Кралски работи и клюки - август 2025

• 75 965
  • 1 050
  •   1
Отговори
# 135
Една сладка Пипи, която се забавлява истински.
Шарлот присъства на първия си самостоятелен ангажимент с родителите си на игрите на общността на 2 август преди три години.

Следващата година отново ще има игри, дано да са цялото семейство.
Много беше развълнувана Шарлот и сподели, че много обича гимнастиката.

Самюъл ми е много симпатично момче, много му ходи с килт и не го виждаме за първи път.

# 136
Крал Чарлз пусна на пазара луксозния хеликоптер на кралица Елизабет II , като монархът ще осребри 5 милиона паунда.

Кралят продава осемместния червен Sikorsky от 2009 г. на майка си и вместо това ще използва два екологични реактивни хеликоптери, за които се смята, че струват по 8,5 милиона паунда всеки.

Кралското семейство използва новите хеликоптери AgustaWestland AW139, които работят с 50% устойчиво авиационно гориво, от миналата година, като предишният хеликоптер е летял през предходните 15 години.

Нейният личен Range Rover, който е използвала между 2006 и 2008 г., също е обявен за продажба на търг.
Текущата стойност на модела е между 9 000 и 16 000 паунда.
Но се очаква да се покачи до 70 000 паунда, когато бъде пуснат в продажба на фестивала в Силвърстоун на 23 август.

Същата аукционна къща продаде друг от нейните Range Rover-и за 132 750 паунда.

# 137
За какво са му на Крал Чарлз два хеликоптера?

# 138
  • София
За какво са му на Крал Чарлз два хеликоптера?
Не ги ползва само той, ами всички работещи кралски особи когато трябва да изпълняват ангажименти в различни населени места. Между другото и Уелсови често съм ги виждал с хеликоптер, ама нямам идея дали е трети или е някой от тия два.

# 139
Събрах малък фотоалбум с булчинските рокли в дом Уиндзор:
Скрит текст:

Кралица Виктория 1840 г.

Александра Датска 1863 г.

Мери Тек 1893 г

Елизабет Боуз Лайън (кралицата майка) 1923 г.

Кралица Елизабет Елизабет II, 1947 г.

Даяна 1981 г.

Катрин Мидълтън 2011 г.

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 23:35 от dariVale

# 140
На Даяна роклята е била огромна, колко метра плат са отишли ...

# 141
На Даяна роклята е била огромна, колко метра плат са отишли ...
По спомени на дизайнерите - към 130 м само за шлейфа-рекордьор.
Съшит от три парчета по дължина, защото трябвало да запълва пътеката, а нямало достатъчно широк плат.

Налагало се да репетира вървене с подобна "опашка" за да се справи в сватбения ден.

В ръкавите имало специална мрежа, за да стоят бухнали. От близо изглежда цопната в средата на огромна сметанова торта. А Чарлз  сякаш изобщо не може да се доближи.

Слиза от каретата неспасяемо измачкана. От съвременна гледна точка не изглежда кой знае какво, а просто като ефект. Но в последните десетилетия имаше няколко вълни мода на "омачкано". Тогава обаче полата е трябвало да бъде идеално гладка.

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 23:02 от dariVale

# 142
Даяна сама ли е направила изборът на рокля ? (Ако е известно)

# 143
Даяна сама ли е направила изборът на рокля ? (Ако е известно)
Сама е избрала дизайнерите, съвместно са измисляли модела.
https://www.viewsofia.com/article/48516/Svatbenata-roklya-katast … -Printsesa-Dayana

Още нещо интересно - как "любящия" брат на Даяна нямаше място за нея след развода, но се възползва максимално от трагичната й гибел.
https://dariknews.bg/novini/liubopitno/svatbenata-roklq-na-princ … inovete-j-1318632

# 144
Сватбената рокля на принцеса Даяна изглежда наистина впечатляваща, но със сигурност и ужасно неудобна за нея, не знам как е издържала целия ден...

# 145
Неспасяемо измачкана, хич не е ефектно, такъв плат трябва да е перфектно гладък, за да стои красиво. Не съм от най-големите фенове на Летисия и нееднократно са ме трили, но на последните снимки, където са трите с момичетата и с ниските сандали, много много ми харесва. И роклята, и сандалите, цялостно, една щастлива и красива майка виждам.

# 146
  • Някъде там
Никоя от показаните рокли не ми харесва. И тази на Елизабет е намачкана и с прекалено много едра декорация и по рокля и по воал.
Тази на Маргарет повече ми харесва.

Днес дано ни пуснат  снимки на сладката рожденичка Иман.

Снимки от 1-та годинка на баща й.

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 10:11 от daviz

# 147
Арчи се вижда на клип качен от курса по сърф.

# 148
  • Някъде там
Летисия председателства церемонията по закриването на 15-ото издание на филмовия фестивал Atlàntida Mallorca Film Fest 2025.
Много хубава Летисия днес. Повече ми харесва от миналата година и тогава я харесах, но сега повече.

Само прическата й предпочитам като миналогодишната.

Интересна гривна и обици.

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 23:34 от daviz

# 149
Чудесна е Летисия. Винаги е с царствено излъчване.

Общи условия

Активация на акаунт