НАБОР 2006 - В очакване на студентския живот!

• 44 166
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
Пак питам, какъв е проблема, като нашите деца не са такива? И като отпадат неставащите? Очевидно не заемат места на желаещи?

# 151
  • Варна
Децата са различни , както и ние възрастните също. Някой по-късно съзряват и започват да учат, други пък прегряват като по-малки от прекалено големи амбиции и очаквания от тях . Така че нищо не се знае . Трябва да оставим децата да следват собствените си желания , а не нашите амбиции.

# 152
Системата СУСИ е активна вече и който има желание може да си влезе в профила.
Влиза се със ФН и ЕГН, след което се вижда потребителското име създадено от системата.
Прави се влизане от посочената връзка и се сменя паролата.
Вече със сменената парола, ФН и потребителско име може да се влезе в ПСБО от където ще се кандидатства за общежитие.
Аз се надявам да бъде одобрен нашия кандидат, че нямаме идея за свободен наем.

# 153
Пак питам, какъв е проблема, като нашите деца не са такива? И като отпадат неставащите? Очевидно не заемат места на желаещи?

Ако гледаме само нашия личен интерес - няма никакъв проблем. Ако някой студент отпадне, това не е наша грижа.
Но ако гледаме интереса на обществото - проблемът е голям, защото държавната субсидия се плаща за срока на обучението по учебен план на база на броя на "приетите" студенти. Ако в някоя специалност се влиза с тройка и има голяма вероятност студентът да не завърши, е по-добре да се намали приема в нея, а ресурсите (които не са безкрайни) да се пренасочат към друга специалност. Поне това може да се съобрази още при определянето на план-приема.
Защото, каквото и да си говорим, накрая става въпрос за пари.

# 154
  • Варна
Ако студента прекъсне ще се спре субсидията на университета. То по вашата логика и тия , които завършват дадена специалност, а после работят нещо съвсем друго също харчат напразно държавни пари.
Аз завърших финанси, но още докато учих разбрах, че не е за мен. Завърших с отличен  , но  за 30те си години трудов стаж нямам един ден по специалността .

# 155
По тази логика като завърши, трябва наистина да работи това, иначе пак са пари на вятъра. Аз мисля, че излишно знание няма. И не всичко е само пари.

# 156
Това е вярно, но на този фактор няма как да се повлияе предварително, никой не знае какво ще му се наложи да работи. Обаче може да се съобрази, че няма как да станеш архитект ако имаш 3 по математика, или пък да станеш лекар с 4 по биология. Поне това може да се предотврати. Останалото е Божа работа.

# 157
"Неставащи" да дефинираме. Както се каза въпрос на мотивация е. Някои с по-малък капацитет ще завършат. Други няма да устискат.
Аз се въздържам от големи приказки.
Лично за математиката, според мен, трябва малко от малко да ти идва отвътре.
Въпросът е, че да те е страх от ПП математика, или едвам да си избутал, и да се юрнеш към ФМИ е като някой, който го е страх от кръв да държи да влезе медицина.

# 158
  • София
За СУСИ ФН как се изписва при първото влизане? Пише само цифри, но дъщеря ми не успява да влезе. Вероятно не уцелва правилния избор от цифри.

# 159
Във фн на дъщеря ми има и букви.

# 160
  • София
Да, и на моята има букви, затова се чудим. Започва с цифра, две букви и после пак цифри. Не става ясно кои "само цифри" се използват за логването там.

# 161
Не е само с цифри, всичко се въвежза в суси.

# 162
А вие имате ли проблем с това, че всичките са с току-що изкарани шофьорски книжки и се возят помежду си ..
Побърквам се. Постоянно ми сервира, че ще ходи с някой приятел,  който има книжка от пет месеца, някъде...
Сега на море...

# 163
Свиква се. Как ще се научат иначе. Парадоксално, може би, ми е по-спокойно ако той си шофира. За 1 година вече навъртя хиляди километри, дори в чужбина. Често е шофьорът на компанията, защото не пие.
По принцип иначе съм голямо шубе...но няма как.  Вече са големи.

# 164
Моят сега кара курсове, защото стана на 18 след бала, но пък се вози с охота при всичките си приятели.

Общи условия

Активация на акаунт