НАБОР 2006 - В очакване на студентския живот!

• 44 144
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз тая тревога си я имам перманентно по пътищата,дори и с опитни шофьори Но след година шофиране и навъртян опит все пак,вече  полека претръпвам Или поне опитвам да приемам натам разумно.Няма начин.Да не ги стига това, което  мислят майките...

# 166
А и какво ще направиш? Освен да стискаш зъби, няма голям избор.

# 167
Свиква се. Как ще се научат иначе. Парадоксално, може би, ми е по-спокойно ако той си шофира. За 1 година вече навъртя хиляди километри, дори в чужбина. Често е шофьорът на компанията, защото не пие.
По принцип иначе съм голямо шубе...но няма как.  Вече са големи.
И при мен е същото положение.
Студент е от година/2005 набор/, в град за който няма удобна автобусна линия. Рядко пътува сам. Понякога оставя и студенти и в населени места по пътя, променя и маршрута.
Едната вечер се прибра без да се обади, след 22 ч, защото аз нали все катастрофи мисля. Толкова много са минали през ръцете ми. Да пази Господ!
И да, по-спокойна съм когато той шофира.

# 168
  • Някъде в Европа...
А вие имате ли проблем с това, че всичките са с току-що изкарани шофьорски книжки и се возят помежду си ..
Побърквам се. Постоянно ми сервира, че ще ходи с някой приятел,  който има книжка от пет месеца, някъде...
Сега на море...
Не, никакъв...Изобщо не го мисля дори. Вози се от 15-16 годишен по коли на току-що взели книжка приятели. Малко като с декларациите - станеше ли приятел на 18 г, ходех да изкарвам декларация  за заведенията, да го вкарват синковеца 🤣
 Моят много кара (от октомври досега само на неговата кола има навъртяни 30 хил км) - дали неговата или чужди коли, зависи как ще се случи. Много го и возят, макар че той държи навсякъде да е с неговата кола. Сега са на море приятели с четири коли, така се случи, че не можа да тръгне с неговата и едната майка на приятел, който е с него, но без книжка, отстъпи нейната. 😀 Шофира синковеца. Реално можеха да се съберат и в 3 коли, но...😀 по план беше да тръгнат с 4 и тръгнаха с 4 😁. Въпрос за друг транспорт въобще не стоеше като опция 😀 - важното беше да се намери 4 кола 😁. Нищо, че му се наложи да шофира най-омразната му марка коли 🤣
Майката на гаджето отначало се притесняваше, защото тя е навсякъде с него и колата, много пътуват (вкл. като решат, отскачат вечер за вечеря на 200 км и се прибират по нощите през Хаинбоаз; решават на дискотека в София или до морето с прибиране на разсъмване ), но и тя в един момент се успокой...
П.С. Взе ли си документа в ръце, сам си се качи на колата и не е имал период да кара с придружител...

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 09:45 от AIR

# 169
Винаги  като тръгнат на път се притеснявам. Но не само за него. За баща му, за брат му … То не е път, а оцеляване.
Казвам си - не го мисли, намирам си занимания , но все към телефона поглеждам.

# 170
Аз съм от притеснителните. Близо 9 месеца кара задължително с мен в колата, включително и до Полша кара близо 8 часа в един ден. Вече кара и сама, но е рядкост, а извън София само до близък град в София-област е карала сама. Сега пак отива с приятелки на море, но пътуват с обществен транспорт. Зная, че е нормално да трупа опит с каране, но ми е прекалена отговорност по нашите ужасни пътища и още по-ужасни шофьори да вози приятелки до морето. Разликата да шофираш из Европа и в бг е огромна.

# 171
Еми така е, но поредно дете в обкръжението почина, не от катастрофа, съученик на дъщеря ми. Не можем от всичко да се опазим, не може всичко да спрем. Опитвам вече да не мисля нищо, защото иначе трябва да откача ( напълно).

# 172
София е добре осигурена откъм градски транспорт, поне централната част. Времето е хубаво, карта за градски транспорт има, млада е. Не виждам никаква причина да "джитка" из града с кола. Ще учи в зелена зона, пред фми спира трамвай, който спира на 5 минути пеша от вкъщи. Ако я одобрят за стаж, той пък ще е в синя зона. Изобщо не е удачно да е с кола, тя си остава само като необходимост, примерно при пазаруване, някое вечерно излизане и подобни, но не и основно транспортно средство в града.

# 173
Аз не съм шофьор и карането на кола ми е космическо умение...
Да не говорим, че работата ми е такава, че по цял ден през мен минават гадории за пътищата.
Иначе вчера майка ми припомни аз какви глупости съм правила на тази възраст -с пътуване на стоп и т.н, а и без да им казвам. После разбираха

# 174
  • у дома
А това на стоп и аз съм го правила-с една приятелка до Пампорово,а и до морето,да не кажем,че като започнах работа беше на 30 км от града ни и в един момент ни спряха пътните и за да пестим пари се прибирахме  с приятелката ми/работехме заедно/на стоп почти 6 м всеки ден-не знам с кой акъл-мойте деца изобщо не би им хрумнало това...

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 19:37 от svetlaem

# 175
Вече никой не пътува така. Хората и не спират.
Други времена бяха.
Сега има споделено пътуване.

# 176
Ще съм благодарна. ако някой има впечатление и ползва графичен таблет на Самсунг да сподели мнение и модел? Най-вероятно сега ще ни е необходимо при лекциите вместо да се носи лаптоп..

# 177
99% съм сигурна, че Самсунг нямат графични таблети. Имат таблети с писалки, но те не са графични. Проучването ми е отпреди 9 месеца, когато купувах дигитална тетрадка. Ако има нещо ново като модел се извинявам за объркването.

# 178
  • Стара Загора
Това с карането....и при мен е така. Притеснявам се. Кара, не е спирал да кара. Изкара книжка декември месец. Сменя коли, кара, често той е шофьора защото когато кара не близва алкохол. Притяснявам се разбира се. Първо кара само с баща си, сега кара сам. Ония ден ходи до София до квартирата със съквартиранта и баща му, еми моето кара. Аз в София полудявам от трафика, шофьор съм от 1997г....и там ми е кошмар.
Наборът отказа да купуваме устройства...нито тетрадка, нито нов лаптоп. Неговият му бил супер. Та за сега няма да купувам нищо, на тетрадка хартиена щял да пише. Ще видим....

# 179
И аз го питах за тия дигитални тетрадки. Изгледа ме странно.
Явно сме архаични и двамата Simple Smile, аз тук научих за тях.

Общи условия

Активация на акаунт