Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 17

• 3 449
  • 105
  •   1
Отговори
# 90
Здравей, Мила! 🤍
От кои антибактериални глобули си доволна?
Взела съм Бетадин, значи ще го сложа.
Щама на лактобацили всъщност го знам от стерилната урина 😅
Никога не съм пила Криспакт, но използвам доста Гинофилус, а през устата пия само Прокомбо – и то само когато съм на антибиотик.

И ми е интересно как стана този свръхрастеж, при положение че бях на венозен антибиотик и след това лекувах гъбички – и накрая се оказвам с изобилие от лактобацили…

# 91
Рени,

Олей, това е страшна мистерия! Тук вече съм наистина объркана, защото наистина няма никаква логика. Да, Гинофилус докарват до лактобацилоза, но няма никаква логика да е точно този щам, защото реално вкарваш друг - Рамносос мисля. Въпреки че този твоят го водят най-добрия възможен, който прави едва ли не чудеса. Иначе го дават резистентен на Метронидазол, но за другите АБ нямам идея. Факт обаче, че го имаш, това за стерилната урина ми е много странно също, но да кажем - вероятно е толкова много, че е колонизирал всичко наоколо или е паднал по съседство при пробовзимането.
Аз лично съм се лекувала с Макмирор и Силвържин, кога с успех, кога не толкова, но понеже и аз съм често с АБ, не съм оставала дълго с лактобацилоза. Последният път с 3 дози венозен АБ свърши цялата драма, ама то аз бях в болница за операция и така станаха нещата.
Според мен - би трябвало Бетадинът да закроти нещата.
Но моля те, сподели къде ги правиш тези изследвания, защото за първи път чувам за изолиран такъв щам, още повече от стерилна урина.

😘

# 92
Няколко пъти ми се е случвало да ми кажат, че имам изобилие на лактобацили и честно казано, не знам как да си вдигна pH-то, за да престане този проблем 🙃
Сега заради гърло пия Азакс, дано помогне 😅
В Рамус пуснах урината и това излезе:

Гинеколожката ми изписа Ципрофлоксацин, но не съм го взимала – не смятам, че имам нужда според тези резултати.

# 93
О, Рамус… Резултатът тогава е мега недостоверен.
Да кажем обаче, че симптоматиката съвпада с резултата.
Обаче щом в момента си на АБ - не ти препоръчвам да слагаш и Бетадин. Абсолютно безмислено е и може още повече да се оплескат нещата. Нито имаш нужда от 2-ри АБ, нито от глобули.
От кога го пиеш? Преди или след като са ти взели МБ? И тя кога следва да излезе? Ох, надявам се, че не и тя в Рамус.
Ако искаш да ползваш по-масовите лаборатории - Бодимед или Кандиларов, но клона на Бузлуджа. Рамус твърдо не.
Ще споделя, че последният фрапантен случай, за който знам, че са неадекватни беше на… кучето на моята BFF. Да, правят и такива изследвания. Беше излязал някакъв кучешки стафилокок, с някаква безумна антибиограма, по която беше изписан АБ - ставаше дума за инфекция на ушите. Лечението беше крайно неуспешно, затова тя го заведе на друг ветеринар, който изписа съвсем друго лечение, но знам, че беше коментирал лабораторията като причина за неуспеха първия път.
Та да, хубаво е, че ги споделяш тези неща.
BTW, изписаха ли ти антимикотик с този Азакс? Че да не вземеш сега да гъбясаш, само това ти липсва.

# 94
Чувала съм противоречиви мнения за Рамус, но аз не съм имала лош опит, а и ми е най-удобната лаборатория. 😅
Сложих си тази нощ Бетадин. 🫣
Антибиотика (Азакс) го пия от снощи – не съм го взимала преди вземането на МБ.
Мисля да го пия само 3 дни… не знам дали е грешно 🫣, но имам вирусен фарингит, който  не се повлиява от спрейове и таблетки. Лекарката ми не искаше да започвам антибиотик, защото доста антибиотик “изпих” напоследък, но все пак ми даде рецепта за 5 дни, ако не се подобря. В листовката обаче видях, че има и 3-дневен курс при инфекции на горни дихателни пътища..

Казаха ми, че нямам нужда от противогъбично, защото Бетадинът ще „пази“, но дали е така? Усещам дискомфорт и в самата уретра при допир.
Имам Итракоконазол вкъщи – дали да го взема за всеки случай или не е добра идея?

Не съм сигурна с коя лаборатория работи самият медицински център. Ще чакам гинекологът да се свърже с мен за резултатите.

Оле… 😵

# 95
Ренка…

АБ за вирусен фарингит… АБ не действа на вируси… Трябваше да пуснете един гърлен секрет, защото я е бактерия, я не, а и не е сигурно, че ако е - ще е чувствителна на Азакс. Да знаеш за друг път.
Иначе - щом ти е изписан за 5, пий си го, а Бетадинът ще “пази”, само че лошото е, че най-вероятно след цялото това нещо ще останеш без лактобацили.
Относно Итраконазола, не знам каква е схемата при прием на АБ. Аз ползвам Дифлукан, но имам спомен, че при теб не действаше.
Пиши като излезе МБ.

# 96
Пуснах гърления секрет в Рамус (🫣) и е отрицателен, но понеже от две седмици се влача с това гърло, реших да пробвам с антибиотика. Тази сутрин имам огромно облекчение! Знам, че ако е вирус, уж не трябва да действа, но всичко е много странно… 🙃
Да, флуконазол при мен не действа 😣

# 97
Здравейте,
От години страдам от гъбички, като при мен се появяват на няколко месеца веднъж, после лекувам, после отново в порочен кръг. От година и  половина насам не ям никаква захар, сладко, бяло брашно, млечни избягвам, и не е по-добре положението. Последно лекувах candida glabrata, която пък беше резистентна на флуконазол, интраконазол, 2 пъти подред ми излиза на микробиология, като вторият път беше без някакви симптоми, но продължихме лечението. Все си мисля, че при мен е на хормонална основа, защото течението винаги се появява 5 дни преди цикъл, дори да ми закъснее, дори да подрани, 5 дена преди него имам този проблем. Друг интересен факт е, че по време на бремеността ми нито веднъж нямах гъбички, нито месеци след раждането...още не си го обяснявам..дори всичко си хапвах тогава...
 Смених лекаря и тя ми пусна и хормони и се оказа, че имам ниски нива на няколко женски хормона и изписа хормонално лечение с контрацептив за 3 месеца. Сега отново съм с течение и сърбеж, освен, че ще ходя на гинеколог, се чудя дали да не отида и на друг лекар- ендокринолог например или гастроентеролог. Някой сблъсквал ли се е такъв проблем. Чудя се дали не са и на стресова основа. Моля за препоръки и съвети. Искаше ми се да правим опити за бебе вече.

# 98
КВ740572,

То че има някакъв скрит фактор, който ги предизвиква - има. Но какъв? При всяка жена е индивидуално.
Но да разгледаме основните.
Първо - с какво си се лекувала досега. Резултатите от последната МБ освен гъби какво друго показват? Как са ти лактобацилите? Правена ли е антимикограма?
Второ - тествала ли си се за ППБ.
Трето - хормоните - наистина имат отношение. Там вече АГ трябва да прецени много внимателно с какво да лекува, има и разни добавки. Консултация с ендокринолог също за мен е необходима, най-малкото за профилактика. Често разбърканите полови хормони са свързани с други хормонални проблеми - дали с КЗ и инсулин, дали с кортизол, дали със ЩЗ. Тъй че - задължително отиди.
Гастро - имаш ли оплаквания там?
Четвърто - стрес - супер силен фактор. Дори и всичко горе да е изчистено и наред - сам по себе си стресът е провокатор. Аз лично съм правила гъби от стрес и то не веднъж, при никакви други фактори.

# 99
Здравейте,
Предписан ми е Микомакс, но в листовката е посочено да се уведоми лекар при прием на витамин А. Пия ежедневно постбиотик Бутирин, който го съдържа, и се чудя как да процедирам. Ще питам АГ, но ако някоя е имала сходно чудене и знае отговора, ще се радвам.
Иначе лекувам гъбички сигурно за пети път в рамките на година, но това е отделно.

# 100
Хм, аз правя дълги курсове с Геритамин и със сигурност съм пила по време на лечение с Микомакс. Дори не съм знаела за витамин А, че бърка нещо. Според drugs.com няма взаимодействия, а според Google, един пациент развил нещо си, което като е спрял лекарствата се е оправил.

# 101
Здравейте! Може ли да споделите номера на др Райчева от Кожния диспансер, както и горе долу да ме ориентирате в цените на взимането и изследването на секрет?
Също да помоля и за препоръка за подходящ интимен гел, при повтаряща се напоследък гъбична инфекция? Без измиващ препарат, само с вода ми е невъзможно да се чувствам комфортно, за това моля за препоръки за измиващо средство… Disappointed

# 102
Цени:

https://derma-sofia.org/wordpress/%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b8/

Изследвания - тя често праща в Геника, тъй че погледни цените на изследванията, които те интересуват там.

Давам ти нейни координати, но телефонът в 99% не си го вдига. Ако искаш да се свържеш с нея без да ходиш - може да ѝ пишеш имейл:

https://www.drracheva.com/contacts/

Не съм убедена 100%, че ще ти отговори, ако досега не си ходила при нея, по-добре отиди на място.

Интимен гел ползвам основно на Себамед 3,8 ph, изписан ми е още преди 18 г. от д-р Каляшева, която навремето работеше в Кожно-венерическия и тогава тя обучаваше д-р Рачева, докато беше специализантка.
Само с вода и на мен не ми е ОК, но не очаквай, че това ще ти реши проблема с гъбичките. Трябва да откриете какви са, какво ги причинява и най-вече точното лечение.

# 103
Цени:

https://derma-sofia.org/wordpress/%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b8/

Изследвания - тя често праща в Геника, тъй че погледни цените на изследванията, които те интересуват там.

Давам ти нейни координати, но телефонът в 99% не си го вдига. Ако искаш да се свържеш с нея без да ходиш - може да ѝ пишеш имейл:

https://www.drracheva.com/contacts/

Не съм убедена 100%, че ще ти отговори, ако досега не си ходила при нея, по-добре отиди на място.

Интимен гел ползвам основно на Себамед 3,8 ph, изписан ми е още преди 18 г. от д-р Каляшева, която навремето работеше в Кожно-венерическия и тогава тя обучаваше д-р Рачева, докато беше специализантка.
Само с вода и на мен не ми е ОК, но не очаквай, че това ще ти реши проблема с гъбичките. Трябва да откриете какви са, какво ги причинява и най-вече точното лечение.

Много благодаря за изчерпателния отговор!:heart:Flowers Rose
Дада, разбира се, че няма да ми реши проблема интимния гел, въпроса е да не ми влошава проблема неподходящия!
А всъщност, така излиза по-евтино ли, при тази докторка или просто там най-подробно се изследва всичко? Защото аз ходя на частно и преглед + микробиология на вагинален секрет ми е минимум 100 лв…..Някак скъпо ми излиза да ги давам всеки месец, плюс глобулите и хапчетата, които ми се изписват…

# 104
Никога не съм коментирала, че излиза по-евтино. Тук говорим не за цени, а за по-качествено обслужване. Лекарката завежда кабинет Микология и е добра в диагностиката и лечението на гъбични инфекции (и не само).
Ако искаш евтино - търси АГ, който работи по НЗОК, но такъв читав аз лично не мога да препоръчам.
В центъра, където тя работи не работят с направления, но можеш да си вземеш Зелен талон за кожно-венерическия диспансер, той важи за 1 безплатен преглед. Всички изследвания се заплащат допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт