Отговори
# 270
Не обещавам, но ще се опитам септември месец да ми е стриктен. Започнах добре и в средата на месеца го ударих през просото. А от 2026 вече по-сериозно, без тинтири минтири.

# 271
Те са странни същества, не знам и аз какво има да му ядат на тоя фураж или си мислят че е плява да си гнездят в него и да си снасят там Joy Отказала съм се да им търся логика - в предишно жилище все излизаха пеперудки от затворен шкаф където държах само олио, оцет и подобни. Както и от един в който държах чинии а не храна. А в съседния където държах сухи подправки и билкови чайове (и купени, и домашни), никога не намерих и една такава гад. Теглих им майните че са глупави същества и по някое време се отказах че нямат надделяване, за някакъв кратък сезон всяка година ми се пречкаха и кротваше работата... Кой да знае че точно тая глупост ще търсят? Явно наистина са глупавички, тоя хуск никой не ще да го яде Joy

Аз си дояждам яхнийката, вече се озъртам и за друго но имам още, а и е много вкусна. Има си хас да не е, кило и 300 обезкостени джолани метнах в тенджерата, те са главният герой пък другото са допълнения Grinning Ама ядеше ми се яхнийка и си го наричам яхнийка пък. По-скоро е като супа течната част, но тя не е пък много. Ако знаете как се подрусва в тенджерата като я извадя от хладилника, много ме радва.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 21:08 от natka

# 272
Да, вероятно, защото е такъв един по-рехав хускът и сигурно им се струва подходящ за гнездене.☺️

# 273
Добър вечер Simple Smile

Две седмици не съм чел и писал, бях малко да помогна с домакинската работа на една къща, после седмица минерални басейни в Родопите.

3-4 км плуване всеки ден, в серии по 800-1000 метра за 30 минути бавно, но натоварено темпо, в зона 2, за калибровка на метаболизма, 25 метра под вода с едно потапяне преди, и след серията... много съм доволен Simple Smile

Намерих една баба, в едно село, скъса от градината доматки, направи ми омлет с домашни яйца и метна 3 телешки кюфтета на скарата... ако щете вярвайте, по вкусно нещо близките 10-120 години не съм ял!

# 274
Вярвам ти напълно, аз само като чета и ще се покапя Grinning
Моите хора последния път така застанали и се острят палачинки да си правят и незнамсикакво, а аз като тебе - омлет, домати и кюфтета, само маслините и сиренето към тях не бяха домашни. И ям и муча от кеф, а те ми се чудят на акъла Joy

# 275
От градината е най-вкусно спор няма!
Долче Това за фризер и сухите подправки не го знаех.за колко време трябва да останат там по принцип?
Черпя ви един залез

# 276
30 минути плуване без спиране.
Браво.
Аз мога за 30 секунди.
Майтапа настрана, поне се научих да плувам колкото да не се удавя.
Ама поплувам 30 секунди, почина си и така няколко пъти. Кекава съм, ама пак плувам Grinning
Абе веднъж плувах повече и като се схванах, мани мани.
Мен ме е страх много от схващания, та внимавам.

# 277
Дара, за минимум 24 часа се слагат във фризера. Добре опаковани.

# 278
Или ги забравяш за по-дълго като мен Grinning А майка ми понеже има много място, си купува веднъж годишно от производител боб и подобни и нейният направо там си стои докато вече ще го готви. Ако съм си купила голямо количество червен пипер, също така държа повечето.
Да напомня и че някои пакети могат да направят конденз след изваждане от фризера и трябва и това да се гледа преди да се приберат по шкафовете.

# 279
Да, може и повече (ако имаш място). Затова казах добре опаковани, за да има възможно най-малко конденз.

# 280
Ходя на басейн от малко повече
От 2 години сложих си 30 дължини като минимум и чак тогава да излизам от басейна за почивка. Свикна ми тялото на натоварването.
Къде в Родопите ходиш на минерални басейни ?
Много бавно отслабвам и това е 😵💫 А полагам такива усилия ...

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 09:51 от Bria

# 281
Ходя на басейн от малко повече
От 2 години сложих си 30 дължини като минимум и чак тогава да излизам от басейна за почивка. Свикна ми тялото на натоварването.
Къде в Родопите ходиш на минерални басейни ?

Когато вляза в ритъм да плувам с постоянно натоварване, не толкова лежерно да се носиш, а с потапяне и изкарване на гърди и рамене, без максимално усилие, в рамките на 10-на минути влизаш в едно такова "мазно" състояние, което не те уморява, защото с потапянето и загребването дефакто леко почиваш, така метаболизмът влиза в аеробен режим, steady state, почва да се гори мазнина, отделят се кетони за мозъка, става ти готино, спокойно, дишане и сърце се успокоявят и имаш усещането, че можеш да го правиш вечно...
Ползвам басейните в Огняново Simple Smile

# 282
По въпроса за котлетите и аз да се изходя Grinning. Никога във фурна не ги готвя. Само в тиган с много масло. Стават супер сочни и крехки, а сланинката запържена Heart Eyes Обръщам няколко пъти. Може и под капак, за да не пръска.

# 283
Хубави са пръжнати на тиган и много ги обичам, но за 4 глави по 2-3 пържоли ще се балтавя и опушвам сума време. В плика и кой ще, да яде!

# 284
В Огняново хубаво е ♥ Външните басейни 😁
Липсват ми мазните пържоли 😵💫, ще видим колко ще издаяна на кал.деф.  и филета..

Общи условия

Активация на акаунт