Отговори
# 600
Да знаете, че кокосовото масло практически не гранясва, т.е. едва ли е развалено, дори и да му е минал срокът.

Ох, сигурна ли си?
Ех...
Ами беше ме страх.

# 601
Ако не е с променен цвят, мирис, не горчи нещо - значи не е окислено, т.е. гранясало.
А срокът... Ами че те и на хималайската сол дето била на намсиколко хиляди години, слагат срок в пакета 2 години или колкото там е изискването за хранителни продукти Joy

# 602
  • В полите на Пирин планина
Да, сигурна съм.
Съдържащата се в кокосовото масло лауринова киселина убива вредните патогени като бактерии, вируси и гъбички като бактериите Staphylococcus aureus, които причиняват стафилококови инфекции и дрождите Candida albicans.

# 603
  • София
Моят буркан кокосово масло седи неотворен и чака да измисля какво да го правя.

Вие къде го прилагате? Дайте вкусни идеи Blush

# 604
Аз преди си слагах в кафето. Ама така безсрамно ми вдигна холестерола на двуцифрено число, че дори аз се позамислих, дето си знам, че няма проблем, щом триглицеридите са нула и нещо. Сега Кира (кучето) доизяжда буркана по лъжица на ден. Като го замених с други мазнини - по-човешки стана холестеролът. Ама аз се водя хипер респондер, та не съм особен критерий, на друг може да не скача така.

# 605
Някой прочете ли вече "СуперЧерва" на Д-р Уилям Дейвис (авторът на "Пшеницата - маскираният убиец")? Каня се да си я взема откакто е излязла и все я подминавам. Пак започнаха проблемите и май ще ми е от полза, но да попитам за мнение преди това.

# 606
Аз я прочетох почти цялата, тегаво ми върви за четене и стои недовършена. Иди на канала му в тубата и му изгледай няколко видеа да се ориентираш, а ако книгата ти върши работа на английски кажи да ти я пратя направо. Издирвам я на български за сестра ми ако мога да я намеря безплатно но нещо удрям на камък за момента.
От януари почнах да квася и аз по тия неговите рецепти, бях писала и тук. От месец някъде не съм но мисля тия дни пак да заложа бурканчетата с Ройтери. Аз чревни проблеми не знам да имам но сънят ми се подобри драстично като качество.  И за кожата на лицето бях взела да получавам комплименти на това като нищо може и от по-доброто спане да е а не директно от пробиотика Grinning

# 607
Поздрави и от мен. Това лято не бях влизала тук, защото бяхме на село и яко градинарствам.
Вече година и половина съм на режима и определено това лято беше по-добро от предното. Чувствах се по-добре.
Върнах плодовете в менюто си, ще видим на есен как ще са изследванията Wink

# 608
  • Dublin
Здравейте,
Аз както винаги си ви чета редовно, но рядко пиша. Спирам се сега с молба за съвет, насока, споделяне на опит..
Накратко - малко съм бременна.
Скрит текст:
на 40+ години съм, след много години опити и различни репродуктивни процедури съм бременна с ДЯ, все още  в началото, 8 г.с. и все още ми се струва нереално.
На режим съм вече година и половина и бих искала да продължа ако и на по-олекотен вариант, но естествено в същото време се притеснявам дали не навредя на плода. Ясно е какво ще ми кажат лекарите относно хранене, те си карат по конвенциални хранителни препоръки, вече четох някои от тях - по-често хранене (6 пъти на ден), постно месо, пълнозърнест хляб, плодове и зеленчуци.
Ако можете да ме насочите към автор, блогър, сайт, какъвто и да е източник, на който имате доверие, или може би имате личен опит (от както следя темата знам, че Дара беше раждала миналата година, за други не знам), ще е супер, че искам да се пообразовам малко по темата.

Благодаря предварително на всички отзовали се и хубава седмица ви желая.

# 609
Eeriebo 1, аз се оказах с гестационен диабет с второто дете, на 38 бях. Най-вероятно и преди това съм си била с ИР, но не съм го знаела, факт е, че КЗ на гладно ми беше към 5.4- 5.7.Съветите бяха за хранене, подобно на Зоната - изключване на бял хляб, ориз, картофи, сладко. Нищо по-конкретно. Важно е да контролираш кръвната захар, защото висока такава влияе на размерите на плода, както и на  панкреаса му, карайки го сам да произвежда инсулин, за което още е рано и би могло да доведе до по-ранна проява на диабет. Препоръчваха ми повече ходене до един момент, в който ми го забраниха, ама това е друга тема.

# 610
Аз не знам дали да пращам защо следя вече предимно карнивор доктори (чужди) и само един диетолог и треньор българин Ивайло Владов, защото ми се струва единственият точен. Има група във фейса, но предполагам ако му пишеш ще ти отговори, отзивчив е. Ето групата:
https://www.facebook.com/share/g/1D4PUmqd4H/?mibextid=wwXIfr
Иначе гледам как хората си хранят бебетата карнивор и споделят само хубави неща. Предполагам и за плода в утробата би било най-добрият вариант да се изключат всякакви захари и вгх.
Това с шестте хранения, плодовете и зеленчуците просто не знам как да коментирам вече… Сигурен начин за докарване на гестационен диабет, проблеми на майката и на детето завинаги.

# 611
Здравейте,
Аз както винаги си ви чета редовно, но рядко пиша. Спирам се сега с молба за съвет, насока, споделяне на опит..
Накратко - малко съм бременна.
Скрит текст:
на 40+ години съм, след много години опити и различни репродуктивни процедури съм бременна с ДЯ, все още  в началото, 8 г.с. и все още ми се струва нереално.
На режим съм вече година и половина и бих искала да продължа ако и на по-олекотен вариант, но естествено в същото време се притеснявам дали не навредя на плода. Ясно е какво ще ми кажат лекарите относно хранене, те си карат по конвенциални хранителни препоръки, вече четох някои от тях - по-често хранене (6 пъти на ден), постно месо, пълнозърнест хляб, плодове и зеленчуци.
Ако можете да ме насочите към автор, блогър, сайт, какъвто и да е източник, на който имате доверие, или може би имате личен опит (от както следя темата знам, че Дара беше раждала миналата година, за други не знам), ще е супер, че искам да се пообразовам малко по темата.

Благодаря предварително на всички отзовали се и хубава седмица ви желая.
Скрит текст:
   Здравей! Аз съм с ИР, дъщеря ми също, зет ми също. Те двамата уж нямаха репродуктивен проблем, но нещата със забременяването не се случваха и решиха да правят инвитро. Минаха на нашия режим и двамата преди това, спряха тотално алкохол и цигари и имаха два неуспешни опита. Явно е било нужно време за изчистване, защото преди започване на третата стимулация, дъщеря ми забременя спонтанно. В момента е в 9 месец и сме в очакване на раждането. По време на бременността продължи по режима. Двукратно хранене - обяд и вечеря, сутрин само кафе. Единственото, което си позволява извън режима е по един плод на ден и два - три пъти през тия 9 месеца нещо тестено, домашно приготвено - парче баница, или една мекица. Не разви гестационен диабет. Не слушаше препоръките за често и по малко хранене, чувства се добре. до сега е качила 22 кг, но тя забременя с поднормено тегло - 52 кг и гинеколога й каза, да започне да смята от 56, колкото трябва да бъде. И ако така смятаме, е качила 18 кг. Няма никакви подкожни мазнини по корема, казва го гинеколога и всичко се развива нормално. Пие си добавките за ИР, които пиеше и преди да забременее - омега, магнезий, вит Д, плюс още каквото й предписа гинеколога. А зет ми толкова добре се чувства и така отслабна, че след отпадане на причината за правене на бебе, не поднови пиенето на бира и пушенето, яде си режимно с нея с малки изключения. Аз също съм в ремисия на ИР, с хубави показатели и свалени трийсетина кг за година и половина. По времето на опитите инвитро, работех в инвитро клиника и съм коментирала с ендокринолози, гинеколози, диетолози режима, правих тестове в лабораторията със себе си и храните, които ям как се отразяват и изводът е, че нищо лошо и опасно няма за бременна в този режим. Изследванията са й перфектни.  Разбира се ти се консултирай с лекарите си, но отсявай съветите. Хубав ден и успех!

# 612
Аз година преди да забременея кацнах в тази тема и започнах да се храня така. Прекрасно ми беше всичко. Забременях и първите месеци ми се гадеше от почти всичко - режимно, нережимно .. най-вече яйца и месо. Беше ужасен период, защото аз основно това си хапвам. Сладко свикнах да не ям още преди да забременея и честно казано сега си позволявам някакви сладки, но е рядко и не са конвенционални или от магазина - с режимни продукти. Наскоро си кусах малко баница от пекарна и цял ден наистина щях да пукна - зверски киселини, едвам издържах деня. 🤣 Хапвам си режимни рецепти - месо, яйца, салати. Картофи и ориз по принцип не обичам, никога не съм. Кусвам си картоф - за 7 месеца два пъти. Ако нещо зверски ми се дояде - вземам си малко, колкото да си начеша крастата. За 7 месеца е било 4-5 пъти цялото нещо и после са ме спуквали киселини и други неразположения. Сега ми е любимия сезон - има карфиол, алабаш - месце постоянно има. Единствено не фаствам и закусвам, не пия кафе на гладно. Това си е мое усещане и може би не е обвързано със здравето на самото бебе. Преди седмица-две имах проблеми с тоалетната, та вкарах малко плодове.
Боб и леща, паста - не съм яла, но може би в някакъв момент ще направя по нататък през зимата. Ако много ми се дояде. Аз лежа почти през цялото време, защото си имам разни драматизми, така че без особено движение - не съм качила много.

Аз просто толкова свикнах на този режим и толкова добре се чувствах, и толкова бях в разцвета си, че не исках нищо да променям. 🤣 Страхотно е усещането да минеш на такъв режим и го казвам на всичките ми приятели, което се влачат постоянно без енергия и все на диети, и все гладни. 🤣

# 613
Фастовете и поначало не са задължителни, камо ли за абсолютно всички и още по-малко за бременни. Всеки си е различен.
Дано да се чувства добре и да може да си яде основно режимни храни, но ако е била чак на строто кето май точно през бременността и това не е много оферта.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 11:57 от natka

# 614
  • В полите на Пирин планина
Може по-либерално да се храни жената през бременността, примерно в Палео вариант, с повече въглехидрати, ако има нужда и желание, без строги рестрикции и с нормално количеството храна.

Общи условия

Активация на акаунт