НАБОР 2006 - В очакване на студентския живот!

• 44 216
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Аз пък насърчавам шофирането. Иначе защо ще изкарват книжки. Ако не се упражняват сега и не създават умения, бързо се забравя. А натрупат ли рутина, после могат да не карат по-дълго и пак да не забравят. Имам пример в семейството - и кола има и опреснителен курс кара и пак не се престрашава да кара редовно. Пари хвърлени на вятъра. А в София кола си е необходима.

# 211
  • Благоевград
Към тези които ще са на квартира в София в Студентски град, Как вървят наемите?

# 212
  • Някъде в Европа...
Аз пък насърчавам шофирането.
Същата съм...Затова и бях ок с идеята му да си купи колата преди книжката, дори - по стечение на "лоши" обстоятелствата си я купи 4 дни след като си взе изпита, който пък се забави и не беше точно на РД, както той желаеше 😀, .Разходите по нея са си за негова сметка - гориво, ремонти, данъци, застраховки, винетка. Размерът на джобните, които му давам не се е променил заради това, че има кола. Много средства дава той да я "кичи" с разни екстри 😀. Изкарва си, да си ги харчи, както сметне за добре. Отдавна е свикнал с философията ми, че като е решил да има точно, каквото иска, си носи отговорността и последиците,  и беше наясно, че "перото" собствена кола си е за негова сметка...както беше и е и с колелото...

# 213
AIR при нас е същото положението.  Ама моя син излезе и хитър.  Работи на бензиностанция и има отстъпка за горивото.

# 214
Към тези които ще са на квартира в София в Студентски град, Как вървят наемите?

Около 1000 е за двама минимума,двустаен-спалня и кухня.

# 215
Спалня и кухня ми е удачен вариант за двойка, не и за двама приятели примерно. А обвързването е сериозно, утре ако му кефне на някой да отиде при гаджето си остават разходите за този, който остава

# 216
Спалня и кухня ми е удачен вариант за двойка, не и за двама приятели примерно. А обвързването е сериозно, утре ако му кефне на някой да отиде при гаджето си остават разходите за този, който остава
Или за сам човек/ студент.
В момента сме в процес на търсене на такава квартира( в определен район),  под 1100 лв няма нищо читаво.
А колко фалшиви обяви има дори от агенции, е отделен въпрос.

# 217
Може и да сте го разисквали вече въпроса, но колко приблизително на месец излиза сметката на човек в общежитие?
И в случай, че искат да има интернет и телевизия как се случват нещата?

# 218
Под 100 лв по спомени. Нет и тв можеха да си пуснат, имаше много оферти, и можеше да се прекрати когато решат, не 2 години примерно договор. Но това беше преди години с голямата, сега не знам

# 219
Около 100лв плащат познати деца, които са на общежитие. Нет допълнителен не мисля, че му трябва. Той и сега вкъщи си ползва почти само мобилните данни. Игри не играе отдавна. Даже и аз започвам да се чудя защо плащаме домашен интернет след като всички сме с неограничен мобилен интернет на телефоните.

# 220
И аз това щях да кажа, че сега в плановете имат толлкова много нет, че реално не им трябва. ТВ не знам някой младеж да гледа, на лаптопите могат каквото искат да си пускат

# 221
За ТВ - А1 имат включена ТВ в мобилните си планове. Преподписах 2 плана и за двата ни дадоха нови устройства. Моите наблюдения са, че младите не гледат ТВ. Отдавна нямаме втори ТВ, т.е ТВ има, но се ползва като монитор.
Интернет ползвам Нет Бокс неограничен
И за двете услуги договорът е за 2 години, но не са обвързани с адрес и няма таксите за преместване.

ston, upload на мобилните телефони е потресаващ, отделно не е точно неограничен - а неограничен в рамките на разумното ползване, което А1 са го фиксирали на 100GB, без да искаме го пробвахме Simple Smile с едни филмчета на племеницата. Да не говорим, че трябва да прежалиш телефона като апарат - изпържва се. 2 години работих на мобилни лятото, за кратко е ок, но за целогодишно не е добре

# 222
  • София
Моят опит с квартири е в качеството ми на наемател през годините, та не е много актуален.Но бих дала съвет да търсите в кварталните групи.Много често там  физически лица публикуват обявите си.Или вие напишете търсенето си.Аз живея до НБУ и в нашия блок  немалко апартаменти се дават  под наем на студенти, заради близостта до университета.Безумни са наемите, които чувам че дават.

# 223
В групите е пълно с разни нерегламентирани посредници, които се вживяват в ролята на брокери. Една бабка ми се лепна( от един телеефанен разговор от групите), започна  да ми звъни по няколко пъти на ден. При това, апартамента, който отдаваше не беше неин и не отговаряше на нашите критерии. То накрая стана като сериал с нея🙃 Едно ми стана ясно- реалните апартаменти, които се отдават под наем, са с брокери. Собствениците не разполагат нито с време, нито с желание да развеждат непознати за огледи.
Съветът ми е да се търси читав/ доверен брокер.

# 224
  • София
аз споделих своя опит.Домоуправител съм на Етажната собственост и  всички  новодошли минават през мен, както и наемодателите и пътя им.При нас се дават може би 1/3 от жилищата под наем.И половината си ги отдават лично.Явно сме от изключенията

Общи условия

Активация на акаунт