Сполучливи имитации на маркови парфюми - 63

• 35 823
  • 669
  •   2
Отговори
# 15
Имах оригинална Венеция, старата версия, до скоро пазех флакона, и Рефанска имам в момента, смея да кажа, че са неразличими.
Рефан я правят от много, много години и се водят по първоначалната формула. Когато бях в 7 клас, за първи път се срещнах с аромата и си го зареждах редовно. Същият е като сега, евала на Рефан за което.
Между другото, Милка е фен голям на Венеция и беше възмутена как досега никой не може да докара аромата, особено нотката на "онази особена слива, няма такава, никой не може да я достигне" Joy

Номерчето е 110 и се предлага само през официалния сайт, само в голяма разфасовка (100мл).

# 16
  • София
Sansola, 110 е номера на Рефан.
Cafe del mare, аз я имам наливна от малък магазин на рефан от пазара в Люлин.Взела съм си 30 мл с 30 капки.

Знаете ли , дали Chloe intense прави някоя фирма?

# 17
Записвам се в темата с въпрос относно Рефан 174. Къде може да се намери в София? И наистина ли е спрян?
Не знам в София къде може да го има,но парфюма не е спрян, в Казанлък ,в магазина където продават продуктите на Рефан си го намирам винаги,когато отида,а аз пълня по 10 мл

# 18
Обожавам Венеция именно заради сливата в нея и леката ненатрапчива ванилия.
И точно заради това смея да твърдя, че няма нищо общо Рефанската версия с оригинала.
Рефанската версия е на старата Венеция от 90-те. И за нея знам,че е едно към едно с оригинала. И много хора са я ползвали и я харесват. Аз обаче не харесвам старата, а новата версия. Заг са направили новата версия.
А тя няма нищо общо. Съвсем лека прилика.
Освен да са ми пратили нещо друго, защото си спомням колко бях изненадана като го отворих и пръснах и колко разочарована бях, че това изобщо не е Венеция.
Пак подчертавам, че аз познавам само версията от 2011, със сменената формула.
Не й тази съвсем старата от 90-те.
Чела съм много за този аромат и всички пишат, че нямат нищо общо двете версии. И , ще не харесват новата. А аз съм точно обратното. В новата ми харесва това, че сливата в много хубава, много компотеста е, а мен това ми харесва.
Разносвах оригиналната Венеция преди години във Венеция през юли в жегите, изчезва за два-три часа.
И през есента и зимата не ми е траен.
Аз имам изключително обоняние и парфюма памет, изключено е да съм се объркала.
Затова много се учудвам, на това, което пише Cafe del Mar.
И се съмнявам, че са ми пратили нещо друго от Рефан.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 08:30 от Caroline_Bingley

# 19
Някой с впечатления за новите аромати на гиза?

И как се получава това с получаването на безплатни мостри? За поръчка над 120 лв не получих нищо…
Странно,  тя винаги слага поне по 1като комплимент . Другият път напиши в коментара към поръчката кое нещо искаш да пробваш и така със сигурност няма да те пропусне.
Съжалявам, че така се е получило, защото си е разочароващо.
Какво си взе ог Гиза,  харесаха ли ти?

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 09:43 от Cristalle

# 20
Каролин, за едно и също нещо говорим и двете Heart
Аз говоря за старата версия, не познавам новата.
А Милка за коя говори, нямам представа Joy

# 21
Каролин, за едно и също нещо говорим и двете Heart
Аз говоря за старата версия, не познавам новата.
А Милка за коя говори, нямам представа Joy
Да, сигурна бях. Защото нямат общо.
Тази Милка вероятно говори за старата версия.

# 22
Цоп и аз в темата. Nell999, благодаря Flowers Sunflower
И аз чакам отзиви за някоя нова Гиза Simple Smile

# 23
Ето това ми отговориха от Заг за спирането на Венеция. Може да ви е интересно.

# 24
Е, какви са тези съставки, които са забранени, че един по един от пазара отпадат все любими парфюми!?!?! Много съм разочарована!

# 25
На мен това не ми е чудно. Намират си дежурни реплики. Колко е така не знам.
Склонна съм да вярвам повече на това, че няма търсене.
А най-чудно ми е защо оригиналните парфюми компании си спират толкова харесвани и обичани от клиентите им аромати,аромати легенди.
Ето това и смяната на формулите така и никога не го разбрах.

# 26
  • BG-DE
Смяната на формулите се налага от забраните на IFRA за използване на определени съставки, а спирането на дадени парфюми явно е, защото търсенето към тях е много слабо и не е рентабилно за компаниите да ги произвеждат. Точно вчера гледах едно видео в YT, в което се коментираше статистиката за най-продаваните парфюми и на първо място беше La vie est belle, Черният опиум, Либре, Коко мадмоазел и някакъв мис Диор също бяха там но нямаше нито един нишов например, явно масово хората, които не са парфюмни маниаци харесват не много сложните композиции 🙂

# 27
Никога не са ми били интересни тези масови дизайнерски парфюми и никога не съм притежавала Либре,Скандал, Ейнджъл и тн... Да не говорим как цялото мургаво население се къпе в Либре. Жалко, защото много ми допадна Либре Интенз(оригинала) - и бутилката и аромата класни. Обаче в предвид,че е толкова  имитиран и наводнен пазара,никога не бих го купила. А и аз все припадам по ниш🤣🤣🤣. И а ли в един парфюм мъх,край.....😁

# 28
Съгласна съм с Menerva, много хора харесват парфюмите, които масово се рекламират и които са "вайръл" в определен момент. Днес, докато се разхождах, постоянно се разминавах с дами, ухаещи на Бакара руж 540, Кирке и Ерба пура (или безбройните им аналози). На мен тези аромати не са ми летни, ама жените си ги носят.

# 29
Никога не са ми били интересни тези масови дизайнерски парфюми и никога не съм притежавала Либре,Скандал, Ейнджъл и тн... Да не говорим как цялото мургаво население се къпе в Либре. Жалко, защото много ми допадна Либре Интенз(оригинала) - и бутилката и аромата класни. Обаче в предвид,че е толкова  имитиран и наводнен пазара,никога не бих го купила. А и аз все припадам по ниш🤣🤣🤣. И а ли в един парфюм мъх,край.....😁

Много е хубав Либре, въпреки че е свръхпреекспониран. Чакам да му мине модата и да започна да си нося и оригинала и копията, които съм си взела. Вече не е чак толкова популярен, колкото миналата година, скоро ще му е времето.

Общи условия

Активация на акаунт