НАБОР 2006 - В очакване на студентския живот!

• 44 191
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
Моята от декември само в такава пише и твърди, че не би се върнала към хартия. Много е й е удобно, усещането си е като на хартия (сравнявам я с таблет и с телефон самсунг с писалка, каквито имам). Лека е, има тетрадките по всеки предмет непрекъснато в себе си, няма неудобството на лаптоп да направи чертеж/схема/формула, батерията държи дни, цветна е, но в същото време е графичен таблет и не товари очите. Има подсветка за нощно четене/писане.

# 181
  • у дома
Моята от декември само в такава пише и твърди, че не би се върнала към хартия. Много е й е удобно, усещането си е като на хартия (сравнявам я с таблет и с телефон самсунг с писалка, каквито имам). Лека е, има тетрадките по всеки предмет непрекъснато в себе си, няма неудобството на лаптоп да направи чертеж/схема/формула, батерията държи дни, цветна е, но в същото време е графичен таблет и не товари очите. Има подсветка за нощно четене/писане.
На моето понеже я подарих за дипломирането засега я ползва само като четец Mask

# 182
Е, и тя не пише през ваканцията Simple Smile нормално

# 183
Имаме таблет с писалка Samsung S9 FE (имам, но ще го предам, докато установим кое ще работи най-добре).
Мария, кое приложение чете ръчно написаните мат формули?
Иначе в таблета ми харесва, че може да стане втори екран на компютъра и самият той да си разделя екрана на две.
Споделете тетрадките имат ли тази възможност.

# 184
А вие имате ли проблем с това, че всичките са с току-що изкарани шофьорски книжки и се возят помежду си ..
Побърквам се. Постоянно ми сервира, че ще ходи с някой приятел,  който има книжка от пет месеца, някъде...
Сега на море...

Аз лично се успокоих, като взе книжка и започна да си кара колата. Преди това се прибираше късно вечер от тренировки, стоеше по спирките по тъмно да чака рейсовете и от това ме беше страх много повече, отколкото да кара кола в София. В началото караше или с мен, или с ММ, научи се, а и от ноември до сега навъртя доста километри. Но, като тръгна за морето си ме беше страх. Вярно, че пътуваха много рано, за да избегнат трафика, но все пак стоях будна през цялото време и чак, като влязоха в Бургас се успокоих.
А и ми е много удобно, защото го ползвам да ме отменя с возенето на сестра му Simple Smile С двамата се бях превърнала в такси, а сега само му я пробутвам да я вози насам-натам и ми е супер Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 09:51 от Lady Cassiopeia Duval

# 185
А така като споделяте опит с ел. тетрадки може ли и моделите им, че да сме по-подготвени..
За момента  има лаптоп, натоварен със средите за разработка, поне което сме прочели по програмата.
Смята, че лекциите може и да ги получава електронно и да ходи само за да слуша и да си записва "лиричните отклонения" на преподавателите
За шофирането - шофира си редовно, има собствена кола вече . Притеснявам си се, но това не променя факта, че извън София ГТ няма и трябва да ползваш лек автомобил.

# 186
Solnichka, не ти разбрах въпроса. Не пиша и трансформирам формули на таблета.
Ния пише на дигитална тетрадка, тя има вграден AI и пробва да прехвърля от ръкописен текст в печатен. Прави го без проблем с до 2 езика (примерно на ае и бг текст го конвертира правилно, но ако на листа има писано на ае, бг и фе, един от езиците не го конвертира правилно). Не сме пробвали с формули.

Тетрадката е букс аир 4с.

# 187
За СУСИ ФН как се изписва при първото влизане? Пише само цифри, но дъщеря ми не успява да влезе. Вероятно не уцелва правилния избор от цифри.

Първо влизате в https://cas.uni-sofia.bg/ с факултетен номер и парола.
Факултетният номер се изписва така, както са Ви го дали от СУ - има и цифри, и букви.
Паролата е ЕГН.

Като влезете ще видите потребителското си име.

Отивате в https://susi.uni-sofia.bg/ISSU/forms/Login.aspx
Влизате с потребителското си име, получено преди малко, и за парола - ЕГН.
След първото влизане сменяте паролата (ЕГН) с нова.

# 188
Да, за текста е ясно. Математическите формули му е майката. Mathpix е платено много добро приложение. Останах с впечатление, че тетрадката и за тях се е погрижила.

# 189
Може и да може, нз. Но в интерес на истината изобщо не й се е налагало да конвертира текстове, само веднъж го направи за проба. Учи си от неин си почерк.

# 190
  • Някъде в Европа...
Момчетата май са "над тези неща" по отнош на ел тетрадки ско не се касае за нещо съвсем специализирано 😀

# 191
  • Отвъд алеята зад шкафа
Всъщност човекът, който е измислил дигиталната тетрадка е мъж. Идеята му дошла след като трябвало да си събере всичко изписано по време на следването  и да напусне общежитието.

# 192
  • София
Много ме тревожи возенето при приятели, взели току що книжка. Но винаги разбирам пост фактум и вече е все тая какво мисля аз. Сега кара щофьорски курс, планирам да му дадем старата кола да я кара. Нали трябва да се научи, а това става само с шофиране. Аз се тревожа и мъжа ми като шофира сам, всякакви идиоти има. Секунда невнимание и си чао. Но животът е такъв, стискаме зъби и гледаме да не мислим само за това. По принцип съм тревожен тип, боря го, това само ме товари. И гледам да не пренасям параноите на околните, че всеки си има негови си.

# 193
Моят син много си хареса електронната тетрадка. Boox е. За в момента я ползва, за да си води в нея някакви бележки във връзка с тренировките Simple Smile От октомври ще я ползва вече и за учебна дейност. Не мисля, че ще му се налага често да конвертира текста. Ще си пише както би писал на обикновена тетрадка и ще си чете пак от там.

# 194
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз съм консервативна по отношение на шофирането. Не й давам сама да кара колата ми. Също така предпочитам да не я возят нейни набори, макар че имаше едно ходене до Гърция с приятелка, която шофираше. За НГ категорично забраних да тръгват с кола за Пловдив и настоях за автобус. Ежедневието й не предполага ползване на кола, а сега като замине в чужбина, съвсем няма да се налага. Когато прецени, че ежедневието й налага да има кола и може да си я позволи, ще си вземе сама предполагам.

Общи условия

Активация на акаунт