Априлски бебета 2026 ❤

• 10 259
  • 380
  •   4
Отговори
# 210
Лина, много ще ви е яко в Италия. Аз исках за рождения ми ден (януари) да отидем в Неапол, ама май само ще си го мечтая.
Ние за 12 години доста сме прекарали време заедно, ама не стига. Сега ще ходим до Валенсия и Барселона.
Ще навестим две приятелки, едната от тях е бременна и няма иначе да я видя преди да роди (живее там).

Симптомите - скъсват ме гърдите от болка, направо сутиени не търпя. Пораснали са ми, купих нови сутиени и пак болят. Това ми е симптомът. Ходя на фитнес, живея нормално, ходя на работа, излизам. Е, онзи ден бях на вечеря и после ходиха на бар, а аз отказах. Не за друго, много ми е търсене да не пия алкохол. Пия по 1 бира, ама повече не и ми се отщя да ходя. Иначе съм парти енимъл и бар не пропускам. 😁

Не сме казали на никого още, освен на 2 приятели, които са в чужбина и на една моя много близка приятелка. От нея няма и как да крия, но и не искам, с нея много лични неща споделяме.
На важни хора като родители, не сме. Искаше ми се да чуем пулс, някак да сме сигурни, че не е кухо яйце или нещо подобно. Сега мислим да правим пренатален тест и се чудя да изчакаме ли за него и тогава да кажем. Някъде към 11-12 седмица, като излезнат резултатите.
(Знам, че се прави в 10-та, но слагам 1 седмица чакане на резултат).

За болничен - абсурд. Докато съм ок, никакъв болничен. Аз съм по-енергична от преди, не ми е лошо за сега и ако мога, бих работила до последно, буквално до раждането.
Ти как си? Вие казахте ли? Планирате ли сватба?

В Неапол съм била и на Капри -пожелавам ти го, прекрасно е!

Симптоми да усетих много рано, без да се филмирам няколко дни след това почнах да чуствам странни неща, докато вече след няколко седмици вече обърнах внимание и се видя Simple Smile. Гърдите, гадене, повръщане имах два дни до сега но доста сериозно и много сънливост...но се надявам да отшумява. И аз не искам да взимам болничен предварително, дано устискам. На никого не сме казали все още, защото аз все искам да е към третият месец. За сватба конкретно, честно казано не искам да съм като буренце с бяла рокля, и няколко пъти предупредих таткото да не си и помисля да ме пита сега Grinning но имам 6 то чувство че май е намислил да ми вземе пръстен 😁😁😁😁

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 20:43 от Лина Христова

# 211
  • Melmak
Според мен много зависи какво работи човек. Аз съм в офисна работа, не вдигам тежко, не е физически. И не виждам защо да не работя. Не съм спирала да работя от 20 годишна…

Можете да организирате сватба бързо, преди да е започнало да ти личи много. Според мен ако не вдигате гранде парти със 100-200 човека, може и лесно да се организира. Това само ако го искате, разбира се!

# 212
Според мен много зависи какво работи човек. Аз съм в офисна работа, не вдигам тежко, не е физически. И не виждам защо да не работя. Не съм спирала да работя от 20 годишна…

Можете да организирате сватба бързо, преди да е започнало да ти личи много. Според мен ако не вдигате гранде парти със 100-200 човека, може и лесно да се организира. Това само ако го искате, разбира се!

Така е да, права си и аз съм с офисна работа и мога да си го позволя Simple Smile За сватбата, ами и да не искам минимум 100 човека се събират и сега бебо и да направим къщата са приоритет, живи и здрави занапред ще го помислим Simple Smile

# 213
  • Melmak
Ако има тема за ремонти и там трябва да вляза. Направо в началото си викам.. леле 9 месеца как ще издържа?? Сега си казвам, боже, ще успеем ли с всичко преди да се роди бебето…

# 214
Пренаталните тестове не е задължително да се правят в 10 г.с. Мен още с предишните ми бременности ме посъветваха да направя този тест след първата фетална морфология около 12 г.с. Така и ще постъпя. Разбирам нетърпението и ентусиазма, и аз също ги изпитвам, но това е по-разумното решение според мен. 🙂

# 215
  • Melmak
Въобще не става дума за ентусиазъм, лекарката ми каза 10-11 седмица да го направя преди първата фм.

# 216
Въобще не става дума за ентусиазъм, лекарката ми каза 10-11 седмица да го направя преди първата фм.

Стана ми интересно защо преди морфологията. Не  се заяждам, наистина се интересувам. 🙂

# 217
Момичета, на вас казаха ли ви да не ядете тесто? Малко се сдухах, тъй като само от това не ми става зле Confused
На мен ми казаха да спра въглехидратите ( бяло брашно, сладко), без да имам ИР.

# 218

Стана ми интересно защо преди морфологията. Не  се заяждам, наистина се интересувам. 🙂

Здравей !
Защото ако има отклонение прекъсването на бременноста е много по- лесна .
Личен пример :
Забременях по време на карантина ) и двамата с мъжътжми бахме с ковид ) всичко вървеше добре до първата фетална 13 седмица . Тогава се видя аномалия и се наложи прекъсване на бременноста .
За таква процедур се изисква време не става от сега за сега , защоти ще се трвамира шийката и при следваща бременност ще има проблеми . Наложи се раждане …..
Щях да си спестя доста ако знаех за тези тестове тогава . 
След това забременях и родих здраво дете , но до 10 седмица до теста бях със свито сърце . 

Не плаша никой , това е моята истроя и съветвам всеки който има възможност да си направи пренатален тест .
Сега пак съм бременна и със свито сърце и страх ще правя в 10-та седмица . Дано всичко да е наред ❤

Пожелавам успех на всяка бъдеща мама 🌷🌸
След пренаталният тест , ще бъда активна в групата .
Дано ❤

# 219
Лина, здравей, добре дошла в темата!

Maeve, на мен не ми поставиха никакви ограничения, въпреки че съм със СПКЯ, макар и без ИР. Лекарката каза да продължавам със обичайния си начин на живот, може да се яде всичко по малко. Дори нищо не спомена за сурово месо и риба – това вече сама го прочетох по-късно и за всеки случай ги избягвам

# 220
За пренатален тест, моята аг ми каза в 10-11г.с. да пусна.
Аз съм с ту силно гадене цяяял ден, ту с мега умора. А има дни, в които съм супер енергична (те са рядкост). С предната бременност имах ужасни киселини 7месеца! Надявам се с гаденето да не се случи така.

Относно коремчето - е мноого индивидуално. С предната бременност, до 3тия медец нямах никакво коремче. После порасна изведнъж и седеше като надуто и така до 5тия месец. И после започна бавно да расте. Като в 7,8 и 9 месец стана огромен Simple Smile
А ето сега, от сега ми личи и съм с корем какъвто бях с 5-6ти месец предния път.

За храната - нищо не са ми забранявали. Всичко в умерени количества. Моята АГ дори ми дава да пия чаша вино или 1 бира.
Аз пия безалкохолна бира, което ме устройва и без това и шофирам

# 221
  • Melmak

Лекарката ми каза това. Не съм спорила или изисквала кой знае колко информация. Самата аз не бях много запозната, защото нямах дълго време да планирам бременността, случи се от 1 опит. Прочетох за пренаталния тест и още в 6 седмица говорих с лекарката, за да й кажа, че ще искам в бъдеще. Тя каза, че според нея нямам нужда, но щом искам няма да ме спира и ще ме насочи за лаборатория. Бях тази седмица на преглед, даде ми брошура и телефон да се обадя, но не ми остана време. Ще звъня другата седмица. Обясни ми, че се прави в 10 г.с, като от темата за пренаталните разбрах, че ако няма достатъчно фракция в кръвния материал, се взима повторно след 1-2 седмици. Вероятно се прави преди 12 седмица, защото ако излезе нещо лошо и се наложи прекъсване на бременността, да е по-навреме. Не знам.

# 222
hechicera_,фм няма общо с пренаталния тест. ФМ винаги се прави преди БХС, защото именно от него се взимат информационните параметри, които са нужни за БХС. След това се взима кръв и резултатът излиза след около седмица, в зависимост от това кога е пуснат за обработка.
Аборт по медицински причини обикновено се извършва до 20-24 г.с. Затова БХС и пренаталните изследвания се правят около 12 гестационна седмица, а при положителен резултат жената се насочва към амниоцентеза, която също изисква време за анализ.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 15:34 от Smile_ :)

# 223
  • София
Здравейте, трета бременност ми е, като само едната докарах до финал. Корема ми е толкова издут като в 5месец … не знам защо 😂😂 имах запек, оправиха се нещата. Пия предписаните лекарства,бях на преглед в 5 г.с имаше само сакче, другата седмица ще ходя пак в края на би трябвало 7г.с. Не бях готова за това издуване …

# 224
И аз съм така, не се тревожи. При мен се случваше с всички бременности - подуване и изглеждам все едно съм в средата на бременността, а всъщност съм във втори - трети месец. 😀 Нормално е, особено с втора, трета и т.н. последващи бременности. Тялото заема отрано вече познатата позиция и форма. Коремната стена е по-отпусната (вероятно) и затова бързо заема бременната форма. А подуването и запекът допълват този ефект. Подуване и запек аз имах само с първата си бременност, ядях сливи, плодове като цяло, пиех повечко вода, за да се случат нещата. И на мен сега ми е трета бременност и без дори да имам запек или да чувствам неприятните подувания и тежест, имам бременно коремче. 😀

Общи условия

Активация на акаунт