Априлски бебета 2026 ❤

• 20 797
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Мамчета, избрахте ли при кого ще се следите вече? Аз съм от София, след инвитро в Турция и днес от болницата ми казаха да спирам прогестерона от раз в 10г.с и да си намеря добър АГ за следене. Аз съм си записала час при Дойчиновски, чела съм във форума хубави неща за него. Само незнам по здравна каса за ЖК кой да търся... Също мисля от началото на октомври да изляза в болничен, дано Дойчиновски да може да ми пусне. Вие как мислите да се следите - платено, по НЗОК или и двете? Simple Smile

# 91
  • Melmak
Аз сега пътувам към лекар. Не познавам никакви лекари, ходила съм на случайни АГ през годините, колкото за профилактични ежегодни прегледи, където ми е било изгодно с допълнителното здравно.
Записала съм си час при д-р Колева в Надежда. Не съм посещавала клиниката до сега. Не искам да раждам в държавна болница, а и заради очите ще раждам секцио сигурно.
Четох добри мнения за д-р Данаил Илиев в Надежда, записала съм се на преглед за 02.09. Ако ми допадне като човек, ще продължа с някой от тях, ако не, ще търся друг.
Може би по ЗК ако се следиш е лесно за болничен. Аз не мисля да излизам изобщо, чувствам се добре и не искам да си зарязвам работата.
Ако има дами в София, които са избрали своя лекар и по ЗК, нека споделят кой е той. Не знам дали има смисъл да се следя на две места, май самата каса не покрива кой знае какво.

# 92
Здравейте ,дами и аз си избрах по ЗК доктор ,и отделно ще си ходя при доктора който ми направи трансфера ,ще ходя за сега и при двамата .Аз вече почнах с болничните издадоха ми първия вече и така и ще си продължавам живот и здраве.Чакам с нетърпение понеделник вече ще съм в 7г.с. дано се чуе пулс.

# 93
  • София
Ходихме с таткото при лекарката ми за потвръждаване на бременност, в 5 г.с. съм , за това около 5.09 сме на втори преглед и се надяваме да чуем пулс.
Вероятно ще се следя при моята си гинеколожка, Д-р Емилия Пантева - която е с частен кабинет ,но работи и със ЗК.

едит - прочетох няколко стари мнения във форума ,че е много внимателна / за това съм съгласна/ ,но не била много добра като акушер. Много съм объркана и ще се опитам да се информирам възможно най - подробно. До кога трябва да реша при кого искам да се следя ?

# 94
Здравейте ,дами и аз си избрах по ЗК доктор ,и отделно ще си ходя при доктора който ми направи трансфера ,ще ходя за сега и при двамата .Аз вече почнах с болничните издадоха ми първия вече и така и ще си продължавам живот и здраве.Чакам с нетърпение понеделник вече ще съм в 7г.с. дано се чуе пулс.

Ти кой доктор избра по ЗК?

# 95
Здравейте, момичета. Ние днес бяхме отново на преглед. 7г.с+2 видяхме ембриончето и чухме сърчице. Следващ преглед другия месец и вече трябва да взема направление за ЖК. 🩷

# 96
  • Melmak
Браво, Моника! Страхотни новини!

Аз днес бях при д-р Стелла Йорданова, ендокринолог! Не знам дали в тази тема ми я препоръчахте, или в другата (пиша едновременно в няколко и се обърквам).
Много съм доволна от отношението. Жената обърна страшно много внимание! Седяла съм над 1 час в кабинета й! Премери ми тегло, кръвно, сатурация, ехограф на щитовидна, мерки на талия. Направо не мога да повярвам колко слушаше, обясняваше и се интересуваше. Беше много спокойна, имах нужда от това, да ми се чуе историята и да вникне в проблема ми, а не просто едно дежурно “ир с поликистоза”.
Прояви истински интерес към състоянието ми, обясни ми кое, как защо, даде ми насоки как да се храня и не просто през бременността, а като начин на живот и мислене.

За съжаление си изпуснах часа при АГ. Бях запазила двата часа днес и не очаквах да седя повече от 20-30 минути при ендокринолога. Разбрах се с АГ да отида в понеделник.

# 97
Момичета какво пиете за повръщане. Аз както се хвалех, че нямам симптоми, цял ден повръщам. Не съм яла нищо и ми е тотално зле на стомаха.

# 98
Какво пиете за гадене, какво ви помага и има ли такива, които имат 24/7 гадене? Имам чувството, че съм единствената, на моменти пропадам страшно много психически, в болница съм заради отлепване на сакчето, в 7г.с. съм, тук ми правят деган, но няма никакъв ефект и казват, че не може друго да се направи. Отчайвам се и не знам колко още мога да издържа, от 3 дни не съм яла, само ми се гади, стомаха ми е на топка, не издържам психически повече, изнервена съм, плача доста често, имам чувството, че този ад няма да свърши никога. Помогнете ако можете със съвет….

# 99
Какво пиете за гадене, какво ви помага и има ли такива, които имат 24/7 гадене? Имам чувството, че съм единствената, на моменти пропадам страшно много психически, в болница съм заради отлепване на сакчето, в 7г.с. съм, тук ми правят деган, но няма никакъв ефект и казват, че не може друго да се направи. Отчайвам се и не знам колко още мога да издържа, от 3 дни не съм яла, само ми се гади, стомаха ми е на топка, не издържам психически повече, изнервена съм, плача доста често, имам чувството, че този ад няма да свърши никога. Помогнете ако можете със съвет….

Аз смуча едни хапчета "Емил". Имам само гадене за сега и като се появи смуча едно.
Стискам палци да мине бързо! ❤️

# 100
Здравейте,

Записвам се при вас. Втора бременност ми от инвитро. Първата приключи неуспешно.

На мен ми се гади по цял ден и нямам никакви сили. Стратегията ми е да хапвам почти непрекъснато по нещо на много малки хапки/ глътки. В момента много ми помагат кисели зелени ябълки. Хапвам и други плодове - банан, къпини, праскови. Ям препечени филийки, сухари, краставици със сол, Маргарита.
Гаденето идва най-вече от гладен стомах, затова се препоръчва да се яде често по-малко. Аз дори си държа нещо на нощното шкафче и почвам още със събуждането, за да избегна сутрешното повръщане.
Течности също пия със сламка на малки глътки - сода, портокалов сок, вода с лимон, айрян.
Когато всичко това не помага, смуча антиметил и Емил.
Като цяло тази стратегия ми помага, но въпреки това по-цял ден се чувствам ужасно.

Успех на всички и бързо да минава първото тримесечие!

# 101
  • Melmak
Здравей, Ванила, желая ти успех и всичко да е наред! ❤

# 102
Здравейте,

Записвам се при вас. Втора бременност ми от инвитро. Първата приключи неуспешно.

На мен ми се гади по цял ден и нямам никакви сили. Стратегията ми е да хапвам почти непрекъснато по нещо на много малки хапки/ глътки. В момента много ми помагат кисели зелени ябълки. Хапвам и други плодове - банан, къпини, праскови. Ям препечени филийки, сухари, краставици със сол, Маргарита.
Гаденето идва най-вече от гладен стомах, затова се препоръчва да се яде често по-малко. Аз дори си държа нещо на нощното шкафче и почвам още със събуждането, за да избегна сутрешното повръщане.
Течности също пия със сламка на малки глътки - сода, портокалов сок, вода с лимон, айрян.
Когато всичко това не помага, смуча антиметил и Емил.
Като цяло тази стратегия ми помага, но въпреки това по-цял ден се чувствам ужасно.

Успех на всички и бързо да минава първото тримесечие!
Единственото нещо, което мога да хапна е печена филийка и ти едно, две залъчета. Стомаха ми отхвърля всичко, вече даже ме е страх да опитвам да пробвам да хапна каквото и да било. Чувствам се просто ужасно…

# 103
Roni, съжалявам, че е така при теб. В болницата не те ли слагат на системи, поне глюкоза или нещо такова да приемаш през тях и да не се обезводниш. Стискам палци скоро да се почустваш по-добре!
И аз имах отлепяне, но отказах хоспитализация, защото бях в друг град като се случи. От тогава лежа почти целодневно. Теб кога се очертава да те изпишат? Чудя се дали у дома няма да се чувстваш по-добре? Миризмите в болницата дразнят ли те?

# 104
Здравейте на всички! Искам да се включа в темата с термин 30.04.2026 г.

До първата ни бременност с мъжа ми вървяхме немалко - година и половина. За това време имаше и правилни, и грешни диагнози, сменихме различни лекари, а аз дори успях да стана наполовина доктор, докато стигнем до този вълнуващ резултат. Все още ме е страх да участвам в такива теми с мисълта «ами ако нещо се обърка», но реших да се боря със страховете.

Пожелавам на всяка участничка тук лека и безпроблемна бременност! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт