НАБОР 2006 - В очакване на студентския живот!

• 44 003
  • 747
  •   1
Отговори
# 30
  • София
благодаря за новата тема!

много е разделена нацията ни... конфронтацията е буквално на атомарно ниво - всеки срещу всеки, по всякакви признаци. и тук го виждам това.
Атомарно ниво е? Атомно или?

# 31
  • София
Така е, социалните умения са не по-малко важни от шестиците. Да отидеш, да питаш, да се оправиш в трудна ситуация, да постоиш на опашка, да попълниш бланка и т.н.
Отделно да свикнеш да говориш с непознати и да ги предразполагаш, когато нещо ти зависи от тях (например лелка на гише).
Лошото е, че дигитализацията лиши младите хора от тези качества и на много от тях социалните умения са на много ниско ниво.

# 32
Така е, социалните умения са не по-малко важни от шестиците. Да отидеш, да питаш, да се оправиш в трудна ситуация, да постоиш на опашка, да попълниш бланка и т.н.
Отделно да свикнеш да говориш с непознати и да ги предразполагаш, когато нещо ти зависи от тях (например лелка на гише).
Лошото е, че дигитализацията лиши младите хора от тези качества и на много от тях социалните умения са на много ниско ниво.
Съгласна съм, но и родителите имат не по-малка вина от дигитализацията. Не ги оставят да се справят сами, а ходят и вършат неща вместо децата си. Ами няма как да се научат да се оправят сами. То не идва свише, а от опит.

# 33
  • София
Съгласна съм, но и родителите имат не по-малка вина от дигитализацията. Не ги оставят да се справят сами, а ходят и вършат неща вместо децата си. Ами няма как да се научат да се оправят сами. То не идва свише, а от опит.
Да, и родителите са проблем определено. Много от тях просто не могат да пуснат децата и им асистират за всяко нещо. Аз отказвам да правя това и даже се дразня като ми искат помощ за някакви глупости (вече не го и правят, де). Бебешкия период го минахме отдавна, смятам.

# 34
Аз познавам 3 на души, завършили този УниБИТ. Двамата са страхотни специалисти, единствено за хартийката завършиха. В момента и тя не им трябва, на да си я имат. Третия не го приеха другаде, вее гащи насам натам, ще завърши, право за министерството е 🤣
Тази сфера се развива, ще видим в каква посока. Интересно е да я набюдаваш.
Ама стига, агресия няма. Говорим си. Няма лошо от различни гледни точки.

# 35
  • Някъде в Европа...

Да, и родителите са проблем определено. Бебешкия период го минахме отдавна, смятам.

...особено, когато се касае за момчета. Моето мнение, че най-лошото за едно подрастващо момче, е постоянно помагащите родители, особено майки, от страх да не му стане нещо, физически или психически, или да му се спести  трудност в действие или отношения.

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 21:24 от AIR

# 36
Ох, даже не мисля, че сме на различно мнение като цяло.

Тръгнахме от там, че ако в момента реша да ставам художник (математик сухар съм (моля, някой да не се захване и за тези думи)), ще намеря място, където държавата да плаща за мен, без да се вълнува мога ли да стана такъв) и това не е добре.
Как се отнесохме, че обиждам, тези дето не могат да рисуват, тези дето искат или не искат да рисуват в чужбина, тези които работят, докато учат рисуване, тези които майките им помагат/не им помагат докато се записват да учат рисуване.

Коминикацията куца. Като НЛО сме, всеки неговото. 😀

# 37
Каквото и да става, за математика не пиши Joy

# 38
Не знам само на каква основа всички унита имат ИТ специалности, хеле па киберсигурност  е топ мода. Само във Варна има ктм 200  бройки държавна поръчка в 2 унита. Това е типична инженерна специалност и като я видях в Търговски, Шуменск, Бургаски , Тракийски .. ми прилошава. Вероятно са отрязани точно чисто инж. предмети.
 Друго , което ми направи впечатление, че за регулираните специалности ССС програмата си включва 4те математики като от наше време, докато масово в инж специалности е свита до 2 математики, които повтаряли профилите от 11 й 12 клас ...Тотална девалвация на инженерните, после нямало подготвени кадри, е от къде да се вземат

# 39
О, 5 математики (лааг, анализ 1, анализ 2, дг и приложна мат) бяха по мое време за ссс, коя са отрязали?

# 40
  • у дома...
Принципно киберсигурността, особено в сегашните времена, е много важна. Друг е въпросът колко от университетите могат да предложат добри преподаватели. Анализ на данни също е супер необходима специалност. Има си глад за кадри.

УниБИТ "подготвя" кадри и за една определена държавна агенция.

# 41
Дескриптивна геометрия са и сложили разширение на името  инженерна графика и помислих, че е основи на чертането Simple Smile
При нас 4тата математика беше ИГМ, избрани гадости от математиката Simple Smile Убий ме не се сещам какво беше истинското име на предмета

Просто майка, това ми е думата, за качеството. Отделно киберсигурност не е като счетоводител да трябва за всяка фирма. А да другия фаворит ми е анализ на данни - пак по села и паланки се преподава, про
Професията в основата си е здрава математика -статистика, вероятности, агрегации, логическо мислене .. как се преподава това  на деца с 40-50т на НВО в 7 клас и почти не учили мат в гимназията, защото такъв е контингента масово

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 22:27 от скаридка

# 42
Избрани глави от математиката 😀

# 43
  • София
Да се запиша в новата тема и аз. Нямам нищо ново иначе за казване.

# 44
  • Някъде в Европа...
Има и щастливци, които в никое от висшите си образования, не сме учили никаква математика 😁

Общи условия

Активация на акаунт