Кралски работи и клюки - август 2025

• 75 976
  • 1 050
  •   1
Отговори
# 165
  • Някъде там
Tiramisu29, много красива снимка си качила. Прекрасна е рожденичката.

И от мен една хубавица. Много обичам да гледам стари снимки.

# 166
Малко история, ако на някой му се чете / статията не може да се копира и затова слагам линк/

Как три френски принцеси видяха сметката на династията на Капетингите
Скрит текст:
Малко уточнение
Капетингите са френска кралска династия, чийто представители управляват Франция от 987 до 1328 г. Капетингите си поставят за цел да обединят Франция и да изградят силна държава. Традицията свързва тяхното название с прозвището на първия им представител на трона – Юг Капет, дадено му заради характерния свещенически плащ, който носел като абат...

# 167
  • София
Великолепната поредица "Прокълнатите крале" на Морис Дрюон е много подходяща за точно тези събития.

# 168
  • España
Всичко това за Капетингите е много интересно , но авторът на въпросната статия не е направил нищо повече от това да прочете и преразкаже произведенията на френския писател Морис Дрюон от поредицата  “Прокълнатите крале “ ( “Железният крал”; “Удушената кралица”, “Законът на мъжете” и тнт…общо 7 мисля) . Много ми бяха любими в младежките ми години , мисля и сериал има стар …Но все пак , в голяма степен те са плод на художествена интерпретация ! 😉
Лана , писали сме едновременно.

# 169
  • София
Още по-добре...няма по-забавен начин да научиш за историята от исторически роман.
Винаги можеш да прочетеш за реалните събития, след като любопитство ти е запалено от такова четиво.

# 170
  • София
Интересно е това с Капетите, браво на автора, чел е романите на Дрюон. Но, невярно се обвиняват принцесите, които нямат никаква вина, че синовете на Филип Хубави са правили само дъщери. Както и това, че Филип е имал извънредно огромни амбиции.

# 171
  • Майничка
Всъщност, династиите Валоа и Бурбон формално са клонове на Капетингите, така че Фелипе и Великият херцог на Люксембург са един вид Капетинги.🙂

# 172
  • Някъде там
Поне е имало кой да се опита да преракаже нещо от миналото, дори да е по роман, достъпно е за бързо четене и да се сложи в темата.

Gargamela, Фелипе е чул, че го споменаваш.Grinning
Леонор и София дебютират на приема за властите на Балеарските острови в двореца Маривент.

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 07:46 от daviz

# 173
Само роклята на Летисия е хубава, момичетата не ми харесват изобщо. Леонор е с хубава прическа и обеци, но до там. София трябва сериозно да работи над стойката си.

# 174
Леонор е с рокля на майка си. Летисия е носила роклята на същото събитие през 2023 година.

# 175
  • Някъде там
dPova19, не видях че си писала вече.
Махам го.
Всички рокли ми харесват, но на Леонор не ми харесва как й стои, малко трябваше да я смъкне и стегне щеше да е по добре.
Обувките не...В пъти по добре е София с ниски обувки.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 23:05 от daviz

# 176
На Летисия ми харесва как седи роклята, отива ѝ на стила и годините. При Леонор седи странно, затова съм против млади момичета да носят роклите на майките си.

# 177
На Летисия седи по-добре. Има талия при нея, докато при Леонор е безформена. Въпреки че се съмнявам, че Леонор е един размер с Летисия. Роклите са еднакви, но дали е точно роклята на Летисия не е сигурно. Роклята на Леонор изглежда по-широка, докато другата е по-прибрана по тялото. Няма как ХС на Летисия да ѝ е ок, пък на Леонор ХС да ѝ широка.

София няма какво да я коментирам. От рокля на Зара намалена на 9,99 евро в момента не може да се очаква много. В последните години много развалиха дрехите.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 23:05 от Tinо

# 178
Ех, тази Летисия - веднага се набива на очи. От по-възрастното поколение рояли, освен датчанките ме впечатлява и Доня София.

# 179
Еее, страхотна корица са си избрали от списанието. Принцеса Шарлот е много красива!

Тази корица е за повторно копиране. Катрин с годежа си с Уилям е по кориците на списанията, Шарлот от раждането си е известна. Прекрасна е малката принцеса. Дано родителите ѝ съумеят още дълго да и осигурят контролирани публични изяви.

Общи условия

Активация на акаунт