необичайно кървене по различно време от тогава, когато трябва да ти дойде. И аз се учудих, че с моя дълъг 35-денен цикъл, този месец имах 31-дневен, но се случва. Провери си хормоните.

# 643
  • София
Шантал, имай предвид и че при пременопауза започват изменения в цикъла - вкл до 10г преди същинската менопауза. А ако не се лъжа, с твоето АМХ натам клоняха показателите? Ще ме извиняваш, че насочвам натам коментара си.

няма какво да ми се извиняваш, точно и аз натам се насочих да чета. все пак съм минала 40г.

трябва да взема да пусна другият месец аз хормони да ги видя как се движат, ще говоря с АГ да ми ги назначи да минат през фонда.

# 644
Момичета, ние с ММ сме с ужасен, ужасен Ковид. Даже вчера стигнах до 38.5 С, но успях да я сваля някак. Бях като блъсната от два насрещни влака. Въпросът ми е откъде мога да си взема т@чен Ан@лгин (ампули) без рецепта, няма значение дали е от бг, турски или гръцки. Или ако някоя от вас има останал да го взема. Това е единственото, което ме спасява, нищо друго не ми действа, а изпих света за последните дни.

Общи условия

Активация на акаунт