Априлски бебета 2026 ❤

• 18 284
  • 711
  •   3
Отговори
# 705
Здравейте,

Наясно ли сте какъв резултат се счита за висок риск от прееклампсия и фетална растежна ретардация?

Резултати ми излязоха, не ми се струват зле, но тъй като няма референция, се чудех при какви стойности се изписва аспирин.

# 706
Здравейте,

Наясно ли сте какъв резултат се счита за висок риск от прееклампсия и фетална растежна ретардация?

Резултати ми излязоха, не ми се струват зле, но тъй като няма референция, се чудех при какви стойности се изписва аспирин.

При мен риска преди 34г.с. 1:3207
Преди 37г.с. 1:695
За растежна ретардация 1:51

Пия Акард, но още но още на феталната се видя, че едната артерия към матката не се кръвоснабдява добре.

# 707
Аз ходих до личната за болничен. Тепърва й казах, че съм бременна. Сервира ми, че не може да пия никакви болкови чайове. 🤔 Аз знам за определени, че не може, ама никакви!?

Освен това и сега ми вкара муха в главата, че трябва да търся АГ който да се съгласи да ми пише болничния, който е 45 дни преди термин, защото моят АГ не работи със здравна каса. 🫤

# 708
Здравейте отново от мен. Не пиша често, но пък постоянно чета. Преди да забременея аз бях с ендометриоза, преминала много тежка операция преди година. След дълги опити и отрицателни тестове лекуващите ме доктори предложиха да ме подготвят за инвитро, тъй като вече психически не издържах и бях доста отчаяна, че никога няма да стане. Забравих да спомена че съм на 25. Пуснахме спермограма на мм, която излезе с тератозооспермия, подготвихме документите и ги пуснахме за фонд и хоп на следващия месец бременна докато се пазим! Явно сме спрели да мислим и сме били спокойни, не знам как е станало, това е нашето чудо. След това от страх бях казала, че ще направя пренатален тест, но доктора ми ме посъветва да изчакам бхс и първата фетална. Точно това направих, отидох при доц. Чавеева и тя ми каза, че всичко е наред и не вижда никаква причина да правим пренатален тест, че всичко протича като една здрава бременност, изчисленията за рискове са минимални каквито на напълно здрави хора. Следящият ми доктор потвърди, че няма смисъл и всичко е наред и ако е било заченато с увреден сперматозоид е щяло да стане аборт. Напълно им се доверихме и се успокоихме доста, но понякога се замислям дали не е грешка ( може би страха ми идва в повече и това, през което минахме). Вие бихте ли се доверили на докторите или бихте направили пренаталния тест за всеки случай (въпреки, че казват, че всичко е напълно нормално)? Какъв е вашият съвет?

# 709
  • Melmak
Аз се доверих на себе си. На 32 съм и д-р Колева от Надежда каза, че не вижда причина да правя пренатален, но аз настоях. Тя каза, че не вижда причина, но ако настоявам ще ме посъветва коя лаборатория да ползвам. Доверих се, защото проучих също и направих теста. Излезе всичко наред, разбрахме и пола. Не съжалявам, аз го направих за наше спокойствие. Нормална бременност е, естествена, случила се от 1 опит. Нямам негативен опит със загуби или състояния.

# 710
Аз се доверих на себе си. На 32 съм и д-р Колева от Надежда каза, че не вижда причина да правя пренатален, но аз настоях. Тя каза, че не вижда причина, но ако настоявам ще ме посъветва коя лаборатория да ползвам. Доверих се, защото проучих също и направих теста. Излезе всичко наред, разбрахме и пола. Не съжалявам, аз го направих за наше спокойствие. Нормална бременност е, естествена, случила се от 1 опит. Нямам негативен опит със загуби или състояния.
За щастие ние загуби нямаме, просто не се получаваше и не знаехме причината точно каква е след като преминах операцията и вече всичко беше наред с мен. За спермограмата на мм се консултирахме също с лекар и казаха, че еднократно не се поставяло диагноза и той беше точно на границата, за което казват, че положението не е толкова страшно колкото ние се бяхме наплашили. Има нещо, което ме спира да го направя и ме кара да се доверя на докторите и след това си казвам дали не греша.

# 711
Включвам се за пренаталния тест, защото и аз съм в голяма чуденка от две седмици насам. Реално няма причина да го правя, първото ми дете е здраво с много нисък риск на БХС и идеални фетални морфологии обаче започнах да разучавам хромозомните аномалии, делеции и дупликации и гледах, че първо някои от тях се проявяват след 10-12-14-годишна възраст на детето или могат изобщо да не се проявят, второ, че шансът да се хванат на ехограф особено в ранна седмица е около 10% и по-малко при някои от тях. От друга страна при тях има и по-голям процент фалшиво положителни резултати, числото пак е минимално на база на направените тестове, но достатъчно, за да си причини човек излишни главоболия. Абе, човек с интернет и много свободно време може да се вкара в страшни филми. В крайна сметка имам час за утре за пренатален тест и за момента смятам да го направя, ако до 10 сутринта не стане нещо да ме убеди в обратното Grinning

Общи условия

Активация на акаунт