Априлски бебета 2026 ❤

• 10 043
  • 364
  •   5
Отговори
# 270
  • Melmak
Hechicera, ако е планирано секцио, доколкото знам това е варианта, защото колкото по-близо е до термин е по-голям шанса да се започна нормално раждане.

Благодаря! Значи.. мм и баща му са родени на една и съща дата в началото на април. Сега да сложим братовчедка му и чичо му… 😁😁😁😁😁😁 светът на овните! Само да не е на датата ба дядо си и баща си, защото не знам какво ще правя! 😁😁😁😁

# 271
Ние имаме съседка, чийто съпруг, дъщеря и син са родени на един и същи ден. Изобщо не мога да си представя как протичат празниците при тях 😁

# 272
  • Melmak
Ние имаме съседка, чийто съпруг, дъщеря и син са родени на един и същи ден. Изобщо не мога да си представя как протичат празниците при тях 😁
В такъв случай ще трябва да наемаме зала като интер експо център за да празнуваме рожден ден. 😁

Надявам се на мартенско овне, ама ще видим!

# 273
Здравейте, мами 🤗 включвам се и аз с термин 24.04, с дете на 3г. Сега обмислям къде да отида за биохимичен скрининг за София. Някоя ходила ли е при д-р Искилиева?

Аз ходих веднъж при нея и не съм доволна. Наплаши ме със забавяне в растежа и че трябва да извадим бебето в 37 седмица. Допускам, че е възможно отчасти да се дължи на моята стратегия с предишната ми бременност да обикалям от специалист на специалист, уж за да събера максимално много мнения и да съм по-спокойна. Но така не могат да проследят растежът дали е стабилен и просто бебето си върви малко, или наистина има рязко забавяне. При мен беше дребничко бебе с постоянен стабилен растеж. Роди се на термин. За съжаление и от отношението ѝ не съм доволна - студена, незаинтересована (поне по време на моя преглед). След целия ужасен преглед с наплашване, измери кръвното ми чак накрая и отбеляза, че имам и кръвно (като още една причина да се побърза с ваденето 😀). Нямаше как да нямам, при положение че бях разтърсена от “откритията” ѝ и плаках през цялото време 😀😀😀. В Щерев има и други специалисти, за които съм чувала много добри отзиви. Ако искате, опитайте при някого от тях! Разбира се, ако държите, опитайте и при нея, но ако ви каже нещо лошо - задължително идете при друг специалист за второ мнение!

# 274
Здравейте, момичета! Записвам се и при вас, тъй като терминът ми е в първите дни на май и е много вероятно да си имаме априлско бебе. Първа бременност ми е, с Хашимото и Тромбофолия съм, а като симптоми на бременността с много подут корем и доста затруднено ходене до тоалетна. Днес бях на преглед в 6г.с.+ 5 съм и видяхме пулс за първи път. Успях да лепна и вирус вече и бях 2 дни с температура, което доста ме притеснява. Реших къде ще е първата фетална морфология, но се лутам за NIPT, който със сигурност сме решили да направим. Видях, че някои момичета са се насочила и за пренаталния тест, ще се радвам ако споделят някакво конкретно мнение за лаборатория. Пожелавам на всички леко бременеене и спокойствие! 🍀💐

# 275
Добре дошла в темата! И аз съм с Хашимото и с подуване, тъкмо в друга тема уточнявам дали някой има съвети как да се реши този проблем.

Пожелавам ти повече да не се сблъскваш с трудности през останалата част от бременността. А и не се обвинявай заради болестите - това е съвсем нормално, все пак имунитетът рязко спада по време на бременност

# 276
  • Melmak
Love&peace, аз се насочих към niptify в лаборатория cell genetics. Ще го правя другата седмица, ще споделя като мине.

# 277
Благодаря ви за топлото посрещане! ❤️
Unserwahnsin, аз мисля, че изпробвах всичко, което намерих в интернет пространството, нищо не помага за сега. Имам чувството, че вече изглеждам бременна от това подуване 😂

# 278
И аз така си мисля за себе си, особено към края на деня по размери почти съм в средата на втория триместър. И се чувствам много тежко. На кантара вече отсега съм +2 кг, макар че реално разбирам, че това са отоци. Но пак е неприятно

# 279
  • Melmak
Аз също имам подуване (от газове), но го отдавах на количествата зеленчуци, които ям преди всяко хранене. Понякога пия еспумизан изи. Но като цяло не ми личи толкова корем.

# 280
Здравейте на всички
Не знам дали въпросът е подходящ за темата но искам колкото се може повече мнения искам да споделя,че имам ужасно повръщане ,в началото мислех,че е нормално ,докато не започнах да не задържам никаква храна и вода цял месец,постоянно съм по болници с вливане на глюкоза и примперан,оказа се ХИПЕРЕМЕЗИС ГРАВИДАРИУМ, супер тежка форма на повръщане ,хормоните ми са до небето ! В момента съм в болница вече седмица на системи отново! След като не ми действаше абсолютно нищо и повръщането не спря ми назначиха лечение с Кортикостероиди искам да попитам някой тук дали е бил на такова лечение ,всичко било ли е наред с бебето ,някакви странични ефекти след време ? Доста ме наплашиха мои близки и с причина ,знам че са вредни ,но са назначени и наблюдавани от лекар ,също така ми вливат много витамини,за да се избегнат лошите последствия! За момента имам само нарушение на съня в този късен час не спя поради тази причина...Ще се радвам някой да сподели опит !
Поздрави Hug

# 281
Здравей Сани, аз съм след инвитро и още от преди трансфера съм на преднизолон. Първо бях на 16мг, след +тест свалих дозата на 8мг и така до края на 10та г.с. Сега в 11та намалявам на 4мг и след още седмица минавам през ден и го спирам. Масово момичетата, които сме инвитро приемаме кортикостероид за задържане, така че не би трябвало да има проблем за бебчето. Поздрави!

# 282
Здравейте на всички
Не знам дали въпросът е подходящ за темата но искам колкото се може повече мнения искам да споделя,че имам ужасно повръщане ,в началото мислех,че е нормално ,докато не започнах да не задържам никаква храна и вода цял месец,постоянно съм по болници с вливане на глюкоза и примперан,оказа се ХИПЕРЕМЕЗИС ГРАВИДАРИУМ, супер тежка форма на повръщане ,хормоните ми са до небето ! В момента съм в болница вече седмица на системи отново! След като не ми действаше абсолютно нищо и повръщането не спря ми назначиха лечение с Кортикостероиди искам да попитам някой тук дали е бил на такова лечение ,всичко било ли е наред с бебето ,някакви странични ефекти след време ? Доста ме наплашиха мои близки и с причина ,знам че са вредни ,но са назначени и наблюдавани от лекар ,също така ми вливат много витамини,за да се избегнат лошите последствия! За момента имам само нарушение на съня в този късен час не спя поради тази причина...Ще се радвам някой да сподели опит !
Поздрави Hug
Здравей, аз за съжаление бях така с първата бременност. Повръщах от първия ден на бременността до родилна зала включително. Първите два месеца изкарах свита на кълбо на пода с бутилка газирана вода. Вливаха ми системи периодично с магнезий, деган и витамини доколкото си спомням - не ми помагаха. Помогна ми единствено сутрин преди да стана от леглото да хапна една обикновена бисквита и след това на всеки час по нещо малко и основно въглехидратно. Избягвах кисело, мазно, въобще всякакви храни с по-остър вкус и мирис. Държах се псотоянно сита и много малки количества ядях, защото в момента, в който изпитвах глад, започвах да повръщам. Изкарах с този режим до девети месец и без лекарства, като имаше периоди, в които го контролирах много добре и такива, в които по цял ден ми беше зле. При някои минава след първите три месеца, аз нямах този късмет, но веднага след като родих гаденето спря като с магическа пръчка. Пиех и по 3-4 литра вода на ден. Чувала съм също, че при някои жени спира ако спрат фолиевата киселина, но аз не посмях. Стискам ти палци да си от късметлийките, при които минава след първия триместър!

# 283
  • Melmak
Надявам се скоро да сте добре ❤

Снощи, явно съм се замислила покрай едната тема в СО и нещо споменах на мм желанието ми за име - Лазара или Велина и той как не припадна. 😁 за Лазара нямам шанс Sad

# 284
Ами точно заради добрите отзиви си записах при нея 😃 исках да е сертифициран, а те са малко на брой и тя беше една от тях. С първата бременност ходих във Фемина, тогава който ми се паднеше доктор, този. Не съм правила проучване, нищо. Ами ще видим какво ще е, ако не ми хареса със сигурност ще отида при друг. То и ми искат изследвания по-рано, сега трябва да търся къде могат да ми ги направят, понеже не живея в София и няма как да пътувам постоянно, та накрая може и изобщо да не съм при нея.

С първата бременност ми започна гаденето и повръщането след 7с може би, сега още нямам нищо, дано и така да си остане, но чувствам яка умора, все ми се спи..

Здравейте, мами 🤗 включвам се и аз с термин 24.04, с дете на 3г. Сега обмислям къде да отида за биохимичен скрининг за София. Някоя ходила ли е при д-р Искилиева?

Аз ходих веднъж при нея и не съм доволна. Наплаши ме със забавяне в растежа и че трябва да извадим бебето в 37 седмица. Допускам, че е възможно отчасти да се дължи на моята стратегия с предишната ми бременност да обикалям от специалист на специалист, уж за да събера максимално много мнения и да съм по-спокойна. Но така не могат да проследят растежът дали е стабилен и просто бебето си върви малко, или наистина има рязко забавяне. При мен беше дребничко бебе с постоянен стабилен растеж. Роди се на термин. За съжаление и от отношението ѝ не съм доволна - студена, незаинтересована (поне по време на моя преглед). След целия ужасен преглед с наплашване, измери кръвното ми чак накрая и отбеляза, че имам и кръвно (като още една причина да се побърза с ваденето 😀). Нямаше как да нямам, при положение че бях разтърсена от “откритията” ѝ и плаках през цялото време 😀😀😀. В Щерев има и други специалисти, за които съм чувала много добри отзиви. Ако искате, опитайте при някого от тях! Разбира се, ако държите, опитайте и при нея, но ако ви каже нещо лошо - задължително идете при друг специалист за второ мнение!

Общи условия

Активация на акаунт