Априлски бебета 2026 ❤

• 17 765
  • 682
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Мами , днес бях на БХС - не бях уведомена от лекарката ми ,че трябвало преди кръвните изследвания да се направи ултразвук. За това преди да дам кръв в майчин дом , ми направшиха ултразвук. На него лекаря обаче ми каза ,че в няколко позиции измерва някаква гънка на вратлето малко по - висока ,отколкото е препоръчително - доколкото разбрах NT  2.35 . Според него било показател за Даун. Чакам три дни за резултатите ,и в петък съм на ФМ. Ще се побъркам от притеснение до тогава. Стискам палци и се моля да е наред всичко.

Дънките и на мен ми стягат,и нищо не ми е удобно като долна дреха вече. Не смея нищо да си купя  - моля се на добри резултати и ще разгледам магазините.

Цитирам се, излезна резултата от БХС ,  и лекаря ме предупреди ,че ще има повишен риск в резултата по негови думи заради това ,че е отбелязал на NT  2.35 . В петък ни е Феталната, не знам как ще спя до тогава.

Доколкото виждам ,не са толкова лоши резултатите на комбинирания риск - но все пак ми е много разтревожено.
Благодаря на всички за милите думи и подкрепата. Сила сте момичета !

БХС 11-14 седмица
 * РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА *
 ВАШИЯТ КОМБИНИРАН РИСК за болест на ДАУН e 1 от 2014 бременни 1)
 ВАШИЯТ РИСК за болест на ЕДУАРДС e 1 от 78920 бременни
 ВАШИЯТ РИСК за болест на ПАТАУ e 1 от 52451 бременни
 ВАШИЯТ РИСК за болест на ТЪРНЕР e 1 от 100000 бременни
 *ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНСУЛТИРАЩИЯ
 Биохимичен риск за болест на ДАУН e 1 от 2166 бременни
 Възрастовият риск за болест на ДАУН е 1 от 935 бременни
 Възрастовият риск за болест на ЕДУАРДС е 1 от 8410 бременни
 Възрастовият риск за болест на ПАТАУ е 1 от 25251 бременни
 Възрастовият риск за болест на ТЪРНЕР е 1 от 6409

# 676
Има ерго раници, които стават още от 2,5 до 3 кг. Аз започнах да нося бебето си в такава от втория месец. Много е удобно за разходки, но не чак толкова, когато трябва да пазарувам или да върша работа едновременно.
[/quote]

Smile_:), То ПИШЕ, че стават ама не стават. Както и при много от "популярните" производители пише, че е ерго ама не е ерго.

# 677
МорскаЗвезда,изпитано е и работи. Аз не се влияя от това, какво пише някъде,гледам реалните резултати. Ако бях видяла, че на бебето ми не му е добре, щях веднага да спра да я нося.  Но то се чувстваше чудесно и спеше спокойно.

# 678
Аз също ползвах раница на ergobaby. Тя е от 3кг.  Ина бебчо и на мен беше много удобна. Подариха ми някакво кенгуру, пак от 3кг нагоре. Ами въобще не съм го пипала. Все още седи в кутията, дори нямам желание да го продам/подаря, защото смятам че не е подходящо и удобно.

# 679
На мен пък раницата, както и на бебето изобщо не ни беше удобна. Ergobaby embrace е модела. Обмислям дали да я продам, или да пробвам с бебе номер 2.  Приятелка ще ми заеме еластичен слинг да пробвам.
Относно бибероните- дъщеря ми на 1г и 6м все още заспива с биберон иии обмислям скоро да го махам, но е такава мъка приспивавето откакто се е родила до ден днешен.. Та кошарата и е чистак бърсак нова. Съвсем малко е спала в нея. Некст ту ми то и то.🤣 Поне него взех втора употреба, но и то не се използва почти. За сметка на това гнездо в началото многа използвах и това беше огромен плюс да заспи на дивана, после да я преместя лесно в кошарата/ на спалнята и тн.
Момичета, не се заричайте на нищо. Аз си бях казала,че дете при мен няма да спи никога.. Е, факт е,че вече от година и половина си спим тримата на спалнята. Консултанти по сън, не знам си какво си, всичко съм пробвала, та дори  и да я оставя да си пореве. Е, примирих се, ще пробвам отново като и вземем легло сигурно.
Относно списъка с покупките:
Количка cybex balios s lux-  много съм доволна, но понеже първо ползвахме подарена и бях адски недоволна я взех само с летен кош, та сега ще видя на черния петък или втора употреба да взема зимен кош. Така или иначе повечето са много запазени.
Активна гимнастика- много използвано и съм много доволна. Беше подарък.
Люлка- чак по-късно започна да се заседява, но като цяло почти неизползвана. Отново подарък и се чудя да продавам и да видя друг модел ли, не знам.
Вана- сега обмислям да взема сгъваемаъ понеже за две вани място няма да има, а сега използва на OK baby  седяща.
Стерилизатор- ще вземем нов, тъй като стария го изхвърлих
Помпа не съм ползвала, имах две- бебето сучеше, а аз с тях нищо не успявах да изцедя. В някакъв.момент преминахме на смесено хранене, та шишета avent natural response.
 Дрешки си бях направила списък от типа на 5 бр дълъг ръкав, 5 ромпъра и тн. На мен по-удобни ми бяха ромпърите и после взимах повече от тях. Бодита с прехлупване също ми бяха по-лесни от тези през главата. Вече след 2ри и трети месец през главата пък ми стана по-удобно.
Хигиенни принадлежности и козметика вече е на проба грешка. Моята госпожица  не е с проблемна кожа, та много време беше с hipp.
 Термос за вода- за АМ при разходки и вечер препоръчвам, спестява време.
Друго сега не се сещам.

# 680
Мами , днес бях на БХС - не бях уведомена от лекарката ми ,че трябвало преди кръвните изследвания да се направи ултразвук. За това преди да дам кръв в майчин дом , ми направшиха ултразвук. На него лекаря обаче ми каза ,че в няколко позиции измерва някаква гънка на вратлето малко по - висока ,отколкото е препоръчително - доколкото разбрах NT  2.35 . Според него било показател за Даун. Чакам три дни за резултатите ,и в петък съм на ФМ. Ще се побъркам от притеснение до тогава. Стискам палци и се моля да е наред всичко.

Дънките и на мен ми стягат,и нищо не ми е удобно като долна дреха вече. Не смея нищо да си купя  - моля се на добри резултати и ще разгледам магазините.

Цитирам се, излезна резултата от БХС ,  и лекаря ме предупреди ,че ще има повишен риск в резултата по негови думи заради това ,че е отбелязал на NT  2.35 . В петък ни е Феталната, не знам как ще спя до тогава.

Доколкото виждам ,не са толкова лоши резултатите на комбинирания риск - но все пак ми е много разтревожено.
Благодаря на всички за милите думи и подкрепата. Сила сте момичета !

БХС 11-14 седмица
 * РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА *
 ВАШИЯТ КОМБИНИРАН РИСК за болест на ДАУН e 1 от 2014 бременни 1)
 ВАШИЯТ РИСК за болест на ЕДУАРДС e 1 от 78920 бременни
 ВАШИЯТ РИСК за болест на ПАТАУ e 1 от 52451 бременни
 ВАШИЯТ РИСК за болест на ТЪРНЕР e 1 от 100000 бременни
 *ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНСУЛТИРАЩИЯ
 Биохимичен риск за болест на ДАУН e 1 от 2166 бременни
 Възрастовият риск за болест на ДАУН е 1 от 935 бременни
 Възрастовият риск за болест на ЕДУАРДС е 1 от 8410 бременни
 Възрастовият риск за болест на ПАТАУ е 1 от 25251 бременни
 Възрастовият риск за болест на ТЪРНЕР е 1 от 6409
Преди да те види специалист по ФМ, не си създавай стрес. Не разбирам много, но този риск изобщо не ми се струва голям. Стискам палци всичко да е наред! Много мразя лекари, които се изказват без нещо да е потвърдено. Те го приемат като че ли ти казват, че хлябът е свършил. Това е масовият подход в МД. Като видях отношението към една приятелка... Може и да са уж най-добрите (не знам на база какво), но са и най-несъобразителните.
Стресът, който можеш да докараш на една бременна жена, не е малък, за да се оправдаеш после, че си давал предположение.
Очаквам да ни напишеш в петък, че всичко е наред!

# 681
  • София
Много БЛАГОДАРЯ ! Хиляди прегръдки на всички !

# 682
На мен пък раницата, както и на бебето изобщо не ни беше удобна. Ergobaby embrace е модела. Обмислям дали да я продам, или да пробвам с бебе номер 2.  Приятелка ще ми заеме еластичен слинг да пробвам.
Относно бибероните- дъщеря ми на 1г и 6м все още заспива с биберон иии обмислям скоро да го махам, но е такава мъка приспивавето откакто се е родила до ден днешен.. Та кошарата и е чистак бърсак нова. Съвсем малко е спала в нея. Некст ту ми то и то.🤣 Поне него взех втора употреба, но и то не се използва почти. За сметка на това гнездо в началото многа използвах и това беше огромен плюс да заспи на дивана, после да я преместя лесно в кошарата/ на спалнята и тн.
Момичета, не се заричайте на нищо. Аз си бях казала,че дете при мен няма да спи никога.. Е, факт е,че вече от година и половина си спим тримата на спалнята. Консултанти по сън, не знам си какво си, всичко съм пробвала, та дори  и да я оставя да си пореве. Е, примирих се, ще пробвам отново като и вземем легло сигурно.
Относно списъка с покупките:
Количка cybex balios s lux-  много съм доволна, но понеже първо ползвахме подарена и бях адски недоволна я взех само с летен кош, та сега ще видя на черния петък или втора употреба да взема зимен кош. Така или иначе повечето са много запазени.
Активна гимнастика- много използвано и съм много доволна. Беше подарък.
Люлка- чак по-късно започна да се заседява, но като цяло почти неизползвана. Отново подарък и се чудя да продавам и да видя друг модел ли, не знам.
Вана- сега обмислям да взема сгъваемаъ понеже за две вани място няма да има, а сега използва на OK baby  седяща.
Стерилизатор- ще вземем нов, тъй като стария го изхвърлих
Помпа не съм ползвала, имах две- бебето сучеше, а аз с тях нищо не успявах да изцедя. В някакъв.момент преминахме на смесено хранене, та шишета avent natural response.
 Дрешки си бях направила списък от типа на 5 бр дълъг ръкав, 5 ромпъра и тн. На мен по-удобни ми бяха ромпърите и после взимах повече от тях. Бодита с прехлупване също ми бяха по-лесни от тези през главата. Вече след 2ри и трети месец през главата пък ми стана по-удобно.
Хигиенни принадлежности и козметика вече е на проба грешка. Моята госпожица  не е с проблемна кожа, та много време беше с hipp.
 Термос за вода- за АМ при разходки и вечер препоръчвам, спестява време.
Друго сега не се сещам.

😄 Абсолютно си права за това да не се заричаме. Първото ми си спа в кошарата без проблем, а кошарата на второто се оказа почти безполезна. Добре, че после можеше да се преправя на малко легло и бюро. 😀

Общи условия

Активация на акаунт