НАБОР 2006 - В очакване на студентския живот!

• 44 208
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
Моят син има книжка от началото на декември. От тогава натрупа доста километри. Кара семейната кола основно в града и околността в рамките на стотина километра. На далечни разстояния не е пътувал сам. Той шофира до София и обратно за изпита през април и сега за записването, но беше с някой от нас. През юни беше с нас за едно пътуване до Прага и кара през 2/3 от пътя. Шофира добре, но не бих го пуснала сам с колата нанякъде. Едно, че ме е страх, а второ, няма как ние да останем без кола.
Той имаше някакви мераци за собствена кола, но сам разбра, че на този етап това би било голяма глупост. В София не може да ползва кола и не му е необходима, а освен това финансово не може да си позволи собствена кола. Направих му една сметка колко би му струвало на година само удоволствието да притежава кола, а оттам насетне са разходите по гориво, регулярно техническо обслужване, гуми и евентуални ремонти. Когато е способен да се издържа абсолютно самостоятелно и независимо от нас, да си купува каквато кола иска и да си ходи с нея където си иска. До този момент ще се съобразява с нас кога и къде може да кара нашата кола.

# 196
  • Стара Загора
Всъщност човекът, който е измислил дигиталната тетрадка е мъж. Идеята му дошла след като трябвало да си събере всичко изписано по време на следването  и да напусне общежитието.
С подобен довод изкочих пред наборът. Всичко да му е на едно място, а не листове, тетрадки отделни и каквото се сетиш. Сега каза, че ще си помисли. Да видим. Определено звучи доста добре като вариант. Като си спомня моите кашони на времето като бях студентка....
И сега се сетих, та се връщам да питам. Някой беше казал, че в УНСС чуждия език го продължават от нивото, което имат. Добре...немски език С1 и английски език С1...продължават за С2....Защото това ще е супер
Или им правят входящо и тогава. Но то трудно ще покаже нещо различно, при положение, че сега излизат пресни пресни от езиковите гимназии, положили изпити

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 12:00 от Хера

# 197
Моят син много си хареса електронната тетрадка. Boox е. За в момента я ползва, за да си води в нея някакви бележки във връзка с тренировките Simple Smile От октомври ще я ползва вече и за учебна дейност. Не мисля, че ще му се налага често да конвертира текста. Ще си пише както би писал на обикновена тетрадка и ще си чете пак от там.
Мисля, че за курсови работи може да им се наложи да си конвертират ръчно написани текстове, а там и разпознаването на формули ще е повече от полезно.
Като пробвате, споделете.
Самсунг разработват нещо, но до преди няколко месеца само за епълските джаджи работеше.

# 198
  • София
Хера, не е точно така с нивата на езика.В инструкциите  е написано да степенуваш избор на език  от изучаваните , които владееш и си изучавал на ниво А2-Б1.Та, чудеса  над С1 не очаквам честно казано.Ама да речем че ще го поддържат до някаква степен.

# 199
И аз се притеснявам да кара сама. Има книжка от два месеца и малко. 2-3 пъти е карала сама, но сме извън София. Справя се иначе, но и тя самата не дава зор. Ще си споделяме една кола. С големия по-бързо се случиха нещата, но той беше по-уверен и с повече желание. Веднага му дадохме кола и не е спирал да кара. И аз предпочитам той да кара, а не негови приятели, но понякога се налага. Аз също го ползвах да прибира сестра си от танци вечер, много беше удобно Simple Smile

# 200
Курсовите задачи в уасг е по-лесно да се пишат на лист с молив и да се предават, вместо да се пишат на устройство, да се конвертират, да си ги пращаш и да ходиш да ги разпечатваш и после асистента ако иска да дабавиш или промениш нещо и вместо с молив и гума на място да коригираш да минеш през цялата процедура би било доста забавящо. Но на място ще се усъвършенствате как е най-удобно.

# 201
Ооо за УАСГ аз изобщо не бързам, като кажат какво искат, тогава. Ако се наложи, ще купуваме техника, софтуер. Сега почиваме.

# 202
На Солничка отговарях Simple Smile
Иначе софтуеър за учащи е редно да се предоставя. Ако трябва да купиш легален специализиран ще ти дойде много нанагорно.

# 203
Ааа то какво е евтино в тоя живот Joy
Аз на винце не мога да смогна, та за един софтуер ли Joy

# 204
  • Отвъд алеята зад шкафа
Един от софтуерите, с които работя струва над 20 000 лв -25 000 лв ( 30, ако решиш да се глезиш с модули) и отгоре на това има постоянно доплащане за всяка новост + годишна такса.

# 205
Е, ще им трябват компютри. То е ясно.
Тетрадки и таблети, за които си говорим са глезотийки, които даже не всички намират за удобни и предпочитат. Аз човъркам, защото ми е интересно.

Чух, че имат учебни акаунти за разни софтуеъри. То е и логично, де.

# 206
На сайта има, но темата ми е много далечна, а и в крайна сметка, не го уча аз

# 207
  • София
В профилите на приетите в ТУ пише, че след началото на учебната година ще им активират безплатен достъп до Microsoft Office 365. Предполагам, че в университети, където е необходим достъп до специализиран софтуеър, Уни-то го осигурява.

# 208
  • София
И моят ползва електронна тетрадка от Коледа. Тогава заедно с Мария ги купихме. От януари използва само нея в училище и му е много удобно. Така че ще продължи и в университета с нея.
В момента кара шофьорските курсове. Не мисля, че умира от желание, по-скоро го приема за необходимост. Надявам се да кара след това, а не като мен, която има книжка и нито ден зад волана.

# 209
мама Мони аз съм същата.  Имам книжка, но в ония години,  в ранната демокрация нямаше как да шофирам. Татко използваше колата само ако трябва нещо да свърши в близкия град.
Синът ми обаче кара от първия ден,  в който взе книжка. Отначало с мъжа ми, после с негова кола/умишлено купена малка/, а баща му след него.
От децата на колегите само моето кара кола. Колега призна, че е било грешка, че не е давал дъщеря му да шофира, веднага след като е взела книжка. После отиде студентка и в момента в който й потрябва кола, кара опреснителни часове. И той много се притесняваше като шофира от Варна до Бургас и не е до нея.

Общи условия

Активация на акаунт