Отговори
# 300
Аз се върнах официално в залата. Липсваше ми да тренирам на уредите, имам огромна нужда. От септември започвам и груповите тренировки след работа. Първоначално Power Pump, TRX и BBPo в понеделник, вторник и четвъртък, после по някой пилатес и зумба. Събота и неделя до обяд само на уредите. Наближавам 40 и ме е яд на загубените години.

# 301
  • В центъра на моретата
Аз ползвам кантар на Xiaomi, от който съм доволна. Всъщност рядко се качвам на него - обикновено дрехите са ми ориентир, ако изобщо мръдна в кг.  Но сравнявайки го с резултати от InBody - различията са минимални. Преди години го бях поръчала от Емаг. Не помня точния модел - беше не повече от 100 лв. Имам още един, който дава отклонение със 100 гр. от другия - дойде като подарък към някаква поръчка, която правих. Приложение не съм теглила за него.

# 302
Много съм доволна от този кантар, работи без приложение:

Супер точен (по отношение на кг, другото е ясно, че е само за ориентир). Неслучайно, откакто открих тази марка, друга не искам. Имам и Inn-112, a преди имах и Inn-113. Приятелка има кантар от Кауфланд, но всеки път - в разстояние на секунди - различни кг показва. Аз бях връщала едно такова недоразумение от Лидъл, също варираше доста в измерването на кг.
Хубаво е да се мерят и обиколките, особено при ходене на фитнес или спорт.

# 303
А, само за теглото дори моят глупчо мери прилично, ако е там въпросът. И такива глупости да се кача няколко пъти едно след друго и да ми покаже различно не прави - еднакво внушителна съм си всеки път Joy Различно тегло може да ми покаже евентуално ако преместя кантара, защото я наклон, я не е равно както трябва някъде, от това е разликата. Ако стои на едно място, няма да покаже различно.
Вече за "умните" - те поначало като метод на измерване няма как да са точни, но предполагам че зависи колко са инвестирали и в алгоритмите дето после тълкуват измерванията. На мен като цяло такъв начин на измерване не ми вдъхваше доверие но бях решила че поне тенденция някаква евентуално ще следя, не ми трябва прецизност... и след като видях това за което писах снощи, съвсем ме разсмива Grinning

# 304
E, май твоят глупчо не е чак толкова глупав - щом поне кг ги мери еднакви. Тези другите недоразумения от К. и Л. и на едно и също място показваха различни кг...😂

# 305
За хамалската работа става, но за "умната част" дето трябва и да я мисли... Глупавичък ми е Joy
Не ми е драма, аз съвсем добре си живях над 40 години и без никакъв кантар, тегленията ми бяха като идех при ЛЛ на профилактични и ми стигаше толкова. Сега като знам през месеца как ми варира теглото (ако се сетя да се тегля че глупчо го крия под леглото) че голяма работа.
Гледам си повече в огледалото какво виждам и на коя дупка си закопчавам коланите, тия неща са ми по-важни.

Днес друго ми е по-интересно на мен. Снощи бях на кръчма и съответно разврат - и 2 бири изпих, че и малко картофки хапнах. До една голяма вратна пържола, де, да не си помислите че само с тях съм се комкала Grinning След това всичкото, днес очаквах да се събудя гладна и да търся цял ден храна. Обаче не познах, даже и твърде малко ми се ядеше, ако знаех че ще е така, щах да си планирам фаст направо. Аз съм планирала де, но за някой от следващите дни.
Шантава работа.

# 306
  • В центъра на моретата
За повечко кг за сваляне вероятно кантара е от значение. За останалите показатели, които измерва даже и да не е съвсем точен се гледа тенденцията - възходяща, низходяща, без промяна... А ако се спазва хранителен режим и има добра физическа активност и сантиметърът върши перфектна работа.
Не мисля. че зависимостта от кантара е много ок. Даже при някои хора води до демотивация, ако не се виждат промяна.

# 307
Леко се поотпуснах тези дни... и хоп! талията набъбна с едни 2 санта Simple Smile

Е как пък първо там отиват тия мазнини ли е, какво е не знам, но си усещам шкембето наедряло Simple Smile
Първо там се лепи...

# 308
Да Нави, винаги е на екватора Confused
Затова отпускане не трябва всеки ден.

# 309
Не го разбирам това... Що за мазохизъм е точно след почивка да се мери човек и да си търси зорлем за какво да се вайка? Нали след това се се връща в нормалния си ритъм на живот - не говоря само за храната защото не и и само тя. Ама зор точно след няколко дни които са били евентуално изключение да се гледа. Ами аз живота си не го меря в броени дни, нито смятам да съм постоянно както на ваканция някъде - значи не е това което ме интересува.
Все едно да изпия 2 кафета едно след друго, да си премеря кръвното след малко и да се завайкам че съм се повредила и вече съм хипертоничка...
Ако ще ги правите тия щуротии, фокусирайте се не върху "пораженията" (дето толкова са и поражения де), а върху положителното като се върнете обратно в нормален режим, че поне да има нещо позитивно. Зорлем стрес..
 не е за мен това.

А пък 2 санта на корема дето казваш че се и усещат, като нищо просто са леко подут корем, според мен. Не сме мумии все пак, живи хора сме и тялото ни не стои абсолютно едно и също дори и нищо да не променим ние. А като променим пък е съвсем абсурдно да го очакваме.
Аз като спра да имам каквито и да е вариации в тялото, няма да имам вече никакви земни грижи тъй че все тая 😆

# 310
Нати, то се усеща. И не е приятно.
Аз преди си бях добре. Съгрешавах си, но направя ли го следващите дни съм бетон. И нямах покачване.
Е, после с хеликото, аб и отказването на цигарите ми повлияха, но е факт, че това си работеше.
Но всеки ден, не е опция да се палува.

# 311
Точно защото не е всеки ден, а предполагам изключение там някакви дни на почивка, не виждам защо точно в нетипичната ситуация да гледа как е. Като през другото време нещата са други и те са реално постоянните.
За ежедневие с неправилни неща не си говорим, то няма и смисъл че там няма нищо за чудене и за оплакване.

# 312
Е, той писа тия дни. Не е писал ядох това и хоп.

# 313
След години на режим и аз мога да се измъкна без "екстри" след консумация на нещо извън режима (е, ако не броим евентуално задържане на вода след нещо с повече вгх и/или вариации в КЗ). Говорим за изолирани случаи, ясно че, ако човек го прави ежедневно, последиците няма да са никак красиви.🙂

# 314
Споделям промяната в метаболизма... когато си на 50+ всяка хапка организма гледа да се изтарикати и да я складира някъде...
На 30 години тези проблеми ги нямах Simple Smile Не няколко дни... месец можеш да си караш и такива осезаеми разлики не се забелязваха Simple Smile
Или пък не съм се стресирал толкова, пък сега се озъртаме за всяко нездравословно нещо... не знам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт