НАБОР 2006 - В очакване на студентския живот!

• 44 302
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
  • у дома...
Ако се намери такъв, който не пуши, става.
Моят е висок клас на Филипс, една торба пари изсипах за него - от ден едно пуши сериозно отзад. Винаги го слагам под аспиратора, но въпреки това доста се задимява.
В темите за фраерите доста хора се оплакваха от този проблем.
Моят е от ниския ценови клас, с горен и долен реотан и не пуши. От една година е всекидневно тормозен.

Зазу, успех и късмет на младежа!

# 391
И моят не пуши, но не мога да си представя как се мие в малка мивка, абсурд. Стаите, които аз съм виждала, дори реновирани са супер тесни, 3 легла, малък гардероб, хладилник в коридора, нещо подобно на маса, с две думи само за спане

# 392
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз имам 2 ерфраера, Косори, не пушат. Има мирис, но не и пушек. Единият заминава при студентката. Тя си има нормална кухня.

# 393
Не съм от вашия набор, но идвам за съвет - какво да подаря на младеж по случай успешния прием  специалност "ветеринарна медицина"? Ще ми се да е нещо практично.

На бъдещи медици сме подарявали стетоскоп, комплект престилка+панталон, малък макет на скелет, на бъдещи стоматолози - чаша с форма на зъб, зъбен модел.

За ветеринар обаче, нищо не се сещам, този е първият в обкръжението ни Smiley.
Ще съм благодарна за всякакви идеи.
И се извинявам за нахлуването в темата.

# 394
Не съм от вашия набор, но идвам за съвет - какво да подаря на младеж по случай успешния прием  специалност "ветеринарна медицина"? Ще ми се да е нещо практично.

На бъдещи медици сме подарявали стетоскоп, комплект престилка+панталон, малък макет на скелет, на бъдещи стоматолози - чаша с форма на зъб, зъбен модел.

Ветеринарите също ползват престилки, медицински чехли, както и гумени ботуши 😬(последните със сигурност ще му влязат в употреба на студента).

# 395

Ветеринарите също ползват престилки, медицински чехли, както и гумени ботуши 😬(последните със сигурност ще му влязат в употреба на студента).
Както и от тези дългите ръкавици до рамената. Grin

# 396
  • Отвъд алеята зад шкафа
Има и едни дебели, дълги ръкавици срещу драскащи/хапещи животни.

# 397
Zazu, успех на младежа и благодаря, че споделяш тази полезна информация.

# 398
Всичко е възможно само са има човек желание за готвене в общежитие:)
По мое време /има няма преди повече от 20г/ в стаите за трима масово се разместваше гардеробчето и се оформяше готварски кът в близост до прозореца. Самото гардеробче беше тип секцийка. Едното бюро се използваше за готварски плот. Отгоре котлон и микровълнова можеха да се съберат, а отдолу се натъпкваше малък хладилник:).
Всичко се миеше на мивката в банята. И шаран съм чистила даже там.
Като няма човек възможност на всичко се намира начин.
То и не всички имаха хладилник. Сега с мултикукъра и еърфрайър ще е още по лесно готвенето.

# 399
Фраера ще го измият там, където си която чиниите и тавичките - в банята мишките са големи, поне във Варна. А двата блока от апартаменти са с обособен кухненски бокс на 2 стаи .
Моят е питал за електроуред и са му казали, че може да си внесат в кухнята, но да е в гаранция и да е предназначен за ЕС, да нямало преходници на щепсела. Това според мен са противопожарна изисквания. Фраерът е купен от Амазонка, дори и гаранцията му е на немски

# 400
  • София
Здравейте,
Преди около месец се коментираше в темата нормативния документ, в който пише че университетите нямат право да задържат дипломата при записване. Моля за спешно инфо как се казва точно документа 😇

# 401
  • София
Едно време в стандартна стая двойка в студентски град сме имали парти грил,кафемашина ,тостер,че и котлон.На бюро да седяли.Малък хладилник мраз сме си носили.И съдовете сме мили в банята в мивката.То няма къде.Ще оцелеят и без удобства, по конец.Сигурна съм

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 21:45 от sssani

# 402
  • Някъде в Европа...
Ние може да се окажем с квартира без да сме търсили и избирали, дори коментирали като вариант. 😀. Синковецът получи предложение от един от най-добрите си приятели, който не предпочете София за студентството си (имаше избор). Явно е имало някаква договорка между младежите с "ако, ако"  при евентуалното им събиране в един град, за която не знаех 😁 (не било и нужно да знам предварително 😀)...Та, получи предложение да живеят заедно в капарирана вече хубавка квартира, новичко, обзаведено и ел. уреди, и в добър квартал, с добро местоположение. Доволен е.😀.  Ще решава тепърва...

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 12:30 от AIR

# 403
  • София

Дъщеря ми ще учи ветеринарна медицина и при записването са им казали да си носят престилка още първия ден. Така че това е най-практичното нещо, което може да подарите. Дори и да си има престилка, винаги има нужда от нова. Това и от мой личен опит го казвам. ☺️

# 404
Кога се избира спорта, по-конкретно в СУ-запознати ли сте?Чували ли сте ,че има кинезитерапия като избор за студенти със здравословни проблеми?

Общи условия

Активация на акаунт