НАБОР 2006 - В очакване на студентския живот!

• 44 230
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
  • Някъде в Европа...
Сетих се да попитам нещо като говорите за квартири...
Хипотетично ..
Настаняваш се в общежитие, но на следващия месец или ден решаваш, че отиваш при приятели, имащи вече квартира..Дали може да си плащаш и общежитието все едно си живееш там, ако пък случайно решиш да се върнеш на някакъв етап, след месец, да речем? Дотогава в стаята в общежитието си живее съквартиранта ти сам...

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 00:04 от AIR

# 256
Във формуляра на УАСГ имаше декларация, че няма да правиш така.
Как се установява такъв факт обаче ми е малко мътно.

# 257
  • Благоевград
В ТУ на 09.09. ще ходим да вземем ключа от стаята, отсега тръпна какво ще ни се падне
Това къде е отразено-моето нищо не ми е казало...

В сайта на ТУ мисля, че го пише, че между 9 и 11.09 избират дата, на която да вземат ключовете, а другата седмица трябвало да излезе в профилите в кой блок са
А кога се носи медицинското?

# 258
Сетих се да попитам нещо като говорите за квартири...
Хипотетично ..
Настаняваш се в общежитие, но на следващия месец или ден решаваш, че отиваш при приятели, имащи вече квартира..Дали може да си плащаш и общежитието все едно си живееш там, ако пък случайно решиш да се върнеш на някакъв етап, след месец, да речем? Дотогава в стаята в общежитието си живее съквартиранта ти сам...
Срешу заплащане точно такива съквартиранти се търсят по групите във ФБ.
Имаш право, кандидатстваш, одобряват те, настаняваш се фиктивно, но отиваш да живееш другаде.
Плащат ти някой лев за това, че живеят без теб, а с парите които ти дават си помагаш за месечния наем.

# 259
Така живее приятелско дете в общежитията на УАСГ. В първи курс две приятелки се настаниха в стая за трима, където вече живееше момиче от по-горе курс. Няколко месеца по-късно то се изнесе при приятеля си, неофициално. Другите момичета си делят помежду си третия наем. Така изкараха повече от година. Сега живеят двете в стая за трима. Не е съвсем по правилата, но явно няма кой и как да провери дали регистрираните по стаите в действителност живеят в тях. Обитаващите също имат интерес от тази схема, защото им става една идея по-широко. Живяла съм две години в тройка стая през студентските ми години. Няма къде да се завъртиш. Поне във Варна разликата в площта между двойните и тройните стаи беше символична.

# 260
  • у дома
В ТУ на 09.09. ще ходим да вземем ключа от стаята, отсега тръпна какво ще ни се падне

В сайта на ТУ мисля, че го пише, че между 9 и 11.09 избират дата, на която да вземат ключовете, а другата седмица трябвало да излезе в профилите в кой блок са
Какво медицинско и за къде?

# 261

Какво медицинско и за къде?
Взема се медицинско от психиатрично заведение по постоянен адрес и се носи при получаването на ключовете! Заедно с две снимки и лична карта.

# 262
Момичета, пуснете по някой списък с необх.неща за студентите, които ще учат в други градове? Да си сверя часовника...

# 263
За СУ кандидатстване за общежитие Декларацията за психично здраве е само фиктивна, не се подписва и заверява никъде, просто се преминава през тази стъпка, така го разбрах аз.

# 264
Момичета, пуснете по някой списък с необх.неща за студентите, които ще учат в други градове? Да си сверя часовника...
Зависи дали ще е на общежитие или на квартира, защото в общежитието мястото е ограничена е го делиш с поне още един човек.  Ако е квартира,  това си е ново домакинство, а и зависи какво има на заварено положение в квартирата.
Аз още го дописвам списъка🙂

# 265
  • Стара Загора
Здравейте, ние нали сме от квартирните....
Купих микровълнова, кафе машина с капсули, възглавница, завивка /това от нещата, които нямаме по две у нас:)))/ Имат хладилник, печка и посуда, но с другата майка решихме да изпратим посуда, също така прибори..тиган /ядат яйца на утрепия и двамата Simple Smile))/ капсули на пералнята, моята стара робот прахосмукачка, еърфраер / на другото момче/. Купила съм също и ел.помпа за вода и 11литрово бидонче, за многократна употреба. За да не пият от водата...вярвайте ми...обикалям света и Б-я разбира се...единствено у нас пия чешмяна вода.
На ТЕЦ са, но може би една духалка за всеки случай...или моя радиатор от студенските години във Варна...ей куче излезе. Баща ми го купи тогава от Елдом...хем духа, хем нагрява и ребра...каквото си избереш. С него бях пет години там и що места за живеене смени, не е истина. Сега стои в къщата за всеки случай.
Нямат нет в апартамента, чудя се какво да прекараме там, не ми се обвързва с договор за това място...ако утре решат да се изнесат...
Някакви идеи ще са ми от помощ.
Осигуровки не съм плащала, УНСС му ги плаща от юли месец.

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 09:20 от Хера

# 266

Датата може да се избира в периода от 9.09 до 12.09 вкл. Ето тук има повече информация
https://tu-sofia.bg/university/305

# 267
  • София
Отбелязала съм си, че до 25 август трябва да се платят здр осигуровки за юли. Някой знае ли дали вече могат да се плащат, какво се подава и къде? В НАП ли се ходи или се превеждат директно по банков път?

според НАП - https://nra.bg/wps/portal/nra/osiguryavane/osiguryavam-se-sam -

би трябвало да се платят и останалите осигуровки, не само здравните.

# 268
Нямат нет в апартамента, чудя се какво да прекараме там, не ми се обвързва с договор за това място...ако утре решат да се изнесат...
Някакви идеи ще са ми от помощ.
Някои по-назад споменаха ,че ползват мобилния нет и телевизия , но ако искат кабелен нет , ето моят опит отпреди две години - сключих договор , доставиха го на адреса , после реших да го ползвам на друг адрес . Заявих го и го свързаха на новия адрес . Имало е някаква такса , предполагам , но не помня .

# 269
jam, други осигуровки не трябва да се плащат, а само здравните. Те не са самоосигурямащи се лица за болничен и пенсия.
За общежитието и ние чакаме да видим каква ще бъде стаята и има ли нужда от ремонти. Ще му взема нова възглавница и спално бельо, и още една две кърпи. Той и досега беше на общежитие, така че само ще допълвам нещата според обстановката. Има яйцеварка, еърфраер,  хладилник.

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 10:43 от ~Боряна~

Общи условия

Активация на акаунт