Лятото е радост голяма: носи вест, че ще ставам мама. ~бебеправене 622~

• 33 156
  • 787
  •   1
Отговори
# 735
Благодаря ви!
Предложи ми да махнем полипа с хистероскопия, а изследванията май ще пусна в Геника всичко накуп. Доста боса съм цялостно в доста от информацията и стъпките, но слушам и изпълнявам.
Както споменах, приятно съм впечатлена от доктор Иван Вецев и за сега ще му се доверя.

А относно удебелената предна и задна лигавица на матката - някоя от вас познато ли й звучи? За полипа и аз мислех, че буквално може предния месец да го е нямало, чух и, че понякога с 1 менструация се маха. От друга страна, удебелената лигавица значи ли, че е била/ съм така попринцип/ от доста време или също може да е скорошна промяна?

# 736
лазурна мечта Удебелена лигавица може да означава инфекция в матката( предишен аборт и реакция в следствие на кюретаж) и в следствие фиброза по лигавицата, но може и да е нормално за твоят организъм и да си е била такава. Това лекар, който тепърва се запознава с теб няма как да го знае. Препоръчително е да направите хистероскопия - хем за премахване на полипа, хем да се види каква е тази лигавица. Вероятно точно поради тази причина лекаря не е коментирал на какво се дължи удебеляването. Успех!🍀

# 737
  • Замък сред облаците
Полип + удебелена лигавица обикновено е сигнал за хормонална причина.

# 738
  • Sofia
Подкрепям мнението на АА. При мен поне случаят се оказа такъв. Това може да се разбере само след хистероскопия и хистологията след нея.

# 739
лазурна мечта един съвет от мен, бъди с едно на ум за Вецев:

Скрит текст:
Преди доста годинки (края на 2018г) имах досег с него, и то през близък общ приятел (също лекар, негов колега). След първото посещение имах същата диагноза като твоята - полип + удебелена лигавица. Още на следващия цикъл направихме хистероскопията, след сумати обиколки измежду всичките медицински центрове където тогава работеше и Шейново. Държеше се безобразно нагло и надменно, не получих никаква информация за самата процедура и буквално го гоних из коридорите на Шейново за да си попълни протокола за да ми издадат болничен и епикризата. Един цикъл след хистероскопията ме викна на контролен преглед и каза че полипа си е там, едва ли не рецидивирал за 20 дни. Тогава ми каза, че няма шанс да забременея, защото полипа ще си рецидивира всеки месец и колкото и пъти да го махаме ще си се появява пак. За удебелената лигавица нямах никакво обяснение или лечение. След този преглед в рамките на 2 дни ходих при още 3 ма АГ-та и никой не видя да има полип. В следващите години на нито един преглед не се видя полип. Миналата година вече при Д-р Сенкова отново стана въпрос за лигавицата и направихме с нея хистероскопия - имаше едно нищожно 1мм нещо, подобие на полипче с различна структура и състав, което няма никакъв шанс да пречи или пък да се види на УЗ. Та тя изчисти удебеленото и назначи противозачатъчни и Дуфастон за три месеца, след това не съм имала никакви проблеми и до ден днешен няма полип и удебеляване. Имах и една неуспешна спонтанна бременност тази година, заради МФ се налага ИКСИ + ПИКСИ + ПИД за да имаме здрав ембрион.

Не пиша за да те откажа от него, а просто, ако трябва отиди на още мнение при някой с хубава техника.

# 740
Този филм с има полип/няма полип ми е много познат и на мен.
Между февруари и юни бях при 5ма АГ в различни болници/центрове: Вита, Токуда, Надежда, Вецев и Калчев. В 3 от прегледите казаха има полип, на 2 от тях, че няма. По план Вецев трябваше да ми прави хистеро с пълна упойка, за да го премахне, но се освободи час за преглед и много скоро след това час за хистеро при Калчев, така че избрах да направя при него. Без никаква упойка, и се оказа, нямаше полип.
Към днешна дата не мога да твърдя дали е въпрос на техника или специалист. В някои необясними случаи на липса на бременност или необичайно кървене, си мисля, че докторите дават това обяснение.

# 741
  • Sofia
До колкото знам полипите се виждат най-добре в началото на цикъла, докато лигавицата е още тънка. Колкото по-плътна е, толкова по-трудно се виждат или въобще не се засичат. Моят опит е с 2ма лекари от Надежда. Още преди година едната ми каза, че има съмнение за полип , след като направихме цветна снимка тотално изключи наличието му и рече, че нямало. След няколко инсеминации и неуспешен опит инвитро се преместихме при друг лекар от болницата. Споменах й за това съмнение което предната докторка имаше и тя реши да погледне. Каза, че не се виждало ясно, но имало някаква сянка. Така и така аз лично настоявах да направим диагностична хистероскопия, понеже и лигавицата ми казваха, че е по-плътна. Ами откри се 1 см полип, който се премахна. На ехограф, нито една от 2те не можеше да каже, че със сигурност има полип. Ходила съм и по други различни гинеколози, нито един от тях не е споменавал полип. Така, че те не винаги се виждат, дори и да ги има.

# 742
Rouina, между другото в Надежда нямат добра техника. Не са им добри УЗ. Ти вече си направила хистеро, та не те вълнува, но за в бъдеще ако се очаква нещо да гледат на УЗ по-сериозно по матката, не разчитай. Преглеждана съм в 4-5 техни кабинети и това ми е впечатлението.

# 743
  • Sofia
Semirra, напълно е възможно. Това не го успорвам, а и не разбирам за да кажа. Просто споменавам, че при мен нито една от 2те не можа да каже, че със сигурност има нещо, докато не се направи хистероскопията. Идеята ми е, че ако някой има някакви съмнения, това е най-добрият метод да се разбере какво се случва, понеже при мен беше  тука има - тука няма, докато не се направи.

# 744
Да, разбрах те, просто пускам коментар за апаратурата там. Wink
Много им е лъскаво иначе фоайето, особено в Парадайс, ама не можаха един пулс да ми пуснат в 7г.с. да чуя, че не работел доплерът.

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 14:11 от Semirra

# 745
  • На изток от Ада
Ахаха Аз сънувах днес Селсера . Нещо за изследвания пишеше .

Как си Селсера ? Мина ли ковид?

# 746
Семира, къде е хубава апаратурата?
При мен пък Калчев, дето се хвали с добър УЗ, имаше съмнение за 4 малки полипа. Моя репродуктивен уж и той нещо видя, ама не беше сигурен. Накрая се оказа, че няма нито един полип, само септум.
Явно понякога докато не се види, няма как да знае човек. 🤷♀

# 747
Калчев, Сигридов, Марковс. От които само Калчев е репродуктивен. При Калчев с невероятни подробности се вижда всичко.

# 748
Аз пък не знам на кой да вярвам - Калчев вижда еднометриозна киста при мен, а Цветков вижда задържан фоликул 😳 няколко пъти ходих вече този цикъл на преглед и си стои същите размери не е мръднала ☹ Преди три-четири месеца пак бях и при двамата никой нищо такова не видя….

# 749
  • Sofia
Аз пък не знам на кой да вярвам - Калчев вижда еднометриозна киста при мен, а Цветков вижда задържан фоликул 😳 няколко пъти ходих вече този цикъл на преглед и си стои същите размери не е мръднала ☹ Преди три-четири месеца пак бях и при двамата никой нищо такова не видя….
Това по-скоро трябва да се следи напред във времето. Таз киста, ако е останала и след 2-3 месеца, вероятно ще да е ендометриозна. Ако е задържан фоликул би трябвало да се изчисти за това време.

Общи условия

Активация на акаунт