Лъвчета и деви август 2004- 21

• 36 952
  • 286
  •   1
Отговори
# 225
  • Страната на чудесата
Благодаря за комплиментите за малката фръцла Wink
Айде на всички градинковци-на хаир да е, по-малко болести и повече радостни и горди да сме от малчовците си!
Деси, чета в подписа ти,  че си пак фина мадама Laughing-чакам снимки и рецепти за отслабване Confused, че аз още съм си пух.

# 226
  • Sofia
Колибри, радвам се много, че колажът на малчовците ни те е изненадал приятно!  Hug И все пак, колко големи бяха тогава, помниш ли?  newsm78 Стискам ви палци с адаптацията в ДГ  newsm10  И Алекс, също като Ели, говори правилно и е с богат речник, но просто не млъква (няма на кого да прилича  Mr. Green  Embarassed  ooooh!Wink

Мартини, мерси за благопожеланията за всички "градинковци" (страхотна дума си съчинила   bouquet), да ти се връщат стократно!  Heart Eyes Вярно е, че най-важното е всички да сме живи и здрави, и радостни!  bowuu

За отслабването ми: еми срам ме е да си призная, но през месец март тази година случайно се премерих и останах като втрещена какво показа тогава кантарът при моите родители  Shocked, а именно цели ... 62 кг!!!  Confused  Embarassed  Sad За моя ръст от 150 см това са си много килограми  Sick Та аз влезнах да раждам 65 кг... а сега без никаква причина, освен застоялия ми начин на живот и папкането   chef, бях страшно надебеляла. Точно по това време сестра ми отслабваше с един диетичен хранителен режим и аз реших да го пробвам. Става дума за 90-дневната диета или както е известна още - диетата на Bad Cat. Много ми хареса и благодарение на нея за 2 месеца свалих 7-8 кг. Целях се да стана 52 кг, но щях да съм щастлива да падна под 50 кг... След тези 2 месеца, под влияние на голям служебен стрес, изгубих всякакъв апетит и в офиса по цели дни нищичко не хапвах, само вечерях, и то не обилно. Така за половин година (от края на март досега) всъщност успях да сваля цели 14-15 кила и сега вече съм само 47-48 кг. Чувствам се много по-добре така: по-лека, по-жизнена, по-здрава и ... по-секси естествено  Laughing  Така че, Мартини, отслабнах без спорт, с помощта на този хранителен режим, за който разказах по-горе (инфо за него има тук, в бг-мама, също, потърси го, ако искаш) и "благодарение" на стреса в офиса ми  ooooh! А, забравих да спомена, че отслабнах много не само като кг, но и като обиколки в см (талията ми спадна с цели 10 см например)...  Grinning

На теб сърдечно пожелавам да постигнеш лесно и приятно желаното от теб тегло и мерки в сантиметри!!! С теб съм!!!  newsm03

На всички майки тук и на всички августовски рожби желая хубав ден и всичко най-най-добро!!!  Heart Eyes МНОГО МИ ЛИПСВАХТЕ ДА ЗНАЕТЕ  Embarassed

# 227
  • зад парка
Привет на всички - малки и големи (може и някои от децата да чете вече тук  Grinning)

След море и планина , пак сме в София - задръствания, студ и хрема от детската градина.

Чудя се дали тази година ще е по-добре в детската градина?! Минала година на Тити й се събра около 1 месец ходене общо. От 20 юни до 15 септември не беше възможно да се ходи, защото имаше 1 сборна група в цялата градина, а после бяха 1 месец и половина отпуска. След 4 дни ходене миналата седмица - пак е със страхотна хрема. Днес пак я заведохме с поотминала хрема. Да видим дали ще успее да се климатизира ...

# 228
  • София
Яяя, как ни е мръднала темичката Simple Smile

Явор тръгна на детска за първи път от тази година и никак, ама никак не му харесва... Тръгна от началото на септември, ходи 3 дена и се разболя, най-тежкото му боледуване до сега, че до сега не беше боледувал сериозно. И откара две седмици вкъщи, сега пак е на детска, но хич не е ентусиазиран. Ставането рано сутрин много го мъчи Simple Smile Във вторник така плака като го оставих сутринта, че ми скъса сърцето! А първия ден тръгна с такова желание и като отидох да го взема по-рано не искаше да си тръгва, но после...
Едната госпожа каза, че рисуването хич не му се отдавало, а аз съм живописец по образование, баща му е музикант Simple Smile та се шегувахме вкъщи, че по рисуване се е метнал на баща си, а по музика на мен, та и двете не му се отдават : )))) А той каза, че вместо да учат нещо са му губили времето с рисуване : )))))) Госпожата каза, че другите деца му викали “батко Яворе”, защото е най-едър в групата, последно като го мерихме беше 1,16 см. и е 27 кг.

Иначе за бърборенето Явор произнася “Р” от бебешок, първите думички, които казваше бяха с “Р”, но пък вместо “Ц” казва “Ч”, примерно “деЧката градина” и звучи някак по бебешки Simple Smile но и той много бърбори и добре се изразява, разказва, преразказва...

InaDot, вярно, че скоро и децата ще почнат да четат тук Simple Smile толкова са пораснали!

# 229
Леле, lo80, Явор верно си е батко. Simple Smile Маги е 1.07 и 18.600 и пак казват, че е едра за 4 годишна.
С говоренето няма никакъв проблем. Късно проговори, на 2 годинки, но оттогава не й спира устата. Всичко й се разбира и правилно го изговаря.

# 230
  • Sofia
Яяя, как ни е мръднала темичката Simple Smile
... Госпожата каза, че другите деца му викали “батко Яворе”, защото е най-едър в групата, последно като го мерихме беше 1,16 см. и е 27 кг.
... но пък вместо “Ц” казва “Ч”, примерно “деЧката градина” и звучи някак по бебешки Simple Smile но и той много бърбори и добре се изразява, разказва, преразказва...
...

Ло80, ти ме шашна с размерите на твоя Явор  Shocked
Моят син е на същата възраст като твоя, но е висок 105 см и тежи 16 кг, едва...  Embarassed
Иначе си изглежда доста добре според мен!  bowuu

И аз като теб много се радвам на раздвижването на темичката ни!  Simple Smile  Grinning  Hug

Алекс пък казва на състезанието "ИЗтезание"  Laughing, на възглавницата "ИЗглавница"  hahaha, на боклука "пупук"  Mr. Green

Хайде тук да си споделяме разни смешни думички, които казват децата ни  Peace

Може би ще е весело  newsm78

# 231
  • София
Хайде тук да си споделяме разни смешни думички, които казват децата ни  Peace

Може би ще е весело  newsm78

А Явор казва "иЗглавниЧа" : )))))
Определено ще е весело Simple Smile
Аз не го и поправям, много ми е сладко, че са останали още бебешки думички и изрази в речника му. И какъвто е едър и като заговори на бебешки.... Simple Smile
Като ходихме при лекарката му, тя каза, че е готов за първи клас  Laughing За последната година е пораснал с 6 см. на височина. Миналата есен беше 1,10 м. и апетит кикак не му липсва  Laughing

# 232
Хи хи lo80, вярно голямо момче е станал Явор, да ви е жив и здрав   bouquet
Йоан също е по висок от повечето си връстници 110 см. и е 19 кг. Купувам му дрехи за 5-6 годишни деца. Тази седмица не е на градина, че в стремежа си да го калявам, го простудих и сега е с хрема. И проговори след като навърши 2 години, но пък за сметка на това е ясно, отчетливо и както казва Вери не му спира устата. А най му се говори като сядаме да ядем или като си ляга  ooooh! Но пък последно време е много труден със спането. Вечер преди 23:30 часа не заспива, сутрин съответно не иска да става за градина. Показва си характера на моменти и си имаме разправии  Rolling Eyes Та така в шеги и закачки пораснаха децата  Laughing

А относно раздвижването, то от нас зависи момичета, повечето продължават да пишат и четат във форума, но не влизат в тази тема. По напред бях писала иска ли някой да направи новата тема като му дойде времето.

# 233
  • Стара Загора - на баира
                                          Здравейте момичета!
Като чета с какви мерки са ви дечицата на Тони сигурно ще ви учудят - 100см и е 17 кг.  Но да са ни живи и здрави децата - другото е без значение. Не може да произнася Р правилно само, а  иначе също като другите дечица не спира да бърбори  Simple Smile  Посещавахме логопед, но само 3 пъти- знаем упражненията за правилното произговаряне ,но не иска да ги прави и това си е. Типична лъвица! Искрено се надявам някой ден да го каже това Р.... Засега е на градина и се надявам за повече време да е, че като знам миналата зима какво чудо беше с гадните болести  Twisted Evil
Хубав ден и да са ви здрави дечицата!

# 234
  • Страната на чудесата
Хайде и аз да се отчета-Цвети е 110 см, 20 кг EmbarassedПухкава си върви и интересно, че не е дебелина, а твърдо и набито телцето и, подлагам я на ограничения, но сега през август за 1 месец бабогледане пак се напомпи ooooh!
При нея пък килограмите в повече са много вредни, защото се оказа, че има алергична астма и повечето телесна маса допълнително я изморява.Още не е на градина, сега е в Свети влас на санаториум и прави йогистки дихателни упражнения и някакъв точков масаж, играе покрай вълните и всичко, каквото се сетите за да укрепи имунната си система и дробчетата Simple Smile Дано, дано тази година дечицата ни са здравички и да посещават градината по-редовно. Praynig

# 235
  • София
А относно раздвижването, то от нас зависи момичета, повечето продължават да пишат и четат във форума, но не влизат в тази тема. По напред бях писала иска ли някой да направи новата тема като му дойде времето.
Така е, аз не бях влизала почти две години във форума, сега съм по-свободна и носталгията ме докара отново  тук Simple Smile
А като стигнеме 15-та страница, аз съм тук и ще пусна нова тема Simple Smile Еййй, от кога не съм пускала нова тема...  newsm44
А някой засичал ли е из форума Бригите, какво ли става с нея и с адашчето Явор?!

# 236
  • Sofia
... А като стигнеме 15-та страница, аз съм тук и ще пусна нова тема Simple Smile Еййй, от кога не съм пускала нова тема...  newsm44 ...

Ло80, радвам се, че имаш желание да пуснеш новата тема! Браво на теб!   bouquet

Желая ви слънчево настроение напук на дъжда:

# 237
ехе, на това му казвам активизация та дрънка!

за отчета:
Ели е 17,5кг, 105см
по норматив на 4г докторицата гледа таблица - за момичета било 18кг, 104см

с други думи се почти точно на нормата, само леко по изфинени - леко по-дълги и леко по-слаби  Laughing

А за ръста и килцата, мисля че всичко е на моменти - имам чувството че Ели има периоди в които дръпва на ръст и изтънява, и периоди в които повече дебелее отколкото расте. Има си моменти, когато се позаобля, после се изфинва... т.е. това са променливи величини. И от всички изброени дечица, всички са що годе в едни граници, пък и все пак зависи генетично и от родителите. Така че не се притеснявайте мами, прекрасни са ни дечицата.  Heart Eyes

# 238
  • Sofia
Алекс казва ИЗПИТКА вместо бисквитка  Laughing

Колибри, Ели расте като модел и манекен, браво на нея и на теб!  Flutter

Ех, колко е хубаво: Алекс вече спи сладко, а аз съм се отдала на тихо нощно сърфиране из нет-пространството (мъжът ми е в чужбина на работа, така че в момента съм сама с детето у дома).  Simple Smile

# 239
А някой засичал ли е из форума Бригите, какво ли става с нея и с адашчето Явор?!
Не, не съм. Май не влиза във форума както и много други като Джуна, Ери, Рури...

Общи условия

Активация на акаунт