Кралски работи и клюки - август 2025

• 75 951
  • 1 050
  •   1
Отговори
# 105
Ох, Алексия с тая намачкана и голяма рокля, ако е пример за стилна принцеса .. Като гледам младото поколение принцеси колко зле са облечени редовно, дано скоро започнат работа със стилисти, иначе следващите години ще бъде трагедия от към модни решения.

Нищо не ме изненадва вече за норвежкото семейство. Мислех че Ингрид е възпитана по-добре като за престолонаследница, но предвид дивия живот на майка ѝ и на доведения брат, явно и тя не пада по-далеч от дървото.

Ръчно изработено плюшено мече на Негово Величество Крал Чарлз III – Лимитирана колекционерска серия вече е в продажба.
Драпирано с автентичния пояс на Кралския викториански орден – изработен от официална панделка и украсено с италиански златни пискюли – мечето също така гордо показва детайлно емайлирано и позлатено копие на престижната звезда на Ордена на жартиерата, закрепено със златна капачка.

Принцесата на Уелс каква е сладка! Но всъщност те всичките са уникални сладури.

# 106
  • София
Ама че смукане от пръстите пада тук.
25000 евро годишно, включващи настаняване и семестриална такса, всъщност са доста скромна сума, особено пък за кралска особа. Дори във форума в темите за висше образование в чужбина е пълно с примери за деца, плащащи доста повече. Сигурно платено обучение в Софийския университет и квартира в Лозенец ще излязат по-скъпо Simple Smile

# 107
И аз смятам, че сумата е нищожна. Момичето определено обира негативите от нескопосаното възпитание на доведения й брат.

# 108
  • София
Оо, искам такова меченце, ама да си го купя лично от Лондон. 😁 Даже цялата колекция искам. Продават ли се свободно?

# 109
Не, това са лимитирани серии, само онлайн ги има.
Оо, искам такова меченце, ама да си го купя лично от Лондон. 😁 Даже цялата колекция искам. Продават ли се свободно?
https://www.highgrovegardens.com/products/hm-king-charles-iii-bear
https://merrythought.co.uk/products/the-princess-of-wales

# 110
  • София
Нищо не ме изненадва вече за норвежкото семейство. Мислех че Ингрид е възпитана по-добре като за престолонаследница, но предвид дивия живот на майка ѝ и на доведения брат, явно и тя не пада по-далеч от дървото.

Това също е пристрастно. Все едно да кажем, че Беатрис и Южени са сексуални насилници, защото не падат по-далеч от дървото.

# 111
Много ви хареса това участие и помощта на Уилям! Браво 👏
А как точно е помогнал Уилям за този път има ли информация, че не става ясно от текста.
Всъщност клубът съобщи пред Би Би Си, че принц Уилям е прочел статия в Observer през октомври за трудностите на клуба и се е свързал с него, за да проучи дали херцогството Корнуол може да им помогне.
Г-н Тейлър каза, че смята, че първият имейл от двореца е фалшив.
„Умът ми беше изумен, бях на работа, имах имейл и си помислих, че е измама“, каза той.
„Обадих се на номера и говорих с личния секретар на принц Уилям и в рамките на две седмици имах среща и проектът започна да се развива и финансира.“
Принц Уилям винаги се придържа към обещанията си, той създаде консорциум от фирми, които да финансират плановете му, и сега проектът за ремонт на пътя е в пълен ход.
Когато от клуба му благодариха, принца го определи като „привилегия“ да помогне и каза, че с нетърпение очаква да види финализирания път.
Клубът заяви, че „новият път ще осигури директен достъп от B3315 до стадиона и ще намали задръстванията в близкото село Пол.

Той също така ще създаде възможности за спортни и обществени събития и ще обслужва както сезонния къмпинг, така и съседния крикет клуб Пол.“
Г-н Хейууд каза: „Когато бях играч тук преди 48 години, комисията говори за изграждането на път.“ Да се осъществи това е просто абсолютна мечта.”

# 112
Hatred, 25 000 евро годишно е само част от разходите. Реалната сума е с много хиляди евро по-висока. Лесно се харчат чужди пари, нали? И 100 000 евро ще са малко, когато не са от нейния джоб, а училища и старчески домове затварят врати, защото няма пари за тях.

АРТЕМИС, избрала е да живее на място, което е известно от много години точно с нещата, които изброих. А че е снимана с каса вино може да се тълкува всякак - може и просто да подари бутилките на някой, пък самата тя да не пие от тях. Но едва ли това е вероятна версия. Пристрастна съм, доколкото ми писна от на Метте-Марит простотиите, от на Хокон пасивността, на Марта непукизма да си плаща сметките, от на Мариус престъпленията и липсата на срам, възпитание и разбиране за ролята, която има в това семейство. Ако и Ингри Александра се прослави с негативни неща, циркът ще е пълен. Остана един Сверре Магнус, който още не се е прочул с нещо негативно.

Понякога се чудя дали Метте-Марит и семейството й изобщо ползват Гугъл. Като търсят място за учене и живеене на Ингри Александра, дали изобщо гледат за какво става въпрос. От всички кампуси, Drews, който Ингри Александра е избрала, е с най-лошо реноме. Толкова ли не можаха да изберат някой от другите?

Нека се радва на студентските години, но да не забравя коя е, каква роля има, какви задължения. Достатъчно скандално е семейството й.

# 113
  • София
Fenris, ти написа, че 25000 евро годишно струват настаняването и семестриалната такса и го представи като голям разход, какъвто фактологически не е. Коментирах това, което беше написала, а не някакви други предполагаеми разходи, за които нямам информация.

# 114
Да, 25 хиляди евро е жилището и семестриалната такса, прочетох тук. Както и че това са само част от разходите - има и други такси и реалната е много повече хиляди евро. Ще се опитам да намеря по-точна сума.

25 хиляди евро нищо ли не са вече в България? Толкова ли са се обезценили парите? Учудвам се, че омаловажавате сумата, която на всичкото отгоре не е от нейния или на родителите й джоба, а от данъкоплатците.

Значи държавата й отпуска до 41 хиляди евро на година за обучение, разходи над тези трябва Метте-Марит и Хокон да ги покрият от апанажа, което пак е пари на данъкоплатците. St. Andrew, където е тя, е сред най-скъпите в Австралия. 25 хиляди евро е само семестриалната такса, значи онази статия е била грешна и разходите за живеене идват в допълнение и сумата става почти двойна. Разходите по охраната също се покриват от данъкоплатците - става дума за бодигардове, които ще се сменят редовно, значи огромни суми за самолетни билети, жилище, храна, заплати и други разходи за бодигардовете там. Същото, което тя ще учи в Австралия, се предлага и в поне 2 университета в Норвегия. Ако тя беше избрала да учи тук, щеше да се спестят милиони за тези 3 години.
Тоест тя ще надхвърли многократно парите, които й се отпускат от държавата така, че парите, които държавата отпуска на родителите й, ще трябва да доплатят.

Аргументите тип ''тя заслужава'' не вървят. С чужда пита помен не се прави. Дано поне няма скандали тези три години там и да има смисъл от всички тези разходи. Все пак става дума за обикновен университет, не е Харвард, Кеймбридж или Оксфорд.

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 18:07 от Fenris

# 115
Странно, че данъкоплатците плащат за образованието и живота ѝ в Австралия. Доколкото съм, чела например за образованието на децата Уелс е плащал Чарлз с приходите от имението Корнуол. Вероятно вече Уилям като принц на Уелс ги плаща пак оттам.
Да, пише, че Уилям и Катрин си плащат са образованието им, а не данъкоплатците. Хокон е достатъчно богат за да си го позволи също. Щом си плащат сами, може и в училище за 1 милион на година да ги изпратят, ако съществува такова. И няма да има критики, защото са си техните пари, а не на данъкоплатците.

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 18:01 от Tinо

# 116
Фенрис,25000 евро сигурно харчи братът наркоман за месец. Ингрид е бъдеща кралица,дай Боже,не средностатистическа девойка,полага и се малко блясък.

# 117
  • София
25 000Е е около 2000Е на месец. В Норвегия колко ще струва наем и разходи за храна на месец? Няма да е много по-малко. Таксата отделно.

За сравнение -следване на пълна такса в Бокони , Милано, ще струва повече. За следване в Лондон да не говорим.

# 118
Да, 25 хиляди евро е жилището и семестриалната такса, прочетох тук. Както и че това са само част от разходите - има и други такси и реалната е много повече хиляди евро. Ще се опитам да намеря по-точна сума.

25 хиляди евро нищо ли не са вече в България? Толкова ли са се обезценили парите? Учудвам се, че омаловажавате сумата, която на всичкото отгоре не е от нейния или на родителите й джоба, а от данъкоплатците.
Австралия не е България. Не е и Англия, но ще ти дам няколко СРЕДНИ суми за обучението тук. Не говоря за скъпи специалности и частни училища.
Средната такса за учебна година е £9535
Средната сума за общежитие е около £7500.
Не знам какво ще учи тя, каква е таксата й за година и т.н., но сумата посочена от теб е повече от нормална.

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 18:17 от Moderator (Bubanka)

# 119
Без да претендирам, че ми е най-вярна информацията. Просто бързо търсене, но статия, която цитираше цифри - горната граница, която покрива държавата е 500к норвежки крони, което гугъл ми сметна, че е към 41к евро.
Всичко отгоре си го покриват родителите й.

Общи условия

Активация на акаунт