НАБОР 2006 - В очакване на студентския живот!

• 44 226
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Преди години беше същата простотия, скапахме се за два дни, в ужасно състяние беше, бл. 52 Б по спомени, семейните. А дано сега ни се падне същата Yum, все пак факултета е същия, успехът също. Като разбрах, че класират уж по успех и като знам какво заварихме......не знам тия на с тройките какво е било.

Ужас - това за СУ ли?

В ТУ на 09.09. ще ходим да вземем ключа от стаята, отсега тръпна какво ще ни се падне

# 241
  • София
Моят не чака общежитие, но днес е получил мейл от факултета (в СУ), че от 1.09 започвали някакви факултативни курсове по математика и други предмети по 3 часа всеки ден.. Изрично е споменато, че студентите, класирани за общежитие, записани за тези курсове, могат да се настаняват още от 30.08. Да си проверят пощите младежите.

Аз пък да попитам някой наясно ли е как става отписването? Пак ли трябва да ходят на мястото, където се записваха, или се ходи другаде?

# 242
Кой факултет на су започва от септември курсове по математика?

# 243
  • София
Кой факултет на су започва от септември курсове по математика?

Физическият - по мат и физика. Може да има и по другите подобни инициативи за студентите.

# 244
  • у дома
Преди години беше същата простотия, скапахме се за два дни, в ужасно състяние беше, бл. 52 Б по спомени, семейните. А дано сега ни се падне същата Yum, все пак факултета е същия, успехът също. Като разбрах, че класират уж по успех и като знам какво заварихме......не знам тия на с тройките какво е било.

Ужас - това за СУ ли?

В ТУ на 09.09. ще ходим да вземем ключа от стаята, отсега тръпна какво ще ни се падне
Това къде е отразено-моето нищо не ми е казало...

# 245
От точно 1 година сме спрели домашния интернет, и си споделяме нета от телефоните. Ние телевизия не гледаме никъде, така че и това не плащаме. Simple Smile
Около 100лв плащат познати деца, които са на общежитие. Нет допълнителен не мисля, че му трябва. Той и сега вкъщи си ползва почти само мобилните данни. Игри не играе отдавна. Даже и аз започвам да се чудя защо плащаме домашен интернет след като всички сме с неограничен мобилен интернет на телефоните.

# 246
ston съжалявам,  не мога да кажа .

# 247
Отбелязала съм си, че до 25 август трябва да се платят здр осигуровки за юли. Някой знае ли дали вече могат да се плащат, какво се подава и къде? В НАП ли се ходи или се превеждат директно по банков път?

# 248
Пик от НАП и всичко електронно после, става за минути. Декларация 7 първо и после плащаш.

# 249
  • София
Aко има ПИК код на НАП директно от там е най-лесно.Спестява всякакви разходки.Някои университети започват осигуряването от момента на записване на новоприетите студенти.При нас случая е такъв и няма да внасям осигуровки.Реално  има седмица между училищното здравно осигуряване и университетското.

# 250
Могат да се плащат, аз ги платих още юни за 3 месеца наведнъж.

# 251
О, това е много добре, ако може накуп. Това в декларацията посочва ли се?

# 252
  • Пловдив
Могат да се плащат, аз ги платих още юни за 3 месеца наведнъж.
Само че декларация 7 се подава до 25-то число на месеца, следващ месеца на оставане без осигуровки. Т.е до 25 август, ако децата са без осигуровки от юли.

О, това е много добре, ако може накуп. Това в декларацията посочва ли се?
Не се посочва. Плащате накуп, а НАП си ги обвързват помесечно, след като се появи задължението на 1-во число.

# 253
  • Пловдив
Това къде е отразено-моето нищо не ми е казало...

В сайта на ТУ мисля, че го пише, че между 9 и 11.09 избират дата, на която да вземат ключовете, а другата седмица трябвало да излезе в профилите в кой блок са

# 254
Като плащаш ЗО си отбелязваш за кои месеци плащаш.
На 14.07 явно съм ги платила, не юни.

Общи условия

Активация на акаунт