Априлски бебета 2026 ❤

• 13 057
  • 503
  •   3
Отговори
# 150
Хей здравейте! 🌷
Много интересно как при всички е различно. Днес съм 6+1 г.с. и аз забравям че съм бременна на моменти. Иначе да - спи ми се и на мен повече. Още преди положителния тест ходихме на една лека еко пътека и ми дойде много зор. А друг път съм като кон.

За спорта - не спортувам. Гледам след цял ден седене (работата ми е такава) да се разходя за час. Иначе до скоро ходих на народни танци и пак ми се ходи, но не знам дали това би било окей? 🤔

# 151
Дори при липса на проблем, аз не бих практикувала спортове с подскачане или пък с тежести особено в първи триместър. После според препоръка на следящото АГ.
Лично аз съм след инвитро, имах и кървене миналата седмица и не спортувам. Нито съм надебеляла, нито нищо, ще утрая без. Докторът ми каза, че разходки може, но до 5км. на ден. Това беше преди кървенето. После каза да си почивам.
Леген с пране също не вдигам. Наклони, стълби в голямо количество избягвам. Важно ми е, пазя се.

# 152
  • Melmak
На мен ми казаха да продължа живота си нормално. Ако не съм правила нещо до сега да не експериментирам и без екстремности, но и да не спирам спорта. Вчера бях на фитнес. Аз бих си продължила нормалния живот, ако нямам оплаквания и проблеми. Гледам просто да ходя на уредите, на които не товариш дискове, а местиш щифт, за да решиш колко кг искаш. Но аз не бива да надебелявам много заради ИР, освен това съм на стол по цял ден и колкото гледам да излизам в обедната да се движа, пак не е достатъчно. Предполагам при проблемна бременност, рискове, предишни загуби е друго. Реално като съм забременяла съм била на море, влизах в басейн, пиех алкохол, правех си лазерна епилация… всичко. Предстои ни пътуване със самолет. Аз опитвам максимално да си продължа живота, колкото мога като преди.

# 153
Здравейте, реших да пиша и тук понеже положението е гранично и не се знае априлче или мартенче ще бъде. Рано е да се каже със сигурност термин, доктора каза края на март, но с предишната бременност от 5 март го изместиха на 14ти, а родих на 21ви, така че.. Нищо не се знае.
За мен това е втора бременност, имам момиченце на 1г и 5м, забременях малко по-рано от очакваното, но да е живо и здраво бебенцето пък ще видим как ще се оправям с две с такава малка разлика.
Аз също доста често "забравям",че съм бременна или дори по-точно целенасочено гледам да не го мисля понеже предния път 41 седмици чакане ми дойдоха малко в повече.😁
Относно симпотмите- имам леко гадене, не мога да последна домати, а по принцип много обичам, като цяло за момента нямам много апетит, но и не се тъпча,защото повярвайте апетита ще дойде.
Относно тренировките- както с първата бременност, така и с тази посещавам фитнес залата. Разбира се, избягвам определени упражнения, не тренирам до отказ и внимавам с тежестите. Не бих казала,че тренирам генерелано колкото ми се иска, но гледам миниум 2/3 тренировки да имам в седмицата. С предната бременност спрях да тренирам не от медицински причини, а от притеснение как ще ме гледат хората във фитнеса с корема, което.доведе до доста качване на кг, които все още не бях успяла да сваля напълно. Така,че моят съвет момичета е да се движите, стига да няма противопоказания. Плюс това сме бременни, не болни. Simple Smile

# 154
Аз много се радвам, че успях да сваля 8 кг преди да забременея. Явно щяха доста да ми тежат през последните месеци

# 155
  • Melmak
Аз много се радвам, че успях да сваля 8 кг преди да забременея. Явно щяха доста да ми тежат през последните месеци

За това най-много ме е яд! Не се вкарах в режим на време, качих кила покрай проблемите, които имах. Не вярвах, че от един път ще забременея и мислех да си правим опити, аз да си тренирам през това време и да си пътуваме насам-натам… а сега айде юрурш на доматите е положението..

# 156
Минавам набързо с много приятни новини за нас. Днес съм 5+1 и видяхме плоден сак 10 мм и жълтъчен мехур. Лекарката каза, че всичко е отлично. Следващият преглед ще бъде на 7+5 и тогава вече очакваме да видим ембриона и да чуем пулса ☺

# 157
10 дни закъснение вече. Направих на 4 ден закъснение кръвен и беше отрицателен, правени и 4 уринарни отрицателни. Възможно ли е да е рано направени? Имам голямо напрежение и болки в гърдите и при стискане на зърното излиза капчици секрет.

# 158
Не е рано, ако бяхте бременна щеше да покаже, идете на лекар, ще ви прегледа и пусне хормони.

# 159
Минавам набързо с много приятни новини за нас. Днес съм 5+1 и видяхме плоден сак 10 мм и жълтъчен мехур. Лекарката каза, че всичко е отлично. Следващият преглед ще бъде на 7+5 и тогава вече очакваме да видим ембриона и да чуем пулса ☺

Честито! Дано всичко е наред! 🍀

# 160
Момичета аз пък имам следния лек проблем ако така мога да го нарека. Не знам дали е нормално в 8 г.с. съм и забелязвам леко жълтеникато течение с неприятна миризма и не знам да го отдам на хормоналните проблеми, защото нямам нито сърбеж или зачервяване  следващата седмица съм при АГ така, че ще го попитам, но все пак реших да ви драсна.

# 161
Не би трябвало да има миризма, липсата на други симптоми не означава непременно, че всичко е наред. Най-добре е да си запишете час при вашия АГ.

# 162
Хубаво е това да се провери навреме, защото може да бъде доста опасно.

# 163
Мамита, мислите ли за пренатестовете и ако да, към кои видове сте се насочили?
Аз се насочих към :

VISION+
VERAgene
NIFTY PRO

Не знам дали ги хвалят просто гледах, че обхващат доста неща затова

# 164
  • Melmak
Да, мисля. Аз още съм в началото, имам време до 10 седмица, защото вървя назад така да се каже. Говорих с лекарката, при която ходих последно, тя даже малко ме разубеждаваше. С оглед на възрастта и състоянието ми бхс било достатъчно. Ами.. не, аз искам да съм спокойна.
Има тема за пренаталните тестове и там също можеш да прочетеш повече.

Общи условия

Активация на акаунт