Кралски работи и клюки - август 2025

• 75 926
  • 1 050
  •   1
Отговори
# 15
Много ми харесва пръстена на Даяна. Обичам сапфири.
Той точно този сапфир на снимката е като космически обект, красив е . На мен фаворит ми е този на Елизабет, следван веднага от пръстена на Беатрис.

# 16
  • София
DariVale снимката е точна. С нея показват добавянето на малки диаманти около големите, което е втора промяна и Меган се появява с повторно променен пръстен 2022-ра. Просто на колажа не са сложили снимка само с първата промяна.

Ето на тези две снимки ясно се вижда разлика и добавените малки камъни.

Ето го само с първата промяна на халката, вижда се, че няма малки камъни около големите.

Благодаря за информацията за обработка на диаманти.
Marquise,Pear,Trilliant са моето като форма.
Колкото и да не симпатизирам на Меган Маркъл нейния пристен с и без корекциите ми харесва най-много.... защото е по мой вкус вероятно.

Пръстена на Бетрис също ми допада

# 17
Пръстена няма нищо общо с това дали симпатизираме или не на някой. Въпрос на вкус.

# 18
Да, и на Мегън е много хубав.
Аз харесвам по-изчистени, не-цветни и не много големи и обемни пръстени. Затова и тези на Беатрис и Мегън най-много подхождат на моя вкус.

# 19
Влече си ги явно цялото семейство купоните и алкохола.
“Бъдещата кралица на Норвегия е заменила дворцовия живот със студентско жилище и беше забелязана да се установява в университета в Сидни с класически магазин за алкохол.
Днес тя беше видяна за първи път от записването си, мъкнейки кутия вино обратно в студентското си общежитие в Кампердаун.”

# 20
  • София
Е, студентка е, в началото на семестъра. Вино ще мъкне, няма да влачи лекарства, я! 😀

# 21
  • София
Благодаря за темата, прекрасна е.
От годежните пръстени най-много ми допада този на Южени.
Пренасям и тук испанките, чудни са. Само на Леонор сета нещо не ми допада, но пък е толкова свежа и усмихната.

# 22
Аз вече написах, че най-много харесвам този на Беатрис. При нея ми харесва и че са извили брачната халка да прилегне на профила на годежния пръстен. Допада ми както стилово, така и символиката. Никой брак не е идеален кръг. Всеки има завои, криволичения. В нейния случай - с приемането и съобразяването с детето на Моци.

Колкото до Даяна, властта е била последното нещо в главата й, когато се е сгодявала и женила за Чарлз. Била е току що навършила 19 г. когато той започва да излиза с нея. Без всякакъв житейски опит, вкл. с мъже, не особено образована, четяща най-вече любовни романи-еднодневки. Живееща в семейство на разведени родители, без контакт с биологичната си майка, мразейки втората жена на баща си.
Не е можела да повярва, че е привлякла вниманието на Чарлз. А когато нещата са се задълбочили се е вкарала в романтична приказка за Пепеляшка и Принца, мъчейки се да нагоди действителността към представите си, а не обратното. Всичко покрай годежа и сватбата буквално крещи "принцеса от приказките съм". Като започнеш от големия сапфир, който е избрала за годежен пръстен и стигнеш до претруфената сватбена рокля. А Чарлз наобратно - колкото повече е общувал с нея, толкова повече му се е избистряла реалната картина и е изпадал в отчаяние. Трябва да му се признае, че е направил опит да изградят отношения. Но е срещнал пълно неразбиране, защото неговата рационалност не се вписва в приказния свят на Пепеляшка.

Принц Уилям е обяснявал защо е предложил на Катрин с годежния пръстен на майка си. Искал е по този начин тя да присъства в най-важния ден от живота му. А бог е свидетел, че той, от всички принцове на Уиндзорите най-добре е разбирал колко е важен човека до теб за бъдещето.

Направих си труда да роследя следния интересен факт - няма традиция за предаване на годежния пръстен в АКС, защото:
- Само майката на Едуард VІІ е жива, когато той се жени през 1863 г. за Александра Датска. Но пък това е великата кралица Виктория (бабата на европейските монарси). Сватбата е само две години след смъртта на любимия й съпруг Албърт, така че за предаване на годежен пръстен никой не си е и помислял.
- Едуард VІІ и Александра Датска са живи, когато се жени престолонаследника Джордж V за Мери Тек (1893 г.)
- Джордж V и Мери Тек са живи, когато се жени престолонаследника Джордж VІ за Елизабет Боуз Лайън (кралицата-майка), а и Джордж в него момент (1923 г.) не  е бил престолонаследник.
- Джордж VІ и Елизабет Боуз Лайън (кралицата-майка) са и двамата живи, когато дъщеря им Елизабет се омъжва за Прин Филип (1947 г.)
 - Елизабет ІІ и Филип са били живи, когато се сгодява Чарлз (м.02.1981 г).
Практически от края на 19 в (1893 г.) до октомври 2010 г. Катрин е първата за която има "свободен" наследствен годежен пръстен. На всички други преди нея свекървите/майките са били живи, нещо повече - били са живи и брачните им партньори. Не мисля че има сила или традиция на света, която да накара една жена да се раздели с годежния си пръстен, при положение че половинката й е до нея.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 12:56 от dariVale

# 23
Благодаря за новата тема, давиз!
Май и на мен пръстените на Меган и Беа ми харесват най- много.
На Камила ми е ужасно груб.
На Даяна пръстена е, може би, най- разпознаваем от всички, но не знам дали ми харесва. Чувала съм, че има някакво вдъхновение от Титаник, но май е по- скоро обратното. Joy

# 24
Според мен и Чарлз е разбирал колко е важен човекът до теб, но в техните среди и тяхното ниво едно е да разбираш, друго дали ти е разрешено да избираш. И дали имаш голям избор.
За Чарлз поне вече знаем, че в нерешителността си, послушанието пред традицията, конформизма и егоизма си е объркал няколко живота и съсипал една млада и светла жена.

# 25
На Даяна пръстена е, може би, най- разпознаваем от всички, но не знам дали ми харесва. Чувала съм, че има някакво вдъхновение от Титаник, но май е по- скоро обратното. Joy
Филма за Титаник излиза на 19.12.1997 г. Даяна умира на 31.08.1997 г. Не знам до колко исторически достоверна е историята за медальона от филма и дали изобщо някой е бил запознат с нея през 1981 г.

ПП Чарлз го е разбрал на собствен гръб. Той е възпитаван с убеждението, че всеки полага усилия и прави лични жертви в името на службата към монархията. Останал е много изненадан, че Даяна не го разбира това основно положение. Още повече, че за Камила - тогава и до днес това е основен житейски постулат. Тя доброволно се оттегля и се омъжва за Паркър Боулс, защото е била наясно, че е неподходяща за съпруга на престолонаследника. Добри или лоши - такива са били правилата на играта по онова време.  Даяна отказва да ги спазва по ред причини, най-важните от които са свързани с характера, младостта и неопитността й.
Техните грешки пък избиха в прекалена предпазливост при Уилям. Цели осем години той "проверява" и подготвя Катрин за бъдещата й роля. Разликата обаче е, че Катрин доброволно пое товара на службата, беше обичана от Уилям и силно подкрепяна от собственото си семейство. Каквато подкрепа Даяна не е имала в нейното.
Така че грешката не е само в Чарлз. Той е положил усилия да се получи брака им с Даяна. Съсипията си я е причинила в голяма степен тя - сама на себе си.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 13:05 от dariVale

# 26

За Чарлз поне вече знаем, че в нерешителността си, послушанието пред традицията, конформизма и егоизма си е объркал няколко живота и съсипал една млада и светла жена.
И своя собствен живот също.

# 27
  • София
Грешката е основно у Чарлз и британското кралско семейство. Даяна е била на 19 години, млада и зелена, без да има кой да я посъветва от семейството, без никой, който да и помогне да се ориентира. Употребиха я и после я захвърлиха, когато вече не беше нужна. Жалко, че не оцеля, за да си подреди живота както иска, да е до децата и внуците си. Не мога да симпатизирам на Чарлз и Камила именно по тази причина.
Слабохарактерността на Чарлз не може да е извинение. Освен това тя самата е казвала, че е влюбена, докато той, знаем, се е изразявал с резерви.

# 28
Филма за Титаник излиза на 19.12.1997 г. Даяна умира на 31.08.1997 г. Не знам до колко исторически достоверна е историята за медальона от филма и дали изобщо някой е бил запознат с нея през 1981 г.

Да, за това добавих "по- скоро обратното" Wink

Чарлз и Камила си носят кръста сега, като цяло не са харесвани и уважавани масово.

# 29
Значи кралското семейство и Чарлз са виновни, защото една амбициозна жена не си е преценила силите? Че и две деца родила, ама иначе ужасни били. Сигурно Чарлз я е насилвал, не е било доброволно. Скоро и това ще прочетем в темата.
Големи суперлативи съм чела за семейство Спенсър, пък сега не я били съветвали. По-правилно е да се напише, че те са я тикали към Чарлз. Не е било нужно Чарлз да ѝ съсипва живота, тя сама си го е съсипала, като е търсела не брак по любов, а за пари и власт.

Карането без колан, с превишена скорост и с алкохол в кръвта до това води. Все някой ѝ е бил виновен на Даяна, тя все светица. Интересно, че Хенри нито един път не се е включил в кауза/кампания за безопасност по пътищата. Това би било по-полезно от тънките намеци, че майка му е убита.

Общи условия

Активация на акаунт